reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Podobné recepty

Načíst další recepty

Postup přípravy

Rohlík nakrájíme na kostičky a namočíme v mléce. Mleté maso dáme do mísy, přidáme sůl, mletý černý pepř, trochu hladké mouky, rohlík namočený v mléce, vejce, trošku strouhanky a vše pečlivě promícháme.

Z masové směsi tvoříme kuličky a klademe je na vymaštěný pekáč, který vložíme do rozehřáté trouby. Zprudka zapečeme, podlijeme trochou vody, teplotu stáhneme a zvolna pečeme 30 - 40 minut.

Cibuli nakrájíme nadrobno. Kořenovou zeleninu (mrkev, celer, petržel) očistíme a nakrájíme na kostičky. V kastrolu si rozpustíme sádlo, na kterém orestujeme nakrájenou cibuli, přidáme kořenovou zeleninu, vše spolu osmažíme a zalijeme vývarem. Přidáme bobkový list, nové koření a dusíme, až zelenina změkne.

Poté nové koření a bobkový list vyjmeme a zeleninu rozmixujeme, přidáme výpek z kuliček a necháme zavařit. Omáčku zahustíme hladkou moukou rozmíchanou v mléce a za stálého míchání provaříme. Nakonec omáčku ochutíme cukrem, solí, citronovou šťávou a před dovařením vlijeme sladkou smetanu se lžící rozškvařeného špeku.

Mleté masové kuličky na smetaně podáváme s houskovým knedlíkem.

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Přidat příspěvek k receptu Mleté masové kuličky na smetaně

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.