Mleté maso s klobásou

1 h 30 min | hlavní chod | 4 porce | česká kuchyně | recept zobrazen: 5629x
Recept na pečené mleté maso plněné klobásou.
Okomentuj recept jako první
Uvařil jsem to (Recept vařili 2 lidé)


Postup přípravy receptu

Mleté maso dáme do mísy a přilijeme 50 ml vody, ve které jsme rozšlehali 1 vejce. Promícháme a potom přidáme nastrouhaný česnek, pepř a koření na mletá masa. Nesolíme! Dobře zamíchanou směs necháme odležet.

Mezitím si oloupeme klobásky. Zapékací formu slabě vymažeme sádlem.

Podle velikosti klobásek (čtvrtky, půlky, celé) nabíráme lžící masovou směs, uděláme v ruce tvar karbanátku, vložíme klobásku, přehneme a maso spojíme. Zabalíme do anglické slaniny a položíme do vymazaného pekáčku, podlijeme nepatrně vodou a vložíme do vyhřáté trouby.

Prvních 30 minut pečeme přikryté alobalem při 180 °C, potom alobal odstraníme a dopékáme při 190 °C dalších 30 minut. Mleté maso s klobásou lze upéct i bez alobalu, ale musíme maso asi dvarát polít výpekem.

Mleté maso s klobásou podáváme s opečenými brambory sypanými kořením na americké brambory a maso přeléváme šťávou na pečené maso. Já použila Delikates omáčku.

autor receptu:

Mleté maso s klobásou

Počet přidaných receptů: 140

Ingredience

na porce
4,6
skvělý recept
20 hlasujících
  • Recept Mleté maso s klobásou - upečené Mleté maso s klobásou
  • Recept Mleté maso s klobásou - příprava


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Mleté maso s klobásou

Přidat příspěvek k receptu Mleté maso s klobásou
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde




přidat nový recept