Formu s průměrem 24 cm vymažeme a vysypeme nebo vyložíme pečicím papírem. Vejce rozklepneme a oddělíme žloutky od bílků. Žloutky pokojové teploty vyšleháme do pěny. Za stálého míchání přidáváme cukr a horkou vodu. Přidáme prosátou mouku s práškem do pečiva a nakonec sníh našlehaný z bílků se špetkou soli. Těsto uhladíme do formy a pečeme v předehřáté troubě na 180 °C asi 20 - 25 minut. Korpus necháme vychladnout.
Mléko, instantní espreso, kakao, cukr a likér promícháme a dáme na plotnu. Želatinu rozpustíme ve studené vodě. Vymačkanou želatinu rozpustíme v ohřátém mléku s kakaem, likérem a espresem. Necháme vychladit. Do vychlazeného mléka přimícháme mascarpone.
Korpus rozpůlíme. První díl korpusu potřeme částí krému a druhým korpusem uzavřeme. Vrch i strany korpusu potřeme též krémem. Moka dort s mascarpone můžeme zbytkem krému ozdobit podle naší fantazie.
Moka dort s mascarpone necháme ztuhnout a poté nakrájíme a podáváme.