reklama
hledat uživatel
       

Ingredience

podle potřeby

Postup přípravy

Nejdříve si nameleme nahrubo 1,5 kg vepřové krkovice, důkladně promícháme s 30 g pragandy a necháme směs odležet. Tímto krokem jsme si připravili tzv. vložku.

Na tzv. spojku v mlýnku na jemno umeleme 200 g hovězí kližky a 200 g vepřové kýty. Tuto směs rozmělníme v robotovi a vmícháme do ní 10 g pragandy a postupně vléváme 1 dl ledové vody, dokud nevypracujeme jemnou pojivou hmotu.

Tento tzv. prát ochutíme třetinou lžičky mletého pepře, 1 špetkou muškátového ořechu, třetinou lžičky zázvoru, 1 lžičkou majoránky, 2 lžičkami sladké papriky, 1 lžičkou uzené papriky a 2 stroužky utřeného česneku. Přidáme tzv. vložku a důkladně vše promísíme.

Na mlýnku s nástavcem plníme do vepřového střívka až do konce a poté přetáčením vytvoříme nožky klobás. Klobásy vložíme do udírny a udíme za velmi nízké teploty cca 5 - 6 hodin. Pokud při uzení neudržíme prsty na klobásách kvůli vysoké teplotě, pak je potřeba teplotu snížit.

Moravskou klobásu podáváme s chlebem jako chutné pohoštění k různým příležitostem.

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

Komentáře k receptu Moravská klobása

Celkový počet komentářů: 2
Nalezeno receptů: 2

Přidat příspěvek k receptu Moravská klobása