Jednoduchý recept na karbanátky z mletého masa a sýru. Výborně chutnají s bramborovou kaší.
1 ks | vejce |
500 g | mleté maso |
150 g | tvrdý sýr |
podle chuti | |
---|---|
sůl | |
majoránka | |
kmín | |
grilovací koření | |
mletý pepř | |
trojobal | |
vejce | |
strouhanka | |
hladká mouka | |
podle potřeby | |
olej na smažení |
Mleté maso dáme do mísy, přidáme vejce, koření, osolíme, opepříme a směs důkladně promícháme. Tvrdý sýr nastrouháme na hrubším struhadle a přidáme k masové směsi. Z takto připravené směsi tvarujeme placičky, které poté obalíme v trojobalu. Obalené karbanátky smažíme v rozehřátém oleji dozlatova. Hotové mleté maso se sýrem podáváme s bramborovou kaší a zeleninovou oblohou.
Milujete karbanátky? Zkuste recepty, které vás posadí na židli!
Karbanátky jsou klasikou české kuchyně. Kromě masových karbanátků jsou stále oblíbenější i ty zeleninové - z cukety, květáku, brokolice, řepy i dýně. Ale jak je připravit, aby byly opravdu šťavnaté? A existuje i jiný druh přípravy než smažení?
autor lucik
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena