reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Moravské dušené zelí

Takto se připravuje zelí na Moravě a obdobně jako v Čechách se podává s houskovými knedlíky a vepřovými výpečky (moravskými vrabci). Recept je vhodný pro přípravu pozdního zelí.


  • 2,3

    2,3 3
  • 2 hod

Podobné recepty

Načíst další recepty

Postup přípravy

Zelí očistíme, nakrájíme na proužky, vložíme do kastrolu, přidáme 500 ml vody a sůl. Zelí uvaříme doměkka.

Cibuli oloupeme a nakrájíme na kostičky. Brambor oloupeme a na jemno nastrouháme.

Slaninu nakrájíme na kostičky, přidáme sádlo a v kastrolku vyškvaříme. Potom přidáme na kostičky nakrájenou cibuli, zpěníme, přidáme mouku a připravíme světlou jíšku. Pak jíšku zalijeme 100 ml studené vody, mimo plotnu rozmícháme a vmícháme do zelí s vodou.

Přidáme jemně nastrouhaný syrový brambor, ocet a vše vaříme za občasného míchání 15 minut.

Moravské dušené zelí podáváme jako přílohu k masu.

Energetická hodnota: 214kJ / 100 g, 682kJ / na porci

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor


Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Moravské dušené zelí

    Celkový počet komentářů: 1
    Nalezeno receptů: 1

    Přidat příspěvek k receptu Moravské dušené zelí

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.