reklama
hledat uživatel
       

Vylepšili jsme pro Vás Vaření.cz, pomozte nám ho otestovat.

Vylepšili jsme pro Vás Vaření.cz

Kdykoliv se budete moci vrátit zpět na starší verzi tlačítkem v pravém horním rohu.

Komentáře k receptu Míša řezy 1

Celkový počet komentářů: 170
  • sikulka
    sikulka

    rada od babičky

    Mě babička učila základ pro takovéto, nebo piškotové těsto - na 1 vejce 2 lžíce cukru a 2 lžíce mouky.Potom už je na vás, nebo na receptu co se přidá.Místo oleje přidávám rozpuštěné máslo, těsto je lahodnější a s máslovou příchutí.

    15.05.2020 22:40:43

  • Josefína
    Josefína

    Komentář k receptu Míša řezy 1

    Pro Terezu 96: Krém - ušlehat tvaroh s cukrem a pak zašlehat rozpuštěné a vychladné máslo, nakonec rum, pak se nesrazí.
    Pro Klaudii, Kamcu: Do těsta nepřidávejte kypřící prášek do pečiva, stačí dobře našlehané bílky (mně když zbydou z jiného pečení bílky, udělám sníh i z nich, ne jen z bílků od žloutků v receptu). Dál je důležité přidat ke žloutkům když se třou s cukrem, studenou vodu (kolik žloutků, tolik lžic) a dávat mouku dřív než sníh - ten jen opatrně převracet s utřenou hmotou až úplně nakonec. Těsto nemůže " nakynout " , protože v něm není droždí nebo kvásek, v tom případě by se jednalo o kynuté těsto (např. na buchty, koláče, vánočky apod.), toto je třené těsto (bez oleje by bylo piškotové) a tam " vyběhnutí " způsobuje právě sníh z bílků, nebo v případě že se dávají celá vejce (čili se tře celé vejce a ne pouze žloutek s cukrem a dalšími přísadami) pak kypřící prášek do pečiva. Když se přidá do piškotu nebo třeného těsta se sněhem také kypřící prášek, obvykle celé pečivo po upečení " spadne " .

    27.03.2020 14:10:48

  • Terina29
    Terina29

    Moje zkušenosti

    Použila sem silikonovou formu Tescoma 26cm, těsto mohlo být klidně nižší o 1/3, takže příště větší formu. Olej jsem dala 2 a půl PL a i tak jsem musela 1/3 bílkového sněhu ,,obětovat”, protože těsto bylo tuhé jak pasta. Pak už vše ok. Na krém jsem dala pouze 150g cukru, příště dám ještě míň. Upravený recept si určitě nechám, rychlé, jednoduché a všem chutnalo.
    Doporučuji krájet teplým nožem, jinak čokoládová poleva praská.

    20.10.2019 12:21:54

  • Gabi
    Gabi

    Komentář k receptu Míša řezy 1

    Peču již asi 20 let, čili nejsem začátečník. Plech mám klasický 40x30 cm (takový používala už moje babička i mamka). Dle receptu z 6 vajec a 6 lžic mouky na plechu těchto rozměrů těsto nevyskočí, upekla se pouze nízká placka. Recept je tudíž vhodný na plech nebo spíš pekáč menších rozměrů (nebo je nutné přidat více mouky).Přibližné rozměry plechu by bylo vhodné u receptů uvádět, protože každá hospodyňka má jiné pečicí vybavení.

    07.07.2019 17:48:25

  • Kamca
    Kamca

    Miša řezy

    Mě taky nenakynulo a dělala jsem přesně vše podle popisu. Nechápu...

    20.06.2019 15:10:25

  • Klaudie
    Klaudie

    Hnus! Těsto slabý vůbec se v troubě nenakinulo no proste hnus z 6 vajec do koše tomuhle receptu dávám 0 bodu

    14.01.2019 14:30:09

    • valemo
      valemo

      Re: Dezerty

      To nebude receptem, ale rukama. Míša řezy podle tohoto receptu dělám už několik let a pokaždé se mi to podaří.

      15.02.2019 13:38:23

    • sikulka
      sikulka

      Re: Dezerty

      Milá Klaudie, za 1. slovo kynout se píše s y a za 2. kyne jenom kynuté těsto - tedy to, do kterého se přidává droždí. Pokud vám toto těsto nevyběhlo, zřejmě jste špatně našlehala žloutky, nebo bílky, nebo oboje !

      15.05.2020 22:44:25

  • Klaudie
    Klaudie

    Hnus! Těsto slabý vůbec se v troubě nenakinulo no proste hnus z 6 vajec do koše tomuhle receptu dávám 0 bodu

    14.01.2019 14:29:59

  • Jana
    Jana

    Míša řezy

    dobrý den není to málo mouky jen 6 lžic polohrubé díky

    05.10.2018 15:49:45

  • jana
    jana

    Míša je moc dobrý zakusek

    17.07.2018 16:07:03

  • Tereza96
    Tereza96

    Komentář k receptu Míša řezy 1

    Pokud se Vám krém po přidání másla srazil, muže to být tím, ze jste máslo přidala/y celé naráz :) je to jako s domácí majonézou - tuk se dobře vmíchá postupně, hlavně pořádně míchat a dát mu čas se zapracovat.
    Recept super, díky :)

    10.04.2018 20:48:59

  • Kateřina
    Kateřina

    Míša řezy 1

    Zatím nejlepši recept,který jsem pekla! Velký palec nahoru :)

    26.01.2018 18:52:59

  • Michaela
    Michaela

    Komentář k receptu Míša řezy 1

    Děvčata jaký tvaroh ?
    Tučný či netučný. Našla jsem recepty, kde je psáno netučný.

    16.06.2017 16:48:55

    • .Renča.
      .Renča.

      Re: Komentář k receptu Míša řezy 1

      2 kostky tvarohu

      16.07.2017 22:58:32

    • Jana
      Jana

      Re: Komentář k receptu Míša řezy 1

      Ahoj všem, narazila jsem v komentářích dost často na stížnosti skrz sražení krému. Mně se to také stalo a to hned ve fázi míchání změklého másla (při pokojové teplotě) a tvarohu - byla to hrudkovitá nekonzistentní hmota, která nešla vyšlehat. A nakonec jsem vše zachránila díky nahřátí mísy s krémem nad párou a znovu vyšlehání. Lze také vmíchat sražený krém po malých částech do kousku másla utřeného s cukrem. Tak třeba se to někomu ještě bude hodit :-)

      22.09.2017 22:07:09

  • Iwana
    Iwana

    Míša Řezy 1

    Ted jsem ho dodělala a jsem nadšená!!! :) Těsto nadýchané, krém lahodný a sametový a poleva..co dodat :) už se jen vrhnout na ochutnávání :) ;)

    22.04.2017 15:30:05

  • hanka_v
    hanka_v

    Komentář k receptu Míša řezy 1

    super recept. Těsto po řádném vyšlehání bílků krásně naběhlo, bylo ho až moc :) to jsem nečekala. Máme rádi více náplně, tak jsem přidala zakysanou smetanu (tvarohu jsem více doma neměla).

    22.04.2017 10:53:02

  • Alena Pavlasová
    Alena Pavlasová

    Vylepšovák

    Podle vlastní zkušenosti doporučuji dát méně másla, klidně jen 100g. Když jsem dělala Míša řezy poprvé, dala jsem plnou dávku másla (250g), a poleva byla opravdu hodně máslová a dětem řezy nechutnaly. Doporučuji tedy snížit podíl másla vůči tvarohu klidně i o polovinu.

    17.11.2016 17:55:31

  • Klárka tumova
    Klárka tumova

    Míša řezy 1

    Nič moc všem se to zdrclo

    21.08.2016 09:56:02

  • Karel
    Karel

    Komentář k receptu Míša řezy 1

    nikdo tady nenapíšete místo plků na kolik a jak dlouho péct

    25.07.2016 18:01:09

    • lumik
      lumik

      Re: Komentář k receptu Míša řezy 1

      já třeba peču na 180,ale vždy záleží na zkušenostech s vlastní troubou a i když někdo napíše čas,tak stejně se musí špejlí zkusit zda je upečeno.

      25.07.2016 21:34:22

  • marketa9 (tecka) 8
    marketa9 (tecka) 8

    Komentář k receptu Míša řezy 1

    Vynikající recept, těsto krásně nadýchané a vláčné, chutnalo opravdu všem. Pekla jsem v dortové formě, nápně jsem tedy dala poloviční množství a stačilo, druhý tvaroh jsem použila hned druhý den, protože jsem pro velký úspěch musela péct znovu. Takže za mě doporučuji :-)

    24.04.2016 22:04:19

  • gi
    gi

    No tak p . Lucie :
    1) hned v první větě je psáno smícháme cukr, žloutky,olej a KAKAO !!!
    2) těsto jste nejspíš nezadělala správně!!!
    3) bílé těsto na Míša řezy? :-) i kdyby jste kakao v receptu prehlédla, tak už jen logicky je jasné, že něco tmavého (KAKAO ) tam patří!!!
    4) Malý pekáč? Tak pokud Vám to množství co z toho je málo, proč to neuděláte z dvojité dávky? ?!!!
    Pro ostatní ::: jsou výborné !!!!!! :-)

    19.03.2016 20:50:04

  • nonamemilan27
    nonamemilan27

    super....jako od švagrové

    Naprostá superbomba (s par vlastnima modifikacema) a napoprvé, jako Pája... jak jsem vylepšil: na místo polohrube mouky jsem dal 5lzic hladky (přesátý) a cca 2-3 lžíce strouhaneho kokosu ( žiju mimo CR a svete div se, existuji zeme v evrope, kde mate jen hladkou mouku), stejne tak protoze tady nemaj klasickej českej RUM, nahradil jsem ho vlastni vanilkovou trestí ( to se vezme jeden litr kvalitni vodky a do toho se hodi jeden kvalitni vanilkovy lusk a cele se to necha stat jak je libo dlouho, extrakt je kvalitni po par tydnech a samozrejme se ta flaska s vodkou dobre uzavre a uschova pri pokojove teplote). Takze, ackoli je psano myslim ze dve lzice rumu, vlastni vanilkove tresti jsem dal jednu lzici. A kypriciho prasku misto pul sacku jsem dal pro jistotu skoro cely....a kakao...kakaa primerene, protoze kakao miluju, tak kakaa jsem dal 125g baleni cele. Pouzivam kvalitni holandske "bensdorp" premium kakao.

    15.03.2016 23:10:21

  • Panenka
    Panenka

    Komentář k receptu Míša řezy 1

    Ahoj zkousela jsem dnes upect ale krem se mi srazil nevite cim by to mohlo být? Děkuji. Jsem zacatecnik.

    08.03.2016 06:54:29

    • teushka
      teushka

      Re: Komentář k receptu Míša řezy 1

      Mě se krém také při šlehání zdrcl... co jsem udělala špatně? Je potřeba mít máslo opravdu roztekle uplne? To jsem nemela. jen zmekle. Jinak super, díky.

      17.08.2016 21:46:35

  • Lucie
    Lucie

    Míša řezy

    Dělala jsem je poprvé a všichni si ho moc chválily jiný už dělat nebudu ;)

    03.03.2016 12:58:06

  • Kateřina
    Kateřina

    Komentář k receptu Míša řezy 1

    Já teda na komentáře raději reagovat nebudu. Každý je nějak šikovný a dokáže si poradit :-) já je pekla prvně, podle tohodle receptu a absolutně si nemůžu stěžovat :-) jsou výborný, vláčný a kam se na ně hrabou řezy z cukrárny :-). Děkuji za recept, za mě rozhodně palec nahoru!

    17.02.2016 10:40:33

  • *********************
    *********************

    Komentář k receptu Míša řezy 1

    :) Člověk se fakt zasměje, myslím že komentáře by měli být maximálně takového charakteru jako: Povedlo se mi, nepovedlo...blablabla . Musím říct že recept jsem zkusila a nemám námitky.

    16.02.2016 14:08:54

  • mira
    mira

    nadýchaný, skvělý

    Děkuji za fungující, jednoduchý a výborný recept.
    Krásně vyběhlo těsto, do krému jsem jen ubrala cukr, i tak mňamka. Krájím nahřátým nožem.

    17.11.2015 17:22:53

  • lumik
    lumik

    Komentář k receptu Míša řezy 1

    tyto řezy mám vždy kypré

    30.07.2015 11:33:13

  • bathoryelisabeth
    bathoryelisabeth

    Poprvé a naposled

    Recept ze lžic už nikdy víc. Těsto nevybehlo a nemá ani žádnou pořádnou chuť jen na něj padlo 6 zbytečných vajec. Příště udělám pořádný a normální piškot s kakaem.

    29.07.2015 17:15:02

  • lumik
    lumik

    Komentář k receptu Míša řezy 1

    sníh je lepší dávat jako poslední,já dělám z poloviční dávky do kulaté dortové formy,pomáznu po upečení trochou tvarohu,dám banány nebo broskve,zbytek tvarohu,toho klidně celou dávku a místo polevy posypu jen kakaem

    25.07.2015 19:03:08

  • Lucie
    Lucie

    Komentář k receptu Míša řezy 1

    Palec dolů!
    Těsto nám tedy moc nevyskočilo a navíc v popisku chybí že se má přidat kakao, takže jsme ho tam nedali a všimli si toho až pozdě, nakonec ho máme bílé! Také by nebylo od věci alespoň napsat na kolik stupňů péct. Bylo by dobré do té čokolády přidat alespoň například sladkou smetanu, aby čokoláda nebyla tuhá a nelámala se. A na závěr stojí za zmínku, že je potřeba malý pekáč!!!
    Jediná pozitivní věc na tom je, že Míša řezy nám chutnaly, ale jinak tedy nic moc...!

    24.07.2015 20:16:18

    • Nikšu
      Nikšu

      Re: Komentář k receptu Míša řezy 1

      No Lucie nezlobte se, ale nedat kakao do míša řezů asi nebude uplně chyba autorky.. dělala sem dva dny zpátky a dnes dělám znova, vyskočil nádherně, chuť skvělá, tak asi problém bude v rukách :) pardon ale osočovat tady někoho, kdo sem dá ze svojí dobré vůle recept.. to je teda vrchol

      25.07.2015 09:07:15

    • lumik
      lumik

      Re: Komentář k receptu Míša řezy 1

      Lucie v popisku kakao je

      30.08.2015 13:32:57

    • ten jeden
      ten jeden

      Re: Komentář k receptu Míša řezy 1

      Nejsem kuchař ani pekař ale když jsem dělal tyto míša řezy poprvý trvali mi 4 hodiny ale už z logického uvažovaní je jasný že korpus není bilý ale tmavý tak že se musí přidat složka něčeho tmavýho třeba zmíneného Kakaa nahoře což vám asi uniklo asi by jste se měla naučit číst než tady něco napíšete.... Navíc dělal jsem tyto míša řezy poprvý a jsou vynikajicí a od té doby dělávám rád... zkoušel jsem dat do naplně navíc babány Oo mňamka

      17.09.2015 11:51:08

  • Regika
    Regika

    To ze je recept na maly plech je celkem zasadni informace... jako mnozi prede mnou sem bezela do kramu pro druhou polovinu ingredienci...

    Navic by fakt nebylo na skodu napsat na kolik a jak dlouho pect.

    Take se priklanim k predchozim prispevkum, ze pouze rozpustena cokolada nestaci, je pak tvrda a neda se krajet!

    11.07.2015 13:03:01

    • Garis
      Garis

      Re: Palec dolu

      jsem vyučená cukrářka již 9 let peču..tento recept jsem vyzkoušela i když není podle norem které by měl splňovat opravdový míša řez...i přes to kdo peče a má zkušenosti poradí si s méně informacemi tohoto receptu...jinak rada pro vás pokud dáváte litou čokoládu tak se krájí horkým nožem...(naplníte si odměrku plnou vroucí vody a po každém řezu si nuž namočíte a očistíte do utěrky...)čokoláda je krájená a krásně hladká.:-)

      29.08.2015 15:32:01

  • Marky
    Marky

    Komentář k receptu Míša řezy 1

    Dala jsem tam 500g tvarohu, teď jdu zkusit 1000g zítra napíšu jak to dopadlo.

    25.06.2015 19:25:40

  • Majda17
    Majda17

    Můžu tam dát méně vajec? 6 mi přijde moc:(

    20.04.2015 18:32:14

  • Denča
    Denča

    Míša řezy

    Docela dobrý, ale zapomněli napsat k ty čokoládě že tam má být máslo.

    14.02.2015 11:03:04

  • Denča
    Denča

    Míša řezy

    Docela dobrý, ale zapomněli napsat k ty čokoládě že tam má být máslo.

    14.02.2015 11:01:19

  • Denča
    Denča

    Komentář k receptu Míša řezy 1

    Docela dobrý, ale zapomněli napsat k ty čokoládě že tam má být máslo.

    14.02.2015 11:00:28

  • SABINA
    SABINA

    MÍŠA ŘEZY

    DOBRÝ DEN, ŘEZY VÝBORNÉ, ALE TVAROH MI TEKL, VUBEC NEBYL HUSTÝ.A ZROVNA CEKAME NAVSTEVU..
    MUSÍM NARYCHLO UPEC NĚCO JINÉHO. PROSIM , JAKÝ DÁVÁTE TVAROH? VE VANIČCE NEBO V KOSTCE? A KDYŽ JE MOC ŘÍDKÝ, DÁ SE NĚJAK ZAHUSTIT? DĚKUJI VÁM ZA RADU A PŘEJI PĚKNOU SOBOTU.SABINA

    06.12.2014 10:21:08

  • petule
    petule

    Komentář k receptu Míša řezy 1

    Dnes jsem testo pouzila jako korpus na dort,protoze me ditko nic,nez tvarohove neji a dopadlo to na jednicku,,,,takze misa rezy jako dort

    04.09.2014 17:09:16

  • Lucie
    Lucie

    Komentář k receptu Míša řezy 1

    Výborné !! nemám k tomu co dodat :-)

    22.05.2014 13:12:46

  • daja hamerska
    daja hamerska

    Vařila sem to s mámou a je to dobry recept .Mě na tom nejvíc chutná tvaroh.Recept je superní a lahodný.

    Daja :)

    16.03.2014 11:28:19

  • Mata
    Mata

    Komentář k receptu Míša řezy 1

    Mnam. Mamka dela tu polevu z rozpustenejch ledovejch kastanu a trosky tuku, je to mnamka :)

    06.03.2014 16:31:42

  • Klára
    Klára

    Komentář k receptu Míša řezy 1

    Výborné:) přítel tyhle řezy naprosto zbožňuje:D
    a holky, aby čokoláda nepraskala, tak krájejte řezy nožem namočeným v horké vodě;)

    13.11.2013 13:11:07

  • Kury
    Kury

    Komentář k receptu Míša řezy 1

    Výborná buchta, během pár minut byla v čudu. Jen s tou čokoládou to moc neklaplo, ale aspon to s popraskaným nerovnoměrným povrchem bylo krapet kreativnější :)

    21.09.2013 12:38:19

  • zuzim62
    zuzim62

    Míša řezy

    Jsou výborné mnam.Bylo by dobré pod krém rybízová marmeláda. Zkusím to příště.Dík za recept.Z

    10.08.2013 17:38:35

  • zuzim62
    zuzim62

    Míša řezy

    Jsou výborné mnam.Bylo by dobré pod krém rybízová marmeláda. Zkusím to příště.Dík za recept.Z

    10.08.2013 17:37:38

  • Evik74
    Evik74

    Míša řezy

    Povedlo se, hurááá... je suprovní. Doporučuji...:D

    12.07.2013 23:17:13

  • nikola
    nikola

    míša řezy

    těsto mi nevyskočilo mam ho mizoučký něco jsem udělala špatně ale nevím co.

    12.07.2013 14:49:17

    • Ilona
      Ilona

      Re: míša řezy

      taky mě nevyskočilo těsto,nevím proč...

      06.04.2014 17:57:09

    • Rosalie
      Rosalie

      Re: míša řezy

      Nejdřív se podle mě dává žloutky+cukr, pak zbytek vč mouky a nakonec bílky - ty musím vmíchávat pomalu aby to bylo nadýchané - a hlavně odle je dávka na malý plech - takže možná proto je to nízké, jedtli jste to dala na velký plech.. :)

      27.04.2014 12:56:20

    • Bizon
      Bizon

      Re: míša řezy

      Dala jste tam moc kakaa, říká moje přítelka.

      08.03.2015 17:39:13

  • Pet
    Pet

    Komentář k receptu Míša řezy 1

    Tak trochu fiasko, ač jsem postup dodržela, těsto bylo strašně suché, ani ten tvaroh to moc nezachránil.

    26.05.2013 22:02:34

  • Márč
    Márč

    povedlo se

    23.02.2013 20:01:07

  • Lucie
    Lucie

    Můžu přidat rumovou tresť místo rumu?

    13.02.2013 11:28:28

  • Vacinda
    Vacinda

    Vynikající moučník :-)

    12.02.2013 14:44:14

  • kasavice
    kasavice

    děkuji za recept,je moc dobrý,6 vrchovatých lžic úplně stačí,výborný korpus,bude dobrý i na Sachr dort.Edita

    09.02.2013 21:32:33

  • michal (tecka) kopecky01
    michal (tecka) kopecky01

    Míša řezy

    Fakt super recept

    27.01.2013 18:48:47

  • Klárys
    Klárys

    6 lžic mouky???? To je na nějaký minimini plech ne?!!! Celé jsem to musela nastavit a upravit.

    07.01.2013 18:59:24

  • Klárys
    Klárys

    6 lžic mouky???? To je na nějaký minimini plech ne?!!! Celé jsem to musela nastavit a upravit.

    07.01.2013 18:59:17

  • rem-ludmila
    rem-ludmila

    míša řezy

    Souhlasím s vámi ,když už něco peču tak to udělám kvalitní aby to stálo za to .

    07.01.2013 13:52:05

  • Dominika
    Dominika

    mňamka

    06.01.2013 15:38:22

  • Michala
    Michala

    Mám dotaz, jaký používáte tvaroh? Ten v kostce nebo ve vaničce? Jednou se mi krém nepovedl - oddělovaly se hrudky tvarohu a voda, nevíte někdo čím to bylo? Děkuji.

    30.11.2012 21:48:06

  •  HEDUŠ
    HEDUŠ

    Míša řezy 1

    V naší rodině velmi oblíbený recept. Zkusila jsem ještě pod tvarohový krém natřít marmeládu( ostružinovou nebo meruňkovou) Chutnalo to velmi svěže.

    26.10.2012 07:44:29

  • malinikova
    malinikova

    dobrota

    30.07.2012 19:59:27

  • Simi
    Simi

    Tento recept jsem včera zkoušela a dopadl skvěle. Na sladké moc nejsem, ale tohle mi zachutnalo ! :)

    26.07.2012 15:56:09

  • Zlatka
    Zlatka

    Tento moučník je vinikající, chutná celé rodině i známým.

    21.07.2012 14:03:01

  • Lenka
    Lenka

    miša řezy

    ja tedy mam na tyto řezy uplně jiny recept a jsou super na 1

    27.02.2012 18:14:30

  • alaqa
    alaqa

    Na velký plech je těsta málo, příště budu péct dvojitou dávku. Korpus je lepší nechat do druhého dne v lednici uležet. Krásně od krému navlhne. Náplň jsem si trochu upravila, ale výsledek byl výborný. Řezy chutnají jano nanuk Míša. Upečeno-snězeno. Doporučuji.

    26.02.2012 19:33:03

  • Tééra
    Tééra

    drobné nedostatky...

    Korpus jsem měla hrozně nízký, ale podle mamky je to tím, že máme nějaký velký pekáč... A co se týče tvarohu, klidně bych dala tři, a minimálně o polovinu méně cukru. Sladké to bylo opravdu až moc. Tvaroh musela trochu "zahustit" želatinou, protože mi přišel docela tekutý... Prý je na tvarohové krémy lepší tvaroh v kostce, a ne ve vaničce, že prý tolik neteče. A jedna čokoláda na polevu je také málo, nebylo to polité čokoládou ale pocákané... Jinak jsme si pochutnali, druhý den k snídani už na mě nezbylo :-(((

    26.02.2012 16:45:23

  • marederi
    marederi

    Recept jsem vyzkoušela, povedlo se jen nevím při tomto množství na jak velkém plechu to pečete? celé je to takové tenké, podle obrázku jsem předpokládala že je řez vyšší... ale chuťově je to výborné slavila jsem i tak úspěch...

    22.02.2012 10:07:17

  • Jana
    Jana

    Chtěla bych se zeptat na kolik stupňů a jak dlouho to mám péct ??Děkuji za odpověd

    19.02.2012 17:49:51

    • .Renča.
      .Renča.

      Peču v předehřáté troubě (200°C), na 175°C do zezlátnutí - čas určuji podle odstoupení okrajů buchty od plechu a pomocí špejle.

      20.02.2012 17:59:21

  • Harry Black
    Harry Black

    Tyhle řezy jsou uplně vynikající , na dalsi den uz nic nezbylo jen se potom zaprasilo :)

    14.02.2012 15:37:03

  • Linda
    Linda

    Nechapu proc je v naplni 250g masla!?! Takova kaloricka bomba! Vcera jsem pekla a maslo preskocila, a rezy byly vynikajici!

    30.01.2012 11:48:04

    • klaun
      klaun

      Míša řezy

      Lindo, nebylo by vhodné kvůli kaloriím též přeskočit cukr moučku, tvaroh, olej, kakao a vejce? To by potom bylo vynikající. No uznejte že nejlepší je být vyzáblá jak plaňka u plotu. To je potom pokoukání, co?!

      27.02.2012 10:44:19

    • jÁjÁ
      jÁjÁ

      lindo TAK TO NESMÍŠ JÍST VUBEC!!!ABYS NÁHODOU NEPŘIBRALA 1KILO NAVÍÍC!!! :DDDDDDDDDDDDDDD...

      14.08.2012 14:15:29

    • Michaela
      Michaela

      nevidim v tom nic špatného - odebrání tolika másla - člověk hned nemusí být vyzáblý jak plaňka u plotu, někomu to prostě nejede a někdo se o sebe asi trochu stará :))

      30.09.2012 09:28:48

    • simonecka
      simonecka

      Re: pochvala

      co dodat.. vyborne..

      01.10.2012 11:15:40

  • Zlatka
    Zlatka

    Recept výborný,měl ohlas.

    29.01.2012 17:15:58

  • VLADENKA
    VLADENKA


    Dopadla jsem stejně ,ale nevím také proč vznikla mi jen placka.Jaký plech použít také není napsáno o další už jsem se nepokoušela.

    21.01.2012 15:15:19

  • Zdenča
    Zdenča

    moc dobrý , naše rodina ho miluje

    16.01.2012 16:12:23

  • Vladka
    Vladka

    luxus,moc dobré

    22.11.2011 17:29:44

  • klaun
    klaun

    Míša řezy

    Nedokážu svým mozečkem pochopit, proč se ušlehané bílky dávají do těsta před moukou?
    Je přece naprosto normální že se ušlehají žloutky s cukrem až do skoro bílé barvy, potom se pomalu za stálého šlehání přilévá olej, potom se přidá kakao a mouka s práškem do pečiva a opět se to šlehačem propojí, Nakonec se ručně zapracují ušlehané bílky a naleje se to na plech vyložený pečícím papírem. Pokud dodržíte postup, naprosto by nemělo dojít ke karambolu. Ještě doporučuji mouku prosít včetně prášku do pečiva, a to proto, aby se prášek rovnoměrně rozložil v těstě. To jen jako sichr. Jinak ke šlehání žloutků s cukrem používám raději cukr kristal. Moučkový cukr je svojí struktůrou a složením velmi těžký a nemusel by jít dobře našlehat.

    06.11.2011 14:24:22

  • Kátcha Tláča
    Kátcha Tláča

    ach jo, neco delam spatne. testo sem udelala presne podle receptu a letelo do kose. tak sem musela udelat novy, ale uz s upravama, protoze mi nezbylo dost vajicek. pouzila sem upravy od mnere z komentaru...a letelo do kose jeste driv, nez sem ho dala do trouby.
    co delam spatne? to prvni testo vubec nenarostlo, byla to mala hnusna placka, prasek do peciva sem dala celej. testa bylo malo, nevim, jak velkej pekac pouzit...ach jooo, zavidim vsem, kterym se to povedlo. tesila sem se uz pres tejden na to, jak upecu a misto toho je mi do breku. ted to zkousim napotreti a bez vajicek, nasla sem nejakej recept, kterej sem dala dohromady s timhle. pripadam si jak pejsek s kocickou, jeste kus slaniny do toho hodit. nekde delam chybu a nevim kde. uz posledne to slo nejak jinak, nez melo. jen sem si tady chtela postezovat, protoze miluju peceni a buchty, kolace, zakusky, jenze sem na to leva. ach joooooo :(

    05.11.2011 21:14:00

    • .Renča.
      .Renča.

      žloutkovou směs a sníh vymýcháme el. šlehačem. Obě spojíme pak už jen ručně vařečkou a také už ručně vmícháme mouku smíchanou s pr. do peč. Rychlé šlehání má za následek zgrcnutí na plechu. Můžete také zkusit do žloutkové směsi přidat mouku a pak teprve vmíchat sníh - ale to už není to pravé.

      05.11.2011 21:48:54

    • kros
      kros

      míša jinak

      Dobrý den,vůbec nic si z toho nedělejte,já dělám korpus na Míša řezy úplně jednoduše a vždy se mi povede,takže,šlehejte 3 celá vajíčka a hrnek cukru do pěny,/žádný sníh/pak přidejte 2hrnky pol.mouky,1 van.cukr,3/4 hrnku oleje a vody,prášek do pečiva/dávám tak půlku,ale můžete dát celý/a kakao,Chvíli šlehejte,dejte na vymazaný plech a pečte tak 15-20 min na 160st.,hlavně musíte mít vyhřátou troubu.

      22.01.2012 08:41:11

  • macek2
    macek2

    výbornej :-)*

    ....prášek do pečiva jsem dala celý....,těsto krásně nabylo.

    02.11.2011 20:04:19

  • Kátcha Tláča
    Kátcha Tláča

    ahoj, vsichni, mam stupidni dotaz. jakej tvaroh se tam ma pouzit? s varenim sem zacala teprve nedavno a jeste k tomu v cizine. mame tady jen mekky tvaroh, ani ne polom. ne a tvrdej uz vubec ne. muzu na misa rezy pouzit ten mekkej? dekuju

    31.10.2011 17:13:17

    • beruska.sk
      beruska.sk

      Určitě měkký... Já použila plnotučný (v kostce a ne v kelímku) a musela jsem ho ředit mlékem, protože to bylo moc husté... Takže v pohodě - jakýkoli měkký tvaroh :-)

      31.10.2011 20:04:27

  • Hanča
    Hanča

    Tento recept několikrát vyzkoušen a je to skvělé! :) Děláme na párty,ale i jen tak,a vždycky rychle zmizí... :)

    22.10.2011 18:21:46

  • husakova.b
    husakova.b

    Míša řezy jsou výborné ! :) Jen čokoládu jsem si udělala podle receptu babičky :)

    15.08.2011 19:28:29

  • Izzie
    Izzie

    Patláma, patláma, žbrďuch

    Tak placka mi moc nevyskočila, byla tenčí, než jsem si myslela. Poradila jsem si, rozpůlila jsem ji na dvě části, potřela první placku půlkou krému, druhý plát a na něj druhou polovinou krému. Rozpustila jsem si dvě polevy, první jsem potřela a druhou jsem pocákala cik cak. Mňam :)

    29.07.2011 20:45:05

  • Hawranek
    Hawranek

    Chce to trochu víc cukru do toho tvarohu, jinak to je kyselé....

    26.07.2011 14:24:22

  • lulu
    lulu

    Jsou vynikající, místo másla jsem dala vanilkový pudink bez vaření a míň cukru, to je žrádlo :p

    30.06.2011 10:00:18

  • oglop
    oglop

    Tož kolem desáté večí zme to dodělali a včil musim jit spat, abych to nezežral.
    Dobró Chuť.

    22.05.2011 00:20:03

  • mumulacek
    mumulacek

    Tak řezy byly vynikající. Do krému jsem však nedala tolik másla a příště tam možná nedám žádné, přidala jsem vyšlehanou šlehačku a zakysanou smetanu. No a jelikož nesnáším když se mě čokoládová poleva při krájení rozpraská a nechce se mi piplat s horkým nožem, použila jsem trošku jinou čokoládu. Čokoládu na vaření jsem rozpustila s mlékem a máslem, všechno to krásně ztuhlo a i tak šly řezy perfektně nakrájet. Takže úspěch.

    21.04.2011 20:53:11

  • Andrea
    Andrea

    Jinak dávám palec nahoru. naprosto luxusni!

    15.04.2011 19:04:57

  • Jirka
    Jirka

    Akorát teda nevím jak jste dokázali udělat tu souvislou čokoládovou polevu navrchu.
    Mně se to podaří jen tak nějak celé pocákat, neb ta tvarohová náplň je dost vláčné konzistence. Možná to souvisí s tím, jak jsem psal, že tam dávám ten jogurt a smetanu.

    15.04.2011 18:39:20

    • hanice
      hanice

      Dělala jsem krém podle Vás (díky za zajímavý tip), plus jsem do něj vmichala poslední zbyteček másla, co jsem měla v lednici (jen co by se za nehet vešlo). Pak jsem nechala moučník odpočívat v chladničce cca dvě hodiny, krém pěkně ztuhl a polevu roztírám bez problémů.

      05.05.2011 00:24:05

    • Kristýna
      Kristýna

      Stačí s čokoládou rozmíchat dva bílé jogurty:-)

      17.07.2011 10:48:46

  • Jirka
    Jirka

    Je to výborný. Děti už nechtějí nic jinýho. Protože jsem neměl 500g tvrohu, ale jen 250 (tučný ve vaničce), tak jsem to nastavil bílím selským jogurtem a zakysanou smetanou. V poměru tak zhruba 1/2:1/4:1/4. Má to pak jemně nakyslejší chuť a nám to tak chutná víc, tak jsem u toho zůstal. Každopádně dávám palec nahoru!! a dík.

    15.04.2011 18:35:00

  • Pety
    Pety

    Míša řezy jsou výtečné akorát místo čokolády na vrch jsem dala čokoládovou polevu a byli prostě super:-) zařazuji mezi své oblíbené

    02.04.2011 11:57:13

  • pavla
    pavla

    nebyl dobry jedla jsem i lepši na mě je moc levny lepši je tyranisa

    29.03.2011 15:20:55

    • chef kakao
      chef kakao

      možná ho jen neumíš udělat...když se to umí, je to delikatesa!
      a propos: tyranisu neznam, to je nejaky vyhynuly tretihorni jester?

      07.04.2011 22:33:59

    • Andrea
      Andrea

      :-D :-D "tyranisa"

      15.04.2011 19:04:11

    • beruska.sk
      beruska.sk

      Za prvé - když něco komentuješ, používej interpunkci a velká písmena! Za druhé - jestli jsi tím "tyranisa" myslela italský moučník z piškotů a mascarpone, tak ten se jmenuje tiramisu. A za třetí - koláč je vynikající, takže příště si takovýhle blbý hlody nech od cesty, najdi si recepty jen s lanýži a kaviárem a přestaň tu prznit komentáře!!!

      06.08.2011 09:24:00

  • mnere
    mnere

    Odlehčená forma

    Pekla jsem odlehčenou formu tohoto dezertu - těsto jen ze 3 vajec, přidala jsem cca pul hrnku mléka a lžíci smetany ke šlehání, zbylé ingredience i jejich množství zůstalo stejné. Do krému jsem místo kostky másla dala jen 50g a přidala 5 lžic kokosu. Mezi korpus a krém jsem přidala na kolečka nakrájené banány. Všichni velmi chválili :-)

    29.03.2011 08:00:52

    • Jenny
      Jenny

      Re: Odlehčená forma

      Odlehčená verze je opravdu dobrá, jen jsem místo banánů dala na tenké plátky nakrájené jahody a bylo to opravdu výborné.

      17.09.2011 15:15:58

  • filip.hampl
    filip.hampl

    Já jsem to posypal trochu kokosu a bylo to možná lepší

    17.03.2011 16:06:20

  • Hanka
    Hanka


    Ahoj já jsem se chtěla zeptat jestli se tam dává normální tvaroh ve vaničce a nebo je to jedno poradíte mi? Dík

    10.03.2011 15:12:12

  • Monča
    Monča

    moc dobrý recept..těsto mi úplně v pohodě nabylo..bylo akorát silné...jen jsem měla malou vrstvu tvarohu a toho jsem tam dala 500g..ale spíš mi spadnul tim jak jsem ho našlehala =/=(..ale jinak to bylo moc dobrý a hned se to snědlo=)

    04.03.2011 13:59:39

  • anculinkah
    anculinkah

    Naprosto dokonalý Míša .. jako od babičky ;-)

    21.02.2011 16:37:27

  • Týnka
    Týnka

    Velmi chutné. Jediné co se nepovedlo byla čokoláda navrch. Jeden kus nestačil. Ale poradila jsem si tak, že jsem čokoládou jakoby namazala jen lehce tvaroh (neztuhla) , neudělala jsem přímo vrstvu. Ale bylo to stejně dobré ! :)

    20.02.2011 09:47:04

  • Petra
    Petra

    Dobrý den,chtěla bych se zeptat,jak to děláte,že se Vám ta čokoláda nerozdrobí pří krájení,jak na jedné fotce.Ostatní to máte krásné.Někde jsem četla,že pomůže namočený nůž do teplé vody,je to pravda a máte ještě nějaké triky?Děkuji

    19.02.2011 09:11:29

    • .Renča.
      .Renča.

      Opravdu je potřeba nůž před krájením namočit do teplé vody. Nebo ... když řez přelijeme čokoládou a uhladíme, tak si polevy jemně nožem naznačíme čtverečky, které se pak lépe krájí.

      20.02.2011 09:31:44

  • spijonka
    spijonka

    U nás se po nich jen zaprášilo ;)

    13.02.2011 20:47:01

  • eva Kalvarova
    eva Kalvarova

    Vylizovali si prsty všichni,VYnikající,

    13.02.2011 07:30:57

  • anduletka
    anduletka

    no teda, velka pochvala... uz jsem jej delala po druhe... a moc se podarilo a muj pritel se olizoval az za usima a porad opakoval, ze tohle mu budu muset delat casto:-) a pratelum ze Slovenska, Norska, Nemecka a Spanelska taky moc chutnal.-) dekuju za recept...

    29.01.2011 23:08:26

  • Maruš
    Maruš

    Míša řezy

    Možná že jste klepla s plechem a těsto se částečně srazilo.

    27.01.2011 16:54:59

  • katka
    katka

    Chtěla jsem se zeptat na kolikati stupních se to peče?Zrovna se učím péct tak jsem zvědavá jak to dopadne, ale určitě vám dám vědět.

    07.01.2011 12:19:36

  • Jan 2009
    Jan 2009

    Kdo umí, ten umí !

    Dělám Míšu řezy stále (aspon už po sté ) a bez jakéhokoliv problému, - je to tak super, že se toho nemůžeme dožrat, tak nám chutnají. Paní Renči vřelý dík !

    22.12.2010 14:12:28

  • Lucka
    Lucka

    Chtěla bych se zeptat zda by to šlo udělat i v kulaté formě? několik vrstev na sebe ?

    04.12.2010 13:44:55

  • AnnieV
    AnnieV

    Dobrý den, zkusila jsem tento recept, ale bohužel se mi nepovedlo těsto. Chuťově je vynikající, ale jedna polovina těsta mi záhadně ztvrdla. Nevíte někdo, čím by to mohlo být? Jsem začátečnice a asi jsem udělala nějakou chybu.

    04.09.2009 09:34:45

    • .Renča.
      .Renča.

      Re: Těsto!

      Nevím co myslíte tím "jedna polovina těsta mi záhadně ztvrdla". Těsto je pouze jedno a celé se dává spolu péct.

      04.09.2009 18:14:48

    • illusha
      illusha

      Vaše chyba

      Dovolím si tvrdit, že pokud vám polovina těsta ztvrdla, je to vaše chyba nebo vaší trouby. Míša řezy podle tohoto receptu jsem pekla snad 50x a pokaždé byl výsledek stoprocentní.

      27.02.2010 13:11:59

    • Petra
      Petra

      Míša řezy

      Tak jsem včera poprvé vyzkoušela Míša řezy a musím říct,že je to dobrota!My jsme si na nich pochutnali zcela všichni.Jsou tak výborné,že bych zítra mohla péct nové! Těsto se mi vyvedlo,je pouze jedno a neměla jsem žádný problém s jeho přípravou i pečením!Ale že jsou tady dobroty co?Na příští víkend mám v plánu upéct Mraky, též mńamka...

      09.07.2010 19:19:01

  • Pa
    Pa

    Míšu řez znám dlouho ale stále bojuji s čokoládou tak jsem si to zjednodušila tím že ji strouhám.

    10.04.2009 21:23:50

  • Hanka K.
    Hanka K.

    Vynikající

    Tahle buchta je fakt skvělá.

    05.10.2008 14:39:38

  • autorka
    autorka

    Re: dotázeček

    Čokoládu vždy dávám až na vychlazený moučník, protože je teplá a tak na studeném moučníku rychleji ztuhne. Pokud bych ji dala na řez ihned, mohla by mi srazit tvarohový krém, případně krém rozpustit a udělat nehezký povrch.

    16.07.2008 19:04:53

  • Nikol
    Nikol

    Dotázeček

    Řezy jsou výborné!! :-)) Jen mám vždycky problém s čokoládou..vím, že by se měla dávat až když se řez bude podávat.., ale já ji vždycky dám ihned..Chtěla jsem se zeptat, jak to děláte vy.

    16.07.2008 14:28:13

    • Moniczka
      Moniczka

      Re: Dotázeček

      Míša řezy peču už kolik let a pokaždé dávám čokoládu hned a nidky se mi nestalo, že by se mi srazil krém nebo něco podobného;-)

      11.02.2009 11:32:27

  • autorka
    autorka

    Moc děkuji za fotky Jen tak dále.....

    06.04.2008 17:38:08

  • borovec
    borovec

    Znám a jsou vynikající.

    06.04.2008 13:23:11

  • Gabriela
    Gabriela

    Upekla jsem a sklidila jsem obrovskou pochvalu. Já tyhle věci nejím, jen peču, ale Míša řezy chutnaly i mně:-)

    25.03.2008 07:38:37

Nalezeno receptů: 170

Přidat příspěvek k receptu Míša řezy 1

Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.