reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Moravské dušené zelí

Takto se připravuje zelí na Moravě a obdobně jako v Čechách se podává s houskovými knedlíky a vepřovými výpečky (moravskými vrabci). Recept je vhodný pro přípravu pozdního zelí.


  • 3,0

    3 4
  • 2 hod

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 794 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 1 013 hodnocení

Papriky na každý den: Vyzkoušejte netradičně plněné papriky, paprikovou hořčici i paprikový krém

8. 8. 2020

Bábovka

4,7 1 741 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 829 hodnocení

Domácí a poctivá: Pistáciová zmrzlina krok za krokem

7. 8. 2020

Krémová brokolicová polévka 1

4,2 141 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 208 hodnocení

6 nejlepších receptů na sýr, maso i zeleninu v těstíčku

7. 8. 2020

Luxusní koprová omáčka

4,3 608 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 784 hodnocení

Recept na švestkový koláč s tvarohem krok za krokem

6. 8. 2020

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 292 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,4 677 hodnocení

Připravte se na další vlnu veder: Míchané drinky a osvěžující sorbety vás nakopnou

5. 8. 2020

Postup přípravy

Zelí očistíme, nakrájíme na proužky, vložíme do kastrolu, přidáme 500 ml vody a sůl. Zelí uvaříme doměkka.

Cibuli oloupeme a nakrájíme na kostičky. Brambor oloupeme a na jemno nastrouháme.

Slaninu nakrájíme na kostičky, přidáme sádlo a v kastrolku vyškvaříme. Potom přidáme na kostičky nakrájenou cibuli, zpěníme, přidáme mouku a připravíme světlou jíšku. Pak jíšku zalijeme 100 ml studené vody, mimo plotnu rozmícháme a vmícháme do zelí s vodou.

Přidáme jemně nastrouhaný syrový brambor, ocet a vše vaříme za občasného míchání 15 minut.

Moravské dušené zelí podáváme jako přílohu k masu.

Energetická hodnota: 214kJ / 100 g, 682kJ / na porci

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Moravské dušené zelí

    Celkový počet komentářů: 2

    • Baboš
      Baboš

      U Brna-aspon unás se zelí zahuštuje nastrouhanou bramborou s moukou,žadná zásmažka.

      26.11.2017 18:00:08

      • Helena
        Helena

        Správně, tak je to správně a nejchutnější, jen proboha né zásmažku, to je omáčka. Vařit krátce 10 min. povařit, zahustit bramborou (nastrouhanou)s 2lžícemi hl. mouky, popř.rozředit troškou vody opět 5 min. povařit. Rozškvařit kostičky špeku, jemně nakrájenou cibulku jen zesklovatět a vlít do hotového zelí.cukr -ocet-pepř, úžasná záležitost !

        25.08.2019 10:00:28


    Nalezeno receptů: 2

    Přidat příspěvek k receptu Moravské dušené zelí

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.