Do kastrolu nalijeme vodu nebo mléko, já jsem použila vodu, přidáme máslo a přivedeme k varu. Máslo s vodou svaříme a přisypeme mouku. Ze začátku se nám těsto bude trochu lepit, během pár minut ale přestane. Těsto necháme vychladnout, postupně přiddáme čtyři celá vejce a umícháme těsto. Těsto na mini větrníky je opravdu hodně tuhé.
Na plech dáme pečicí papír a troubu předehřejeme na 180 °C. Umíchané těsto naplníme do cukrářského sáčku a tvoříme hubinky - větrníčky. Těsto se během pečení nafoukne, takže nesmíme zapomenout nechávat mezi větrníčky rozestupy.
Zhruba po 20 - 25 minutách jsou větrníky upečené dozlatova. Předtím ale troubu v žádném případě neotvíráme, protože jinak spadnou a budou tvrdé.
Upečené větrníky z jedné strany nakrojíme, aby unikla pára. Necháme vychladnout.
Mezitím vyšleháme šlehačku s moučkovým cukrem. Mini větrníky šlehačkou naplníme a na závěr větrníčky pocukrujeme.
Mini větrníčky podáváme při různých příležitostech.
Větrníčky můžeme plnit také vanilkovým krémem, ten je však pracnější.