reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Mleté maso na grilu

Mleté maso a cuketa - vhodná kombinace na pikantní špízy, které připravujeme na grilu.


  • 4,0

    15×

    4 15
  • 1 hod

Podobné recepty

Načíst další recepty

Postup přípravy

Mleté maso osolíme, opepříme, přidáme majoránku, bulharské koření (nebo čubricu) a vodu. Dále vejce a podle potřeby hladkou mouku. Dobře promícháme.

Cuketu oloupeme, podélně rozkrojíme a odstraníme dužinu s jádry. Loupacím nožem si připravíme delší pásky - proužky cukety (do nich budeme střídavě balit kuličky z mletého masa), část cukety si nakrájíme na větší kousky (ty budeme napichovat na špíz).

Červenou sladkou papriku si očistíme a nakrájíme na kousky.

Na špejlích si zařízneme špičku a postupně na ně napichujeme cuketu, dále střídavě kuličku mletého masa prokládanou proužkem cukety a červenou papriku, zakončíme znovu kouskem cukety.

Špízy grilujeme na roštu na dobře rozpáleném dřevěném uhlí asi 15 - 20 minut. Vhodné jsou podávané s dobrým pečivem, zeleninou, dresinky podle chuti. Chutnají i s pivem nebo s červeným vínem.

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Přidat příspěvek k receptu Mleté maso na grilu

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.