reklama
hledat uživatel
       

Moravské koláče

Plněné koláče zdobené ovocem a drobenkou.


  • 4,2

    32×

    4,1 32
  • 1 hod

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

na ozdobu

na potření

náplň

těsto



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 775 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 1 006 hodnocení

Nedělní ráno nemůže začít lépe: Vyzkoušejte recept na borůvkovo-banánové lívance

12. 7. 2020

Bábovka

4,7 1 730 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 819 hodnocení

Dokonalý hovězí biftek: Jak na to, aby byl opravdu šťavnatý?

11. 7. 2020

Krémová brokolicová polévka 1

4,2 140 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 205 hodnocení

Nestačí ani vychladnout! Vděčný hrníčkový recept na borůvkový koláč

10. 7. 2020

Luxusní koprová omáčka

4,3 604 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 777 hodnocení

Recept na domácí tvarohové nanuky krok za krokem

9. 7. 2020

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 290 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 674 hodnocení

Rajčata v receptech: Rajčatové polévky, omáčky i báječné saláty

9. 7. 2020

Postup přípravy

Na hrubém struhadle rozstrouháme omegu a smícháme se všemi ingrediencemi do hladkého těsta.

Připravíme si náplň, kterou vymícháme z tvarohu, žloutku a cukru.

Koláče naplníme tvarohem nebo jinou náplní podle chuti. Koláč uzavřeme jako buchtu a položíme na plech vyložený pečícím papírem. Doprostřed koláče uděláme důlek a poklademe jakýmkoli ovocem. Většinou používám borůvky nebo zavařeninu a posypeme drobenkou - z cukru, másla a mouky.

Je lepší dělat koláče menší, v troubě dost nakynou. Koláče pečeme v předehřáté troubě dozlatova a upečené je potřeme mlékem, ve kterém jsme rozmíchali vejce.

Moravské koláče podáváme teplé i studené.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Moravské koláče

    Celkový počet komentářů: 4
    • Nikola
      Nikola

      LUXUSNÍ :)

      Koláčky jsou výborné,dělám je přítelovi a vždy je slupne všechny během chvilky a to jich dělám jako pro armádu :D jsem "pekař" začátečník :) u nás doma mamina nikdy nepekla, od toho byla babička,takže průprava nulová :) Takže ve 22 jsem se pustila do pečení a těsto mi vždy krásně vyběhne ,ještě do těsta přidávám pytlík skořicového cukříku a pár kapek rumového aroma a je to výborné.Je fakt,že nedodržuji přesné gramáže co tu jsou uvedené ale podle tohodle receptu je už dělám asi po 6 takže už to trochu v oku mám :) občas něco přisypu :) ....a zrovna nám kyne těstíčko:)

      11.02.2012 18:01:46

    • bluddy
      bluddy

      ..dnes už opravdu naposledy

      ... u nás horké koláče ihned po upečení potíráme rozpuštěným máslem smíchaným s rumem - potírání moc nepřehánět aby se Vám neroznáčely. :-))

      02.03.2008 00:23:25

    • bluddy
      bluddy

      .... ještě něco ...

      ...ještě ke droždí .... jedna kupovaná kostka droždí váží 42 gramů - toto množství je na 1 kg mouky - dáte-li ho do 1/2 kg bude těsto cítit po droždí . Takže ještě jednou - po upečení Vám přeji " Nebe v hubě " :-))). Zdraví . Bluddy

      02.03.2008 00:18:26


    • bluddy
      bluddy

      moravské koláče po karlovarsku

      Koláče budou podstatně chutnější, když místo celých vajec dáte pouze 2 žloutky, omegu nahradíme lžící másla, lžící sádla a 1OO gramy majonézy . Majonézu přidáme až jako poslední /výše uvedené možství je na 5OO gramů mouky/..Těsto nesmí být moc tuhé, raději řidší, to se dá vždy po vykynutí zahustit zapracovanou moukou. S tuhým těstem neuděláme už nic moc. Přeji krásné pečení a při konzumování. "Nebe v hubě "....To bylo zatím nejlepší vyznání pro mé koláče . Zdraví . Bluddy :-))

      02.03.2008 00:12:00


    Nalezeno receptů: 4

    Přidat příspěvek k receptu Moravské koláče

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.