reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Moje francouzské brambory

Rychlá a dobrá večeře, která se uchytí v každé kuchyni.


  • 3,4

    3,4 5
  • 1 hod

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

na ozdobu

podle chuti

směs

zálivka



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 653 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 904 hodnocení

Tip na víkend: Úžasné domácí věnečky krok za krokem

21. 2. 2020

Bábovka

4,7 1 651 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 728 hodnocení

Znáte eintopf, quiche nebo kofty? Prověřte své vědomosti mezinárodní kuchyně v našem testu

21. 2. 2020

Krémová brokolicová polévka 1

4,2 132 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 185 hodnocení

Luštěninové rigatoni se sušenými rajčaty a uzeným tofu krok za krokem

20. 2. 2020

Luxusní koprová omáčka

4,3 578 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 719 hodnocení

Recept na kuřecí stehna s houbami krok za krokem

19. 2. 2020

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 277 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 601 hodnocení

Zažeňte hlad v práci! 6 tipů na rychlé jídlo do krabičky

18. 2. 2020

Postup přípravy

Uvaříme brambory ve slupce, oloupeme a rozmačkáme na proužky. Uvaříme kukuřici, hrášek a nakrájenou mrkev doměkka a smícháme to s nakrájenou klobásou a salámem.

Rovnoměrně naklademe na rozmačkanou část brambor a překryjeme zbylou částí brambor. Zalijeme rozšlehaným vejcem a posypeme nastrouhaným sýrem. Osolíme a opepříme.

Francouzské brambory pečeme v rozehřáté troubě a podáváme jako hlavní chod.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Moje francouzské brambory

    Celkový počet komentářů: 4
    • Radka.Radecka
      Radka.Radecka

      Přesně na totéž jsem se chtěla zeptat i já.

      07.10.2011 22:26:04

      • nohynastole
        nohynastole

        "proužky"

        na rozmačkání na proužky se používá kovové "mačkátko", nevím, jak se to přesně jmenuje, ale znám to od dětství... je to kovový kroužek vyplněný drátky do kříže. Když tím promáčknete bramboru, vylezou vám hranolky :) používáme to hlavně při tvorbě bramborovýho salátu, ušetří to hodně času. nechci dělat reklamu, ale je toto: http://www.nakupydoma.cz/Podle -vyrobce/Tescoma/Strunovy-kraj ec-univerzalni-PRESTO.html

        15.08.2012 21:41:07

    • oldsoft
      oldsoft

      Ha! Jak se brambory dají "rozmačkat na proužky"? ;-)

      06.10.2011 13:54:05



    Nalezeno receptů: 4

    Přidat příspěvek k receptu Moje francouzské brambory

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.