reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Moravská zelňačka

Česká klasika, kterou snad každý rád uvítá na svém stole.


  • 3,0

    1 001×

    2,9 1001
  • 45 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

podle chuti



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 559 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 826 hodnocení

Jablečný ocet - to nejlepší z přírody

17. 10. 2019

Bábovka

4,7 1 600 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 669 hodnocení

Domácí věnečky krok za krokem

16. 10. 2019

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 128 hodnocení

Segedínský guláš

3,2 2 170 hodnocení

Tip na zdravou a rychlou večeři: Italské rizoto s rajčaty

15. 10. 2019

Luxusní koprová omáčka

4,3 566 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 672 hodnocení

Přivoňte a ochutnejte: Požitkářský čaj Rooibos

15. 10. 2019

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 269 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 541 hodnocení

Jedlé kaštany: Podzimní pochoutka v receptech

14. 10. 2019

Postup přípravy

Uzené maso uvaříme v dostatečném množství vody. Když je maso měkké, scedíme vývar. Maso zbavíme kostí. Zelí překrájíme, brambory oloupeme a nakrájíme na kostičky. Oboje dáme do mísy.

Část masového vývaru nalijeme na kostičky brambor, přidáme hrubé rozsekaný kmín a sůl a vaříme doměkka. Druhou část vývaru zahustíme moukou rozmíchanou ve studené vodě. Pak vlijeme do základu moravské zelňačky. Přidáme uzené maso a provaříme.

Moravskou zelňačku podáváme s kysanou smetanou a sypeme nasekanou petrželkou. Uzené maso můžeme nahradit klobáskou či jinou uzeninou - podle vlastní chuti.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Moravská zelňačka

    Celkový počet komentářů: 2

    • Doktor
      Doktor

      Česká zelňačka plná půvabu

      Hlávkové zelí nakrájíme na drobno, vložíme do vody a vaříme celkem cca 40-45 min. Během vaření postupně přidáme rozkvedlanou hl. mouku na zahuštění, celer na drobné kostičky, nakonec brambory na drobno, kmín, nové koření, lístek bobkového listu, přidáme kostku masoxu a 10 min. dovaříme. Mezitím na pánvi krátce osmahneme na trošce sádla paprikovou klobásu na kostičky, postupně přidáme cibuli nadrobno, kari koření, sladkou papriku, nepatrně chillies koření, vše zakápneme vodou, aby se paprika nespálila a vše vlijeme do polévky. Dochutíme utřeným česnekem se solí a sekanou petrželkou.

      30.12.2004 04:12:55

    • Mumin
      Mumin

      Připomínka

      Brambory je lépe uvařit samostatně, jinak zůstávají tvrdé a kožovité.....

      03.09.2004 21:12:15


    Nalezeno receptů: 2

    Přidat příspěvek k receptu Moravská zelňačka

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.