reklama
hledat uživatel
       

Minestrone

Tradiční hustá italská zeleninová polévka. Název <strong>Minestrone</strong> pochází z italského slova minestra - polévka.


  • 4,7

    110×

    4,7 110
  • 1 h 30 min

  • 21×

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

na ozdobu

podle chuti



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 703 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 939 hodnocení

Recept na kynuté velikonoční jidáše krok za krokem

7. 4. 2020

Bábovka

4,7 1 678 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 754 hodnocení

Tradiční Velikonoce aneb jaké dobroty nesmí na vašem stole chybět

6. 4. 2020

Krémová brokolicová polévka 1

4,2 138 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 190 hodnocení

Chcete začít jíst zdravěji? Se salátem z červené rýže a quinoy nešlápnete vedle

6. 4. 2020

Luxusní koprová omáčka

4,3 588 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 742 hodnocení

Jak mít hezké Velikonoce i v době karantény?

5. 4. 2020

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 282 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 631 hodnocení

Když dojde droždí, zachrání nás kvásek: Skvělé recepty na kváskové pečivo

4. 4. 2020

Postup přípravy

Česnek, cibuli, celer, mrkev, brambory, fazolky, cukety a rajčata nakrájíme nadrobno.

Slaninu mícháme na másle a oleji ve velkém hrnci asi 2 minuty, potom přidáme česnek a cibuli a za častého zamíchání asi 2 minuty opékáme. Vmícháme celer, mrkev a brambory a opékáme je ještě zhruba 2 minuty.

K zelenině se slaninou přidáme fazolky a směs opět 2 minuty opékáme, vmícháme cukety a opékáme další 2 minuty. Hrnec přikryjeme a vše za častého míchání dusíme asi 15 minut.

Zeleninovou směs podlijeme vývarem, přidáme rajčata, rajčatový protlak, bazalku a kinu z parmazánu, podle chuti osolíme a opepříme. Přivedeme k vart, potom teplotu snížíme a polévku asi 30 minut povaříme na mírném ohni. Odstavíme a parmazánovou kůru vyjmeme.

Do polévky Minestrone vložíme rozlámané špagety a povaříme je asi 10 minut. Hotovou polévku podáváme v předem nahřátých polévkových miskách nebo talířích. Porce zdobíme čerstvě nastrouhaným parmazánem.

Zdroj: Špalíček receptů Těstoviny
Foto: Thinkstock.com

Nakladatelství SLOVART

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Minestrone

    Celkový počet komentářů: 21
    • Vero
      Vero

      Do minestrone maso nepatří

      Poprosím pokud vaříte polévku, která nenásleduje původní recept, neříkejte jí minestrone. Minestrone je zeleninová polévka a vaří se poněkud déle.

      04.08.2019 12:48:04

    • JEDNODUŠE
      JEDNODUŠE

      Já jsem neměla doma parmazán,ale s nastrouhaným Grana Padano byla taky výborná. Někdy vařím s rýží namísto špaget a fazolky dávám většinou lusky,ale myslím,že to není tak důležité. Fazolové boby taky dobré, jde o to aby polévka byla pestrá. Ale Italům by se možná tyto variace nelíbily, kdo ví ?

      09.12.2017 13:51:36

    • becka86
      becka86

      Komentář k receptu Minestrone

      Nazdarek tento recept slouží jako zaklad je dobré tam přidat oregano a vynechte špagety a slaninu.zdravý šéfkuchař

      28.09.2014 21:19:53


    • Vlastimil
      Vlastimil

      Vypadá to dobře , zrovna jsem jí vylosoval ke praktický zkoušek, takže jí budu vařit. J potřeboval bych kusy či lžíce převod na gramy. Děkuji .

      30.05.2014 17:23:18

    • Majka
      Majka

      Komentář k receptu Minestrone

      Polévka je vynikající. Celer dávám řapíkatý, fazolky červené v solném nálevu, malinko ang. slaniny...lepší by asi byla pancetta, z parmazánu tu tvrdou kůrku a rajčata krájená z plechovky, žádný protlak ani máslo. Těstoviny jen obyč. nudle a nebo žádné. Taky méně dusím max. 5-7min....a fazole, bazalku, cuketu a rajčata až na závěr, když už je polévka hotová. Tento recept mi slouží jen jako taková osnova, z kterého vycházím, ale je můj nejoblíbenější a minestrone je báječná. A je jí hodně!!!

      16.03.2014 12:40:51

    • Terezak
      Terezak

      Komentář k receptu Minestrone

      Minestrone se špagetami a slaninou? No nevím nevím

      20.01.2014 11:24:20

    • xjaninka
      xjaninka

      Polévka vypadá úžasně, jenom ten parmazán ji poněkud prodraží. Neznáte někdo levnější variantu parmazánu?

      11.03.2013 14:44:07

      • janyčka
        janyčka

        Levnější varianta pramazánu je sýr Gran Moravia. Je vynikající. Nepoužívám už jiný. V podnikových prodejnách (Praha, Brno, Olomouc, Ostrava, Hradec Králové, České Budějovice) mají 100g za 29 korun, v supermarketech se dá koupit také, ale kolem 40 - 50 Kč za 100g.

        18.04.2013 14:08:34

    • Beeranka
      Beeranka

      výborná polévka, i když to přítel ohodnotil jako "italský boršč" :)
      také je sytá, takže s pečivem poslouží jako hlavní chod...

      23.04.2012 17:13:27


    Nalezeno receptů: 21
    |< << 123 >> >|

    Přidat příspěvek k receptu Minestrone

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.