reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Minutkový tuňák s máslovo-bylinkovým přelivem

Také nemusíte kapra? Doporučuji vyzkoušet recept na steak z tuňáka s citronovo-máslovou omáčkou s bylinkami. Hlavní chod podáváme s hráškovým pyré a bramborem.


  • 4,2

    24×

    4,1 24
  • 35 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

omáčka

podle chuti

podle potřeby

příloha



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 542 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 812 hodnocení

Přírodní lékárnička: Hlávkové zelí a jeho využití nejen v kuchyni

16. 9. 2019

Bábovka

4,7 1 590 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 659 hodnocení

Jak žít s bezlepkovou dietou

16. 9. 2019

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 127 hodnocení

Segedínský guláš

3,2 2 164 hodnocení

6 nejlepších receptů na jablečný štrúdl

15. 9. 2019

Luxusní koprová omáčka

4,3 559 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 671 hodnocení

Videorecept: Tradiční podzimní dýňová polévka podle šéfkuchaře

15. 9. 2019

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 268 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 532 hodnocení

Recept na jakoukoli oslavu: Sýrová roláda krok za krokem

14. 9. 2019

Postup přípravy

Steaky z tuňáka omyjeme, důkladně osušíme, potřeme olejem a ochutíme mletým barevným pepřem. Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Petrželku očistíme a nasekám najemno.

Nejdříve si připravíme hráškový krém. Na másle necháme zesklovatět cibulku, vmícháme hrášek a vše krátce orestujeme. Hrášek ochutíme solí a pepřem, podlijeme vývarem a zvolna podusíme doměkka. Pak vše tyčovým mixerem rozmělníme do hladkého krému, který zjemníme smetanou.

Připravíme si omáčku. Máslo necháme rozpustit, vmícháme petrželku, citronovou šťávu a podlijeme 2 - 3 lžícemi vývaru. Omáčku necháme přejít varem, podle chuti přisolíme a odstavíme z tepla.

Na malém množství oleje opečeme steaky z tuňáka z obou stran do růžova. Pečeme z každé strany asi 1- 2 minuty a pak pánev odstavíme z tepla.

Na nahřáté talíře rozdělíme porce tuňáka a asi 2 lžíce hráškového pyré, vše přelijeme omáčkou a podáváme s vařenými nebo gratinovanými brambory.

Minutkový tuňák s máslovo-bylinkovým přelivem můžeme připravit místo kapra na Štědrý den.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Přidat příspěvek k receptu Minutkový tuňák s máslovo-bylinkovým přelivem

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.