reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Moje hrušková povidla

Velkou úrodu hrušek nejlépe uschováte jejich zakonzervováním.


  • 4,5

    158×

    4,4 158
  • 13×

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 542 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 812 hodnocení

Přírodní lékárnička: Hlávkové zelí a jeho využití nejen v kuchyni

16. 9. 2019

Bábovka

4,7 1 590 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 659 hodnocení

Jak žít s bezlepkovou dietou

16. 9. 2019

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 127 hodnocení

Segedínský guláš

3,2 2 164 hodnocení

6 nejlepších receptů na jablečný štrúdl

15. 9. 2019

Luxusní koprová omáčka

4,3 559 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 671 hodnocení

Videorecept: Tradiční podzimní dýňová polévka podle šéfkuchaře

15. 9. 2019

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 268 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 532 hodnocení

Recept na jakoukoli oslavu: Sýrová roláda krok za krokem

14. 9. 2019

Postup přípravy

Hrušky očistíme, polovinu oloupeme a všechny nakrájíme na menší kousky a umeleme na masovém strojku nebo rozsekáme v robotu (2000g čisté váhy).

Umleté hrušky dáme do hrnce, přidáme oba druhy cukru, i utlučené hřebíčky (celé hřebíčky vložíme do mikrotenového sáčku a rozdrtíme je paličkou na maso) a vaříme za občasného míchání 90 minut. Pak vlijeme polovinu rumu a vaříme 30 minut.

Nakonec vmícháme kyselinu citronovou, přilijeme zbytek rumu a necháme projít varem. Horká hrušková povidla plníme do nahřátých čistých skleniček, zavíčkujeme,a zabalené do deky necháme do druhého dne pozvolna vychladnout.

Skořicový cukr můžeme též nahradit cukrem vanilkovým.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Moje hrušková povidla

    Celkový počet komentářů: 15
    • koldaska
      koldaska

      hruškové povidla

      souším

      08.10.2018 10:24:21

    • Petra
      Petra

      Komentář k receptu Moje hrušková povidla

      co se stane když tam nedám kyselinu citronovou?

      20.08.2018 15:59:30

    • Věra
      Věra

      Komentář k receptu Moje hrušková povidla

      Dala jsem 200g cukru (plus ten skořicový) a ještě mi to připadá moc sladké. A jsouc od přírody lenivá, hrušky jsem neloupala ani nemlela, jen jsem je, když byly rozvařené, rozmixovala tyčovým mixerem. Získala jsem 9 skleniček od všeho možného, velikosti zhruba přesnídávky.

      29.07.2018 13:48:35


    • Lucie
      Lucie

      Povidla jsou naprosto bezchybná..jen je pravda že na zacatek je lepší méně cukru a potom případně dosladit, první várka byla trošku preslazena :-D, ale jinak super, děkuji :-)

      06.10.2017 13:35:02

    • Dvorakova
      Dvorakova

      Jen takový nápad. Učel pečení nebo vaření povidel je dostat z nic vodu. Kdybychom začali lehkým vymačkáním sťávy ze syrových ,(třeba strouhaných) hrušek, urychlíme vaření? Bude to mít vliv na chuť? Díky.

      17.09.2017 09:44:30

      • Věra
        Věra

        Přijdeš zbytečně o šťávičku! Jak píšeš- účel je dostat z nich vodu, ne slaďoučkou voňavou Šťávu plnou minerálů.

        01.09.2018 16:55:36

    • Bambíno
      Bambíno

      Komentář k receptu Moje hrušková povidla

      Zrovna jsem dokončil várku dle vášho receptu. Chuťově je to zajímavé, i když ten rum je tam cítit víc, než bych čekal. Ale jinak jsem docela spokojen

      29.08.2017 21:41:29

    • Tomášek
      Tomášek

      Komentář k receptu Moje hrušková povidla

      Na startu jsme meli prirpavenych (oloupanych, bez jadrincu) 2400g hrusek. Radsi jsme zacali s 200g cukru ale vsechny ostatni ingredience podle receptu. Vysledek je neskutecne dobry. Mame v bedne jeste dalsich 20kg hrusek a tak na zacatek pracovniho tydne mame doma zabavu :D

      02.10.2016 21:29:30

    • Jindřiška
      Jindřiška

      Komentář k receptu Moje hrušková povidla

      Povidla jsou dobrá, ale doporučuji dát nejdříve méně cukru, popř. dosladit později. Jinak se povedla :)

      03.09.2016 12:22:58

    • Martina
      Martina

      Komentář k receptu Moje hrušková povidla

      Chtela bych se zeptat kolik zavarenych sklenic z techto povidel je? DEKUJI..

      11.09.2014 16:23:47


    Nalezeno receptů: 15
    |< << 12 >> >|

    Přidat příspěvek k receptu Moje hrušková povidla

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.