Mleté maso ve slaninovém kabátku

1 h 30 min | hlavní chod | 4 porce | česká kuchyně | recept zobrazen: 10244x
Recept na mleté maso trochu netradičně. Pečeme na slanině.
Komentáře receptu 2
Uvařil jsem to (Recept vařili 4 lidé)


Postup přípravy receptu

Mleté maso (libovější) dáme do misky a pomocí vidličky rozmělníme. Rozklepneme celá vejce, přidáme prolisovaný česnek, tatarskou omáčku, rajský protlak a veškeré koření. Cibuli oloupeme, nakrájíme na drobné kostičky a osmahneme na oleji. Cibuli vmícháme k masu a podle potřeby zahustíme strouhankou.

Menší zapékací mističky vyložíme až po horní okraje slaninou. Dáme vrstvu masa a sýr nakrájený na hranolky zatlačíme do masové směsi.

Mleté maso ve slaninovém kabátku dáme péct do vyhřáté trouby a pečeme asi 35 minut. Vypeče se nám tuk.

Mleté maso ve slaninovém kabátku vyjmeme z mističek, dáme na talíře a ihned podáváme s bramborovou kaší.

Michy autor receptu:

Mleté maso ve slaninovém kabátku

Počet přidaných receptů: 3337

Ingredience

na porce
Vaše cena 950 běžně 1950 Kč sleva 51 %
Amplion.cz
DALŠÍ SLEVY
4,6
skvělý recept
26 hlasujících

Kuchařky obsahující recept Mleté maso ve slaninovém kabátku

Recept se nachází v 94 kuchařkách
KDI
VARENIE 8360 receptů
Jozar
Mleté 324 receptů
REY kuchařka maso
Rey
REY kuchařka maso 672 receptů


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Mleté maso ve slaninovém kabátku

Celkový počet komentářů: 2
  • Komentář k receptu Mleté maso ve slaninovém kabátku Akela 22.06.2015 09:13:20

    Opravdu překvapivě výborný recept. Oregano dává zcela báječnou chuť. Sice poněkud kalorická bomba, ale stojí to za to. Výborné i s bílým chlebem, doporučuji červené víno.

  • Díky. Skvělý, výborný recept, chutnalo i známým.
    Udělala jsem nepatrné úpravy. Místo majonézy jsem dala 1 lžíci dijonské hořčice a když je směs masa i se sýrem v misce, potřela jsem celou plochu ještě lehce hořčicí. Strouhanku jsem nedávala. A pekla zakryté alobalem a před koncem pečení odkryla.
    Zkuste podávat s vařeným květákem, eliminuje mastnou chuť. Dnes budu jako přílohu podávat vařený bílý chřest.

Nalezeno receptů: 2
Přidat příspěvek k receptu Mleté maso ve slaninovém kabátku
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Jak správně vybírat letní obuv?

    Jak správně vybírat letní obuv?

    Léto máme všichni rádi, ale naše nohy mohou v parnu trpět. Zvlášť, když jim nedopřejeme vzdušnou obuv a necháme je potit se v uzavřené a neprodyšné obuvi. Trápí nás nejen odřené paty, malíčky a utlačované palce, zpocené a horoucí nohy, ale od nohou pak trpí i celé tělo dyskomfortem a naše celková tělesná i duševní pohoda klesá.

  • Jedeme na vodu aneb základy pro každého vodáka

    Jedeme na vodu aneb základy pro každého vodáka

    Chcete letos zažít adrenalin na vodě? Nebo se jen lehce nechat unášet po klidné hladině malé říčky? Než někde zavoláte klasické vodácké "ahoooj", věnujte pečlivou pozornost přípravě. Její základní parametry spočívají právě v tom, kam vlastně chcete jet.




přidat nový recept