reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Míšiny vietnamské závitky

Recept na zajímavý pokrm s příchutí orientu. Vietnamské závitky se mohou podávat jako hlavní chod, předkrm či chuťovka.


  • 4,1

    13×

    4 13
  • 35 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

náplň

omáčka

podle potřeby



Postup přípravy

Nejprve si připravíme směs, kterou budeme plnit rýžový papír (placky). Kuřecí maso rozemeleme. My máme rádi v náplni kuřecí maso, ale lze použít třeba i bůček. Dále k masu přidáme rýžové nudle. Některé se zalévají vařící vodou a jiné zase musíme zlehka povařit do změknutí.

Přisypeme směs mražené čínské zeleniny. Záleží, jestli chceme závitky více zeleninové, pokud ano, dáme klidně celý balíček. Přidáme jedno vejce, lžíci solamylu, sůl a pepř, lžičku mleté pálivé papriky a asi lžíci tekutého polévkového koření maggi.

Na pracovní desce si rozlijeme pivo a v něm placky rýžového papíru necháme rozmočit. Ihned po rozmočení vložíme náplň, zabalíme a smažíme v oleji.

Do omáčky k závitkům si očistíme malou mrkev a nakrájíme ji na půlkolečka. Dále prolisujeme 3 stroužky česneku. Do misky vložíme nakrájenou mrkev s prolisovaným česnekem, asi čtvrt lahvičky tekutého maggi koření, 3 lžíce sójové omáčky, podle chuti chilli koření a zalijeme vařící vodou.

Míšiny vietnamské závitky podáváme jako hlavní chod a jako předkrm například s krajícem chleba.

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Přidat příspěvek k receptu Míšiny vietnamské závitky

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.