Recept na výborný krémový nápoj připomínající Baileys. Domácí likér v ozdobné lahvi a s ručně psanou etiketou může být originálním dárkem.
500 ml | rum |
500 ml | mléko |
1 balíček | vanilkový cukr |
1 kelímek | smetana ke šlehání |
1 balíček | karamelový pudink v prášku |
2 plechovky | slazené kondenzované mléko (salko) |
Plechovky slazeného kondenzovaného mléka dáme do hrnce, zcela zalijeme vodou, přikryjeme pokličkou a od doby varu vaříme na mírném ohni cca 2 - 2,5 hodiny. Salko nám takto zkaramelizuje. Horké plechovky necháme zcela vychladnout (nejlépe přes noc). Mléko vlijeme do hrnce, přisypeme vanilkový cukr a ohřejeme. Do hrnečku odebereme asi 1/2 dl mléka, vsypeme karamelový pudinkový prášek a dobře rozmícháme. Směs vlijeme do rozehřátého mléka a za stálého míchání vaříme do zhoustnutí. Uvařený pudink necháme vychladnout, opět často mícháme, aby se nám na pudinku nevytvořil škraloup. Zkaramelizované Salko dáme do mísy, přidáme smetanu pokojové teploty a vychladlý pudink. Směs dobře promícháme a nakonec vlijeme rum. Nyní můžeme domácí Baileys prošlehat, abychom získali hladkou a jemnou konzistenci likéru. Hotové domácí Baileys plníme do lahví a podáváme dobře vychlazené, ideálně s ledem.
Zapomeňte na kupované likéry: Naučíme vás domácí vaječný, kaštanový i kakaový
Jejich příprava není nijak náročná na čas ani na suroviny, chutí však předčí řadu kupovaných likérů. A k vánočním svátkům patří stejně jako cukroví, bramborový salát a smažený kapr. 6 receptů, které musíte vyzkoušet!
Recept na jemný vaječný likér krok za krokem
Vyzkoušejte recept na silný, přitom velmi jemný domácí vaječný likér. Hotový je za chvilku a je rozhodně lepší než ten kupovaný. FOTORECEPT krok za krokem.
autor Michy
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena