Moravské dušené zelí

2 hod | příloha | 4 porce | česká kuchyně | recept zobrazen: 192x
Takto se připravuje zelí na Moravě a obdobně jako v Čechách se podává s houskovými knedlíky a vepřovými výpečky (moravskými vrabci). Recept je vhodný pro přípravu pozdního zelí.
Okomentuj recept jako první


Postup přípravy receptu

Zelí očistíme, nakrájíme na proužky, vložíme do kastrolu, přidáme 500 ml vody a sůl. Zelí uvaříme doměkka.

Cibuli oloupeme a nakrájíme na kostičky. Brambor oloupeme a na jemno nastrouháme.

Slaninu nakrájíme na kostičky, přidáme sádlo a v kastrolku vyškvaříme. Potom přidáme na kostičky nakrájenou cibuli, zpěníme, přidáme mouku a připravíme světlou jíšku. Pak jíšku zalijeme 100 ml studené vody, mimo plotnu rozmícháme a vmícháme do zelí s vodou.

Přidáme jemně nastrouhaný syrový brambor, ocet a vše vaříme za občasného míchání 15 minut.

Moravské dušené zelí podáváme jako přílohu k masu.

Energetická hodnota: 214kJ / 100 g, 682kJ / na porci

Gogela autor receptu:

Moravské dušené zelí

Počet přidaných receptů: 21

Ingredience

na porce


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Moravské dušené zelí

Přidat příspěvek k receptu Moravské dušené zelí
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Postvakcinační syndrom

    Postvakcinační syndrom

    Postvakcinační syndrom (PVS) je pojem, kterým je někdy označován soubor příznaků vzniklých v důsledku vedlejších (nežádoucích) účinků očkování.

  • Vakcíny proti chřipce 2017/2018

    Vakcíny proti chřipce 2017/2018

    Rýma, kašel, teploty. Po roce je tu zase chřipková sezóna. Nemoc, která se vyznačuje náhlým nástupem horečky, kašlem, bolestmi hlavy, svalů a kloubů, těžkým pocitem slabosti, bolestí v krku a výtokem z nosu. Nepříjemnost, která nemusí být vždy tak banální záležitostí. Uvažujete o očkování?




přidat nový recept