reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Moravské dušené zelí

Takto se připravuje zelí na Moravě a obdobně jako v Čechách se podává s houskovými knedlíky a vepřovými výpečky (moravskými vrabci). Recept je vhodný pro přípravu pozdního zelí.


Líbí se mi

Dejte nám vědět,
proč se vám recept nelíbil.

×
Uvařil/a jsem recept

Ingredience

Postup přípravy

Zelí očistíme, nakrájíme na proužky, vložíme do kastrolu, přidáme 500 ml vody a sůl. Zelí uvaříme doměkka.

Cibuli oloupeme a nakrájíme na kostičky. Brambor oloupeme a na jemno nastrouháme.

Slaninu nakrájíme na kostičky, přidáme sádlo a v kastrolku vyškvaříme. Potom přidáme na kostičky nakrájenou cibuli, zpěníme, přidáme mouku a připravíme světlou jíšku. Pak jíšku zalijeme 100 ml studené vody, mimo plotnu rozmícháme a vmícháme do zelí s vodou.

Přidáme jemně nastrouhaný syrový brambor, ocet a vše vaříme za občasného míchání 15 minut.

Moravské dušené zelí podáváme jako přílohu k masu.

Energetická hodnota: 214kJ / 100 g, 682kJ / na porci

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

Podobné recepty

Komentáře k receptu Moravské dušené zelí

Celkový počet komentářů: 1
Nalezeno receptů: 1

Přidat příspěvek k receptu Moravské dušené zelí