reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Podobné recepty

Načíst další recepty

Postup přípravy

Mleté maso dáme do mísy a přilijeme 50 ml vody, ve které jsme rozšlehali 1 vejce. Promícháme a potom přidáme nastrouhaný česnek, pepř a koření na mletá masa. Nesolíme! Dobře zamíchanou směs necháme odležet.

Mezitím si oloupeme klobásky. Zapékací formu slabě vymažeme sádlem.

Podle velikosti klobásek (čtvrtky, půlky, celé) nabíráme lžící masovou směs, uděláme v ruce tvar karbanátku, vložíme klobásku, přehneme a maso spojíme. Zabalíme do anglické slaniny a položíme do vymazaného pekáčku, podlijeme nepatrně vodou a vložíme do vyhřáté trouby.

Prvních 30 minut pečeme přikryté alobalem při 180 °C, potom alobal odstraníme a dopékáme při 190 °C dalších 30 minut. Mleté maso s klobásou lze upéct i bez alobalu, ale musíme maso asi dvarát polít výpekem.

Mleté maso s klobásou podáváme s opečenými brambory sypanými kořením na americké brambory a maso přeléváme šťávou na pečené maso. Já použila Delikates omáčku.

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Přidat příspěvek k receptu Mleté maso s klobásou

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.