reklama
hledat uživatel
       

Vylepšili jsme pro Vás Vaření.cz, pomozte nám ho otestovat.

Vylepšili jsme pro Vás Vaření.cz

Kdykoliv se budete moci vrátit zpět na starší verzi tlačítkem v pravém horním rohu.

Přidat vlastní recept

Minutková vepřová játra

Restovaná vepřová játra s vinnou omáčkou, mandlemi a cibulkou.


  • 4,2

    33×

    4,1 33
  • 30 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

podle chuti

podle potřeby

zálivka



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 822 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 1 044 hodnocení

Chutě babího léta od pondělí do pátku

26. 10. 2020

Bábovka

4,7 1 763 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 856 hodnocení

KVÍZ: Vyznáte se v houbách? Prověřte si znalosti v našem testu

26. 10. 2020

Krémová brokolicová polévka 1

4,2 143 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 221 hodnocení

Tímto obědem potěšíte celou rodinu: Výborné boloňské špagety krok za krokem

26. 10. 2020

Luxusní koprová omáčka

4,3 617 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 803 hodnocení

Čokoláda jako hlavní surovina: Dezerty a moučníky pro čokoholiky

25. 10. 2020

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 295 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,4 703 hodnocení

Videorecept: Tradiční podzimní dýňová polévka podle šéfkuchaře

25. 10. 2020

Postup přípravy

Játra omyjeme, odblaníme, nakrájíme na plátky, opepříme a zlehka naklepeme. Mandle spaříme, zbavíme slupek a rozdělíme na půlky. Nať jarní cibulky očistíme a zelenou část nakrájíme na kolečka. Máslo obalíme v hladké mouce. Připravíme si zálivku. Vývar smícháme s vínem a sójovou omáčkou.

Na oleji játra opečeme z obou stran. Z každé strany přibližně 3 minuty. Potom je vyjmeme, osolíme a uchováme na teple. Výpek zředíme zálivkou a vaříme tak dlouho, dokud se polovina vývaru neodpaří. Potom přidáme mandle a máslo obalené v mouce. Jakmile šťáva zhoustne, vložíme do ní nakrájenou cibulovou nať, prohřejeme, ale již nevaříme.

Minutková vepřová játra rozdělíme na nahřáté talíře, přelijeme omáčkou s mandlemi a cibulkou. Podáváme s opékaným bramborem nebo rýží.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Minutková vepřová játra

    Celkový počet komentářů: 5
    • Pavel
      Pavel

      Komentář k receptu Minutková vepřová játra

      Jaky vino?

      04.10.2016 17:40:01

    • midlajs
      midlajs

      Komentář k receptu Minutková vepřová játra

      Neni to neco jako jiska?

      10.06.2015 12:00:18


    • blauza
      blauza

      Co tím myslíte máslo obalíme v hladké mouce? Je to použito v receptu dvakrát a nikdy jsem to neslyšela:-))

      14.10.2010 12:07:57

      • Jarka.P.
        Jarka.P.

        Re: nechápu

        Obalené máslo v mouce nám zahustí připravovaný pokrm. Tím se vytvoří výborná šťáva. Říká se tomu francouzské máslo. Okoukala jsem to v jednom z televizních pořadů pana Pohlreicha. Vyzkoušejte to také. Funguje to. :-)) Jarka.

        16.10.2010 15:04:43


    Nalezeno receptů: 5

    Přidat příspěvek k receptu Minutková vepřová játra

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.