reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Ingredience

podle chuti

podle potřeby

zálivka

Postup přípravy

Játra omyjeme, odblaníme, nakrájíme na plátky, opepříme a zlehka naklepeme. Mandle spaříme, zbavíme slupek a rozdělíme na půlky. Nať jarní cibulky očistíme a zelenou část nakrájíme na kolečka. Máslo obalíme v hladké mouce. Připravíme si zálivku. Vývar smícháme s vínem a sójovou omáčkou.

Na oleji játra opečeme z obou stran. Z každé strany přibližně 3 minuty. Potom je vyjmeme, osolíme a uchováme na teple. Výpek zředíme zálivkou a vaříme tak dlouho, dokud se polovina vývaru neodpaří. Potom přidáme mandle a máslo obalené v mouce. Jakmile šťáva zhoustne, vložíme do ní nakrájenou cibulovou nať, prohřejeme, ale již nevaříme.

Minutková vepřová játra rozdělíme na nahřáté talíře, přelijeme omáčkou s mandlemi a cibulkou. Podáváme s opékaným bramborem nebo rýží.

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

Podobné recepty

Komentáře k receptu Minutková vepřová játra

Celkový počet komentářů: 5
Nalezeno receptů: 5

Přidat příspěvek k receptu Minutková vepřová játra