Středomořská chuťovka nebo svačinka. Záleží na vás. Quiche se podávají teplé i studené.
1 lžička | cukr |
sůl | |
2 lžíce | máslo |
1 ks | žloutek |
4 lžíce | mléko |
špetka | kypřicí prášek do pečiva |
1 lžička | vegeta |
80 g | mozzarella |
80 g | hladká mouka |
200 ml | zakysaná smetana |
80 g | hrubá mouka |
1 ks | jarní cibulka |
100 g | špenát listový |
80 g | cherry rajče |
Mouku smícháme s kypřícím práškem a prosejeme ji do mísy. Přidáme máslo, sůl, cukr, mléko a vypracujeme hladké těsto. Necháme jej chvilku odpočinout a zatím vymažeme formičky tukem a vysypeme je hrubou moukou. Formičky vyplníme těstem. Troubu předehřejeme na 180 °C a formičky pečeme 6 - 8 minut. Zeleninu očistíme a omyjeme.
Mezitím smícháme zakysanou smetanu se žloutkem a vegetou. Špenát spaříme a nakrájíme na menší kousky. Rajčata nakrájíme na plátky a cibulku nasekáme.
Do upečených a mírně vychladlých korpusů rozdělíme zakysanou smetanu, špenát, plátky rajčat a cibulku. Dáváme pozor, aby náplň nepřetékala. Nakonec položíme plátky mozzarelly a zapékáme v troubě dalších 15 minut.
Podáváme teplé nebo studené.
autor Vilienka
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena