reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Moje tvarohová pizza

Vynikající rychlý recept na zdravou domácí pizzu z tvarohu. Pizzu obložíme podle chuti různou zeleninou, salámy a žampiony.


  • 5,0

    5 4
  • 45 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

na ozdobu

na potření

těsto



Postup přípravy

Na vál si nasypeme asi tři hrnky polohrubé výběrové mouky, do níž vmícháme kypřící prášek do pečiva. Do mouky rozlámeme 2 kostky měkkého, nejlépe tučnějšího, tvarohu a přidáme asi 4 lžíce tuku na pečení. Můžeme použít kvalitním rostlinný margarín máslového typu. Doprostřed vytvoříme důlek, do něhož rozklepneme 1 vejce. Pokud je nepoužijeme, nevadí, stačí místo něj přisypat 2 lžičky škrobu Natural nebo Maizena.

Vše přiměřeně posolíme asi jednou lžičkou, nejlépe mořské, soli a ochutíme rostlinnou vegetou nebo lžičkou kurkumy. Vše zpracujeme rukama pořádně, až je těsto vláčné a nelepí se. Pokud se nám zdá těsto příliš sypké, přidáme rostlinný tuk. Potom necháme těsto asi 10 minut odpočinout.

Mezitím (nebo už předem) si připravíme oblohu na pizzu. To může být podle našich zásob šunkový nebo i polosuchý salám, kečup nebo rajčata osmažená na kolečkách cibule, nakládané žampiony plátkové, nahrubo strouhaný sýr eidamského typu, eventuálně podle sezony i lehce osmažené plátky baklažánů nebo cukety, růžičky brokolice lehce spařené, kolečka pórku, strouhanou ředkev apod.

Těsto na tvarohovou pizzu rozválíme na obdélníkové pláty asi 1,5 cm silné, rozložíme do sádlem vymazaného pekáče a obložíme připravenými surovinami. Potom pizzu pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 30 minut, až nám okraje zezlátnou. Sýrem je vhodné pizzu posypat až před dopečením.

Samozřejmě můžeme vyvalovat klasické kulaté tvary nebo malé dětské, ale mně se vzhledem k úspoře místa i energie osvědčuje tvar podle použitého pekáče. Tato pizza je výborná, vláčná i přiměřeně křupavá, lze ji jíst i studenou nebo na druhý den přihřáté dílky v mikrovlnce.

Mojí tvarohovou pizzu po upečení ihned podáváme na stůl k jídlu.

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Moje tvarohová pizza

    Celkový počet komentářů: 2

    • Šárka
      Šárka

      Komentář k receptu Moje tvarohová pizza

      Dnes jsem využila přebytku tvarohu v lednici a vyzkoušela jsem. Dělala jsem ji s klasickou rajčatovo, houbovo, sýrovou oblohou a byla dobrá. Děkuji za recept.

      27.09.2015 12:29:30

    • vtipná kuchařka
      vtipná kuchařka

      Vynikající a zdravé

      Tuto pizzu děláme velmi často v každé roční době. Na rozdíl od podobných receptů na pizzu většinou v našich podmínkách připravovanou z kynutého nebo i lístkového těsta, je tato příprava jednoduchá, rychlá a hlavně zdravá vzhledem k velkému podílu tvarohu v těstu. Láďa Hruška používá pomazánkové máslo...budiž, jistě to je také fajn, ale je to mnohem nákladnější a taky to jde asi tak pro jednoho strávníka. Recept jsem dostala od své milé švagrové Lidušky a tímto jí za něj moc děkuji. Hedy Toma Kom Vyzkoušejte... určitě budete spokojeni. Tvaroh je úžasný produkt z mléka a já ho používám takřka do všech pomazánek, těst na záviny, ovocné knedlíky . domácí žervé atd

      17.05.2014 02:19:42

    Nalezeno receptů: 2

    Přidat příspěvek k receptu Moje tvarohová pizza

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.