reklama
hledat uživatel
       

Miso se zeleninou

Miso je sójová pasta, kterou Japonci nebo makrobiotici používají při vaření jako základ pro polévku. Vyrábí se také z hnědé rýže nebo ovsa, ale není to obvyklé. Dnes je miso běžně k dostání. Polévce dodá jemnou chuť, takže není třeba jiného dochucení.


  • 4,6

    80×

    4,6 80

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 694 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 930 hodnocení

Tip na neděli: Úžasný karamelový koláč s tvarohem

29. 3. 2020

Bábovka

4,7 1 668 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 747 hodnocení

Jak využít karanténu: Upečte si rychlé domácí rohlíky podle Markéty

28. 3. 2020

Krémová brokolicová polévka 1

4,2 138 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 190 hodnocení

Tímto obědem potěšíte celou rodinu: Výborné boloňské špagety krok za krokem

27. 3. 2020

Luxusní koprová omáčka

4,2 587 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 735 hodnocení

Lívance, palačinky a vafle: Snídaně, se kterými vám děti rády pomohou

26. 3. 2020

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 280 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 619 hodnocení

Děti v kuchyni: Nezapomínejte na jejich bezpečnost

25. 3. 2020

Postup přípravy

Vodu přivedeme k varu. Zeleninu očistíme, brambory oloupeme.

Brambory nakrájíme na velikost soust, stejně tak dýni, cukinu a mrkev. Brambory a mrkev uvaříme v páře (20 minut).

Zelí nakrájíme nahrubo a spolu s misem přidáme do vroucí vody. Přidáme zeleninu a mícháme, až dýně změknou.

Takto připravené miso se zeleninou je receptem pro 3 osoby.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Miso se zeleninou

    Celkový počet komentářů: 3
    • Daniel
      Daniel

      Komentář k receptu Miso se zeleninou

      Až na to, že by se miso nemělo vůbec vařit, jinak se ztrácí vitamíny. :-)

      02.10.2013 13:07:40

    • Katka
      Katka

      Nestratí tak miso užitečné látky varem???

      16.12.2010 21:05:48

      • Gina
        Gina

        Ano, ztratí. Miso se nikdy nemá vařit! Přidává se až nakonec a polévka se pak už nechá jen dojít pod pokličkou.

        19.10.2012 20:01:30



    Nalezeno receptů: 3

    Přidat příspěvek k receptu Miso se zeleninou

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.