Moravské zelí

1 hod | příloha | česká kuchyně | recept zobrazen: 155537x
Recept na moravské zelí se nám určitě může hodit, třeba hned na příští nedělní oběd.
Komentáře receptu 11
Uvařil jsem to (Recept vařilo 9 lidí)


Postup přípravy receptu

Menší hlávku zelí omyjeme a nakrájíme na nudličky, dáme do hrnce, přidáme kmín a sůl, podlijeme sklenicí vody, necháme dusit a vodu postupně doléváme.

Mezitím si připravíme jíšku. Cibuli oloupeme a nakrájíme na kostičky, osmažíme ji na sádle. Přisypeme mouku a mícháme, až nám vznikne jíška.

Touto jíškou zahustíme změklé zelí, přidáme nastrouhaný brambor a nastrouhané jablko. Vše krátce povaříme a dochutíme podle potřeby solí, octem či cukrem.

Nejlépe se moravské zelí hodí k vepřové pečeni.

autor receptu:

Moravské zelí

Počet přidaných receptů: 87

Ingredience

Vaše cena 4799 běžně 6750 Kč sleva 29 %
Amplion.cz
DALŠÍ SLEVY
4,3
skvělý recept
68 hlasujících
  • Recept Moravské zelí - Zelí se dusí.
  • Recept Moravské zelí - Hotové zelí.
  • Recept Moravské zelí - Moravské zelí s knedlíkem a vepřovým.
  • Recept Moravské zelí - hotové zelí
  • Recept Moravské zelí - hotové jídlo

Kuchařky obsahující recept Moravské zelí

Recept se nachází v 161 kuchařkách
veriri
Papáníčko 2886 receptů
Zeleninka a luštěniny od tetičky
veraricna
Zeleninka a luštěniny od tetičky 3844 receptů


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Moravské zelí

Celkový počet komentářů u receptu: 11
  • To by Moravák neudělal.. Milan 18.02.2017 10:49:38

    Tož ten recept máte úplně naruby.Na sádlo se dá cibule nakrájená na nudličky, kmín a lžíce cukru. Cibule zesklovatí a cukr karamelizuje, Přidáte zelí a za stálého míchání necháte při odkrytém hrnci zelí zavadnout a slehnout. Pak přilijete vodu (jen do poloviny vrstvy) a přikryté dusíte, obvykle v troubě. Asi v polovině dušení přidáte nastrouhané jablko, sůl a trochu octa, Ke konci dušení přidáme nastrouhaný brambor a na sporáku ještě 5 min promícháváme. Mouka tam prostě nepatří....

  • zahustit zelí skazde 23.10.2015 11:27:54

    mě se osvědčilo zahustit kysané zelí z kaše nastrouhané brambory ,stačí jedna větší..

  • moravske zeli zuzka 25.07.2013 22:49:37

    zeli je opravdu moc dobre,,akorat jsem misto jisky zeli zaprasila hladkou moukou..

  • Pár rad a pochvala thorewi 26.11.2012 18:24:30

    dobry recept, doporucuji ale z brambor vymackat vodu (a predevsim skrob) a jeste trochu cesneku (spis na ovoneni nez na chut, aby zeli nebylo moc tezke)...

  • Josef 07.04.2012 11:05:20

    už to voní a i ochutnávka slibuje dobrotu,jen to maso kdyby už konečně........!

  • Osobně to zkouším a zatím to voní krásně. :-D

  • supr zelíčko

  • mňam Lenka 11.03.2011 21:01:44

    Děkuju za inspiraci. Udělala jsem teda bez jablka, neměla jsem na to už odvahu :)) ale i bez jablíčka bylo výýýborné a mělo doma velký úspěch.

  • vůně domova lucie.krajcarova 01.08.2010 13:44:19

    jelikož jsem z Moravy, takové zelí znám a mám ho moc ráda. dnes zachutnalo i mému muži.

  • moravské zelí wonmotl 31.05.2009 08:56:54

    Vynikajicí - není co dodávat.

Celkový počet komentářů: 11
Nalezeno receptů: 11
|< << 12 >> >|
Přidat příspěvek k receptu Moravské zelí
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Co je to sněžná slepota?

    Co je to sněžná slepota?

    Pojem sněžná slepota zná asi každý, kdo byl někdy v zimě na horách. Tento zdravotní problém způsobují zvýšené a velmi intenzivní účinky slunečního UV záření, díky kterým dochází k zánětu oční rohovky a spojivky. Provází jej slzení, bolest očí a hlavy, která trvá nejméně 6 až 8 hodin.

  • Plíseň nehtů trápí čtvrtinu Čechů. Jak jí předejít?

    Plíseň nehtů trápí čtvrtinu Čechů. Jak jí předejít?

    Zima je ideálním obdobím pro vznik plísní na pokožce a nehtech nohou. Vlhká uzavřená obuv, neprodyšné ponožky, veřejné sauny a koupaliště, kde trávíme volný čas, ale také koberec u sousedů, které jsme o Vánocích navštívili, mohou být příčinou vzniku mykotických chorob.




přidat nový recept