reklama
hledat uživatel
       

Moravské koláče

Plněné koláče zdobené ovocem a drobenkou.


  • 4,2

    30×

    4,2 30
  • 1 hod

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

na ozdobu

na potření

náplň

těsto



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 629 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 886 hodnocení

Videorecept: Salát z červené řepy podle Anny

29. 1. 2020

Bábovka

4,7 1 639 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 715 hodnocení

Růžičková kapusta zpestří jídelníček

28. 1. 2020

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 129 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 181 hodnocení

Videorecept: Špagety s krémovou houbovou omáčkou

27. 1. 2020

Luxusní koprová omáčka

4,2 577 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 709 hodnocení

Recept na jablečný závin krok za krokem

25. 1. 2020

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 276 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 588 hodnocení

Maso k uzení: Pochutnejte si na krkovici i slanině

25. 1. 2020

Postup přípravy

Na hrubém struhadle rozstrouháme omegu a smícháme se všemi ingrediencemi do hladkého těsta.

Připravíme si náplň, kterou vymícháme z tvarohu, žloutku a cukru.

Koláče naplníme tvarohem nebo jinou náplní podle chuti. Koláč uzavřeme jako buchtu a položíme na plech vyložený pečícím papírem. Doprostřed koláče uděláme důlek a poklademe jakýmkoli ovocem. Většinou používám borůvky nebo zavařeninu a posypeme drobenkou - z cukru, másla a mouky.

Je lepší dělat koláče menší, v troubě dost nakynou. Koláče pečeme v předehřáté troubě dozlatova a upečené je potřeme mlékem, ve kterém jsme rozmíchali vejce.

Moravské koláče podáváme teplé i studené.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Moravské koláče

    Celkový počet komentářů: 4
    • Nikola
      Nikola

      LUXUSNÍ :)

      Koláčky jsou výborné,dělám je přítelovi a vždy je slupne všechny během chvilky a to jich dělám jako pro armádu :D jsem "pekař" začátečník :) u nás doma mamina nikdy nepekla, od toho byla babička,takže průprava nulová :) Takže ve 22 jsem se pustila do pečení a těsto mi vždy krásně vyběhne ,ještě do těsta přidávám pytlík skořicového cukříku a pár kapek rumového aroma a je to výborné.Je fakt,že nedodržuji přesné gramáže co tu jsou uvedené ale podle tohodle receptu je už dělám asi po 6 takže už to trochu v oku mám :) občas něco přisypu :) ....a zrovna nám kyne těstíčko:)

      11.02.2012 18:01:46

    • bluddy
      bluddy

      ..dnes už opravdu naposledy

      ... u nás horké koláče ihned po upečení potíráme rozpuštěným máslem smíchaným s rumem - potírání moc nepřehánět aby se Vám neroznáčely. :-))

      02.03.2008 00:23:25

    • bluddy
      bluddy

      .... ještě něco ...

      ...ještě ke droždí .... jedna kupovaná kostka droždí váží 42 gramů - toto množství je na 1 kg mouky - dáte-li ho do 1/2 kg bude těsto cítit po droždí . Takže ještě jednou - po upečení Vám přeji " Nebe v hubě " :-))). Zdraví . Bluddy

      02.03.2008 00:18:26


    • bluddy
      bluddy

      moravské koláče po karlovarsku

      Koláče budou podstatně chutnější, když místo celých vajec dáte pouze 2 žloutky, omegu nahradíme lžící másla, lžící sádla a 1OO gramy majonézy . Majonézu přidáme až jako poslední /výše uvedené možství je na 5OO gramů mouky/..Těsto nesmí být moc tuhé, raději řidší, to se dá vždy po vykynutí zahustit zapracovanou moukou. S tuhým těstem neuděláme už nic moc. Přeji krásné pečení a při konzumování. "Nebe v hubě "....To bylo zatím nejlepší vyznání pro mé koláče . Zdraví . Bluddy :-))

      02.03.2008 00:12:00


    Nalezeno receptů: 4

    Přidat příspěvek k receptu Moravské koláče

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.