reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Mongolské nudle Cu-win

Recept na mongolské nudle s masem a zeleninou. Vegetariáni maso vynechají nebo jej nahradí sójovým.


  • 3,0

    151×

    2,9 151
  • 45 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Postup přípravy

Zeleninu očistíme a nakrájíme na kousky. Maso (můžeme použít hovězí nebo vepřové) očistíme, nakrájíme na kousky, které osolíme a opepříme.

S mouky a vody uděláme těsto, tak aby bylo vláčné. Necháme chvilku odležet.

Mezitím si nachystáme do většího hrnce olej, který rozehřejeme. Vsypeme cibuli, zeleninu a orestujeme. Pak přidáme maso a také jej osmažíme.. Přilijeme trochu vody a dusíme pod pokličkou asi 10 - 15 minut.

Z těsta rozválíme tenké kulaté pláty a vysušíme na plotýnce (plynový sporák), až se začnou dělat puchýřky. Pak nakrájíme na nudle asi 2mm široké.

Dále postupujeme tak, že dušenou směs zalijeme vodou - asi 2cm nad směs a přivedeme do varu. Potom přidáme nudle, které rozložíme po celém hrnci, zakryjeme pokličkou a znovu dusíme asi 15 minut. Po tuto dobu poklici nezvedáme.

Pak vše promícháme a podáváme. Nudle Cu-win jsou vhodné s kyselou okurkou.

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Mongolské nudle Cu-win

    Celkový počet komentářů: 10
    • doktor
      doktor

      Ospravedlnění.

      Ospravedlňte,prosím,tolik stejných textů,někdy nevím jestli jsem se zbláznil já,nebo notebook. Děkuji.

      16.11.2006 05:07:11

    • doktor
      doktor

      Fakt jsou dobré.Původní Mongolové je sušili kvůli konzervaci.Jelikož byli kočovníci,před cestou jako zásoby je rozdrtili na malé krupičky a vezli je v jutových pytlících zavěšených po zadních stranáchsedel svých malých chlupatých koníků.Upravovali jak bylo popsáno,pokud měli z čeho.Někdy jedli i suché se sušeným masem. Z neznámých důvodů se tihle kočovníci rozdělili na dvě větvě,jedni putovali na sever-finové,druzí na jih-maďarové.Proto se to dokumentuje jako ugrofinské větve.Když posloucháte finštinu a maďarštinu,jsou si intonančně velice podobné. Ale k těm krupičkám.Běžně je dostanete v Maďarsku,jsou velikosti i tvaru rýže,mírně osmahnuté.Vaří se jako rýže,doba není stanovena,jelikož většinou vařili na ohni,prostě se ochutná.Vařili spolu s nakrájeným sušeným masem a vším dostupným.V Maďarsku se tyhle "rýžičky"nazývají tarhonya/tarhoňa/.Přesné složení neznám,vyzkoušejte,jako příloha chutná ke všemu"téměř".

      16.11.2006 04:52:52

    • doktor
      doktor

      Fakt jsou dobré.Původní Mongolové je sušili kvůli konzervaci.Jelikož byli kočovníci,před cestou jako zásoby je rozdrtili na malé krupičky a vezli je v jutových pytlících zavěšených po zadních stranáchsedel svých malých chlupatých koníků.Upravovali jak bylo popsáno,pokud měli z čeho.Někdy jedli i suché se sušeným masem. Z neznámých důvodů se tihle kočovníci rozdělili na dvě větvě,jedni putovali na sever-finové,druzí na jih-maďarové.Proto se to dokumentuje jako ugrofinské větve.Když posloucháte finštinu a maďarštinu,jsou si intonančně velice podobné. Ale k těm krupičkám.Běžně je dostanete v Maďarsku,jsou velikosti i tvaru rýže,mírně osmahnuté.Vaří se jako rýže,doba není stanovena,jelikož většinou vařili na ohni,prostě se ochutná.Vařili spolu s nakrájeným sušeným masem a vším dostupným.V Maďarsku se tyhle "rýžičky"nazývají tarhonya/tarhoňa/.Přesné složení neznám,vyzkoušejte,jako příloha chutná ke všemu"téměř".

      16.11.2006 04:52:20


    • doktor
      doktor

      Fakt jsou dobré.Původní Mongolové je sušili kvůli konzervaci.Jelikož byli kočovníci,před cestou jako zásoby je rozdrtili na malé krupičky a vezli je v jutových pytlících zavěšených po zadních stranáchsedel svých malých chlupatých koníků.Upravovali jak bylo popsáno,pokud měli z čeho.Někdy jedli i suché se sušeným masem. Z neznámých důvodů se tihle kočovníci rozdělili na dvě větvě,jedni putovali na sever-finové,druzí na jih-maďarové.Proto se to dokumentuje jako ugrofinské větve.Když posloucháte finštinu a maďarštinu,jsou si intonančně velice podobné. Ale k těm krupičkám.Běžně je dostanete v Maďarsku,jsou velikosti i tvaru rýže,mírně osmahnuté.Vaří se jako rýže,doba není stanovena,jelikož většinou vařili na ohni,prostě se ochutná.Vařili spolu s nakrájeným sušeným masem a vším dostupným.V Maďarsku se tyhle "rýžičky"nazývají tarhonya/tarhoňa/.Přesné složení neznám,vyzkoušejte,jako příloha chutná ke všemu"téměř".

      16.11.2006 04:52:20

    • doktor
      doktor

      Fakt jsou dobré.Původní Mongolové je sušili kvůli konzervaci.Jelikož byli kočovníci,před cestou jako zásoby je rozdrtili na malé krupičky a vezli je v jutových pytlících zavěšených po zadních stranáchsedel svých malých chlupatých koníků.Upravovali jak bylo popsáno,pokud měli z čeho.Někdy jedli i suché se sušeným masem. Z neznámých důvodů se tihle kočovníci rozdělili na dvě větvě,jedni putovali na sever-finové,druzí na jih-maďarové.Proto se to dokumentuje jako ugrofinské větve.Když posloucháte finštinu a maďarštinu,jsou si intonančně velice podobné. Ale k těm krupičkám.Běžně je dostanete v Maďarsku,jsou velikosti i tvaru rýže,mírně osmahnuté.Vaří se jako rýže,doba není stanovena,jelikož většinou vařili na ohni,prostě se ochutná.Vařili spolu s nakrájeným sušeným masem a vším dostupným.V Maďarsku se tyhle "rýžičky"nazývají tarhonya/tarhoňa/.Přesné složení neznám,vyzkoušejte,jako příloha chutná ke všemu"téměř".

      16.11.2006 04:52:19

    • doktor
      doktor

      Fakt jsou dobré.Původní Mongolové je sušili kvůli konzervaci.Jelikož byli kočovníci,před cestou jako zásoby je rozdrtili na malé krupičky a vezli je v jutových pytlících zavěšených po zadních stranáchsedel svých malých chlupatých koníků.Upravovali jak bylo popsáno,pokud měli z čeho.Někdy jedli i suché se sušeným masem. Z neznámých důvodů se tihle kočovníci rozdělili na dvě větvě,jedni putovali na sever-finové,druzí na jih-maďarové.Proto se to dokumentuje jako ugrofinské větve.Když posloucháte finštinu a maďarštinu,jsou si intonančně velice podobné. Ale k těm krupičkám.Běžně je dostanete v Maďarsku,jsou velikosti i tvaru rýže,mírně osmahnuté.Vaří se jako rýže,doba není stanovena,jelikož většinou vařili na ohni,prostě se ochutná.Vařili spolu s nakrájeným sušeným masem a vším dostupným.V Maďarsku se tyhle "rýžičky"nazývají tarhonya/tarhoňa/.Přesné složení neznám,vyzkoušejte,jako příloha chutná ke všemu"téměř".

      16.11.2006 04:52:19

    • doktor
      doktor

      Fakt jsou dobré.Původní Mongolové je sušili kvůli konzervaci.Jelikož byli kočovníci,před cestou jako zásoby je rozdrtili na malé krupičky a vezli je v jutových pytlících zavěšených po zadních stranáchsedel svých malých chlupatých koníků.Upravovali jak bylo popsáno,pokud měli z čeho.Někdy jedli i suché se sušeným masem. Z neznámých důvodů se tihle kočovníci rozdělili na dvě větvě,jedni putovali na sever-finové,druzí na jih-maďarové.Proto se to dokumentuje jako ugrofinské větve.Když posloucháte finštinu a maďarštinu,jsou si intonančně velice podobné. Ale k těm krupičkám.Běžně je dostanete v Maďarsku,jsou velikosti i tvaru rýže,mírně osmahnuté.Vaří se jako rýže,doba není stanovena,jelikož většinou vařili na ohni,prostě se ochutná.Vařili spolu s nakrájeným sušeným masem a vším dostupným.V Maďarsku se tyhle "rýžičky"nazývají tarhonya/tarhoňa/.Přesné složení neznám,vyzkoušejte,jako příloha chutná ke všemu"téměř".

      16.11.2006 04:52:18

    • doktor
      doktor

      Fakt jsou dobré.Původní Mongolové je sušili kvůli konzervaci.Jelikož byli kočovníci,před cestou jako zásoby je rozdrtili na malé krupičky a vezli je v jutových pytlících zavěšených po zadních stranáchsedel svých malých chlupatých koníků.Upravovali jak bylo popsáno,pokud měli z čeho.Někdy jedli i suché se sušeným masem. Z neznámých důvodů se tihle kočovníci rozdělili na dvě větvě,jedni putovali na sever-finové,druzí na jih-maďarové.Proto se to dokumentuje jako ugrofinské větve.Když posloucháte finštinu a maďarštinu,jsou si intonančně velice podobné. Ale k těm krupičkám.Běžně je dostanete v Maďarsku,jsou velikosti i tvaru rýže,mírně osmahnuté.Vaří se jako rýže,doba není stanovena,jelikož většinou vařili na ohni,prostě se ochutná.Vařili spolu s nakrájeným sušeným masem a vším dostupným.V Maďarsku se tyhle "rýžičky"nazývají tarhonya/tarhoňa/.Přesné složení neznám,vyzkoušejte,jako příloha chutná ke všemu"téměř".

      16.11.2006 04:51:59

    • doktor
      doktor

      Fakt jsou dobré.Původní Mongolové je sušili kvůli konzervaci.Jelikož byli kočovníci,před cestou jako zásoby je rozdrtili na malé krupičky a vezli je v jutových pytlících zavěšených po zadních stranáchsedel svých malých chlupatých koníků.Upravovali jak bylo popsáno,pokud měli z čeho.Někdy jedli i suché se sušeným masem. Z neznámých důvodů se tihle kočovníci rozdělili na dvě větvě,jedni putovali na sever-finové,druzí na jih-maďarové.Proto se to dokumentuje jako ugrofinské větve.Když posloucháte finštinu a maďarštinu,jsou si intonančně velice podobné. Ale k těm krupičkám.Běžně je dostanete v Maďarsku,jsou velikosti i tvaru rýže,mírně osmahnuté.Vaří se jako rýže,doba není stanovena,jelikož většinou vařili na ohni,prostě se ochutná.Vařili spolu s nakrájeným sušeným masem a vším dostupným.V Maďarsku se tyhle "rýžičky"nazývají tarhonya/tarhoňa/.Přesné složení neznám,vyzkoušejte,jako příloha chutná ke všemu"téměř".

      16.11.2006 04:51:06

    • doktor
      doktor

      Fakt jsou dobré.Původní Mongolové je sušili kvůli konzervaci.Jelikož byli kočovníci,před cestou jako zásoby je rozdrtili na malé krupičky a vezli je v jutových pytlících zavěšených po zadních stranáchsedel svých malých chlupatých koníků.Upravovali jak bylo popsáno,pokud měli z čeho.Někdy jedli i suché se sušeným masem. Z neznámých důvodů se tihle kočovníci rozdělili na dvě větvě,jedni putovali na sever-finové,druzí na jih-maďarové.Proto se to dokumentuje jako ugrofinské větve.Když posloucháte finštinu a maďarštinu,jsou si intonančně velice podobné. Ale k těm krupičkám.Běžně je dostanete v Maďarsku,jsou velikosti i tvaru rýže,mírně osmahnuté.Vaří se jako rýže,doba není stanovena,jelikož většinou vařili na ohni,prostě se ochutná.Vařili spolu s nakrájeným sušeným masem a vším dostupným.V Maďarsku se tyhle "rýžičky"nazývají tarhonya/tarhoňa/.Přesné složení neznám,vyzkoušejte,jako příloha chutná ke všemu"téměř".

      16.11.2006 04:49:29

    Nalezeno receptů: 10

    Přidat příspěvek k receptu Mongolské nudle Cu-win

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.