reklama
hledat uživatel
       

Minestrone

Tradiční hustá italská zeleninová polévka. Název <strong>Minestrone</strong> pochází z italského slova minestra - polévka.


  • 4,7

    109×

    4,6 109
  • 1 h 30 min

  • 20×

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

na ozdobu

podle chuti



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 577 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 842 hodnocení

Recept na linecké těsto krok za krokem

15. 11. 2019

Bábovka

4,7 1 611 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 685 hodnocení

10+1 otázek: Tuky jsou pro tělo nepostradatelné, kterým se však raději vyhýbat?

14. 11. 2019

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 128 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 174 hodnocení

Recept na vánoční perníčky krok za krokem

14. 11. 2019

Luxusní koprová omáčka

4,3 571 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 684 hodnocení

Příprava smaženého sýru podle šéfkuchaře

14. 11. 2019

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 272 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 555 hodnocení

Videorecept: Vafle z ječné mouky - rychlá svačinka, se kterou u dětí zabodujete!

13. 11. 2019

Postup přípravy

Česnek, cibuli, celer, mrkev, brambory, fazolky, cukety a rajčata nakrájíme nadrobno.

Slaninu mícháme na másle a oleji ve velkém hrnci asi 2 minuty, potom přidáme česnek a cibuli a za častého zamíchání asi 2 minuty opékáme. Vmícháme celer, mrkev a brambory a opékáme je ještě zhruba 2 minuty.

K zelenině se slaninou přidáme fazolky a směs opět 2 minuty opékáme, vmícháme cukety a opékáme další 2 minuty. Hrnec přikryjeme a vše za častého míchání dusíme asi 15 minut.

Zeleninovou směs podlijeme vývarem, přidáme rajčata, rajčatový protlak, bazalku a kinu z parmazánu, podle chuti osolíme a opepříme. Přivedeme k vart, potom teplotu snížíme a polévku asi 30 minut povaříme na mírném ohni. Odstavíme a parmazánovou kůru vyjmeme.

Do polévky Minestrone vložíme rozlámané špagety a povaříme je asi 10 minut. Hotovou polévku podáváme v předem nahřátých polévkových miskách nebo talířích. Porce zdobíme čerstvě nastrouhaným parmazánem.

Zdroj: Špalíček receptů Těstoviny
Foto: Thinkstock.com

Nakladatelství SLOVART

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Minestrone

    Celkový počet komentářů: 21
    • Vero
      Vero

      Do minestrone maso nepatří

      Poprosím pokud vaříte polévku, která nenásleduje původní recept, neříkejte jí minestrone. Minestrone je zeleninová polévka a vaří se poněkud déle.

      04.08.2019 12:48:04

    • JEDNODUŠE
      JEDNODUŠE

      Já jsem neměla doma parmazán,ale s nastrouhaným Grana Padano byla taky výborná. Někdy vařím s rýží namísto špaget a fazolky dávám většinou lusky,ale myslím,že to není tak důležité. Fazolové boby taky dobré, jde o to aby polévka byla pestrá. Ale Italům by se možná tyto variace nelíbily, kdo ví ?

      09.12.2017 13:51:36

    • becka86
      becka86

      Komentář k receptu Minestrone

      Nazdarek tento recept slouží jako zaklad je dobré tam přidat oregano a vynechte špagety a slaninu.zdravý šéfkuchař

      28.09.2014 21:19:53


    • Vlastimil
      Vlastimil

      Vypadá to dobře , zrovna jsem jí vylosoval ke praktický zkoušek, takže jí budu vařit. J potřeboval bych kusy či lžíce převod na gramy. Děkuji .

      30.05.2014 17:23:18

    • Majka
      Majka

      Komentář k receptu Minestrone

      Polévka je vynikající. Celer dávám řapíkatý, fazolky červené v solném nálevu, malinko ang. slaniny...lepší by asi byla pancetta, z parmazánu tu tvrdou kůrku a rajčata krájená z plechovky, žádný protlak ani máslo. Těstoviny jen obyč. nudle a nebo žádné. Taky méně dusím max. 5-7min....a fazole, bazalku, cuketu a rajčata až na závěr, když už je polévka hotová. Tento recept mi slouží jen jako taková osnova, z kterého vycházím, ale je můj nejoblíbenější a minestrone je báječná. A je jí hodně!!!

      16.03.2014 12:40:51

    • Terezak
      Terezak

      Komentář k receptu Minestrone

      Minestrone se špagetami a slaninou? No nevím nevím

      20.01.2014 11:24:20

    • xjaninka
      xjaninka

      Polévka vypadá úžasně, jenom ten parmazán ji poněkud prodraží. Neznáte někdo levnější variantu parmazánu?

      11.03.2013 14:44:07

      • janyčka
        janyčka

        Levnější varianta pramazánu je sýr Gran Moravia. Je vynikající. Nepoužívám už jiný. V podnikových prodejnách (Praha, Brno, Olomouc, Ostrava, Hradec Králové, České Budějovice) mají 100g za 29 korun, v supermarketech se dá koupit také, ale kolem 40 - 50 Kč za 100g.

        18.04.2013 14:08:34

    • Beeranka
      Beeranka

      výborná polévka, i když to přítel ohodnotil jako "italský boršč" :)
      také je sytá, takže s pečivem poslouží jako hlavní chod...

      23.04.2012 17:13:27


    Nalezeno receptů: 21
    |< << 123 >> >|

    Přidat příspěvek k receptu Minestrone

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.