reklama
hledat uživatel
       

Vylepšili jsme pro Vás Vaření.cz, pomozte nám ho otestovat.

Vylepšili jsme pro Vás Vaření.cz

Kdykoliv se budete moci vrátit zpět na starší verzi tlačítkem v pravém horním rohu.

Přidat vlastní recept

Minestrone s kukuřičnými plackami

Hustá pikantní zeleninová polévka s rajčaty, kukuřicí a hráškem výborně chutná s plackami z kukuřičné polenty.


  • 5,0

    5 1
  • 1 h 15 min

Ingredience

podle chuti

podle potřeby

příloha



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 822 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 1 044 hodnocení

KVÍZ: Vyznáte se v houbách? Prověřte si znalosti v našem testu

26. 10. 2020

Bábovka

4,7 1 762 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 856 hodnocení

Tímto obědem potěšíte celou rodinu: Výborné boloňské špagety krok za krokem

26. 10. 2020

Krémová brokolicová polévka 1

4,2 143 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 221 hodnocení

Čokoláda jako hlavní surovina: Dezerty a moučníky pro čokoholiky

25. 10. 2020

Luxusní koprová omáčka

4,3 616 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 803 hodnocení

Videorecept: Tradiční podzimní dýňová polévka podle šéfkuchaře

25. 10. 2020

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 295 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,4 703 hodnocení

Pečeme s jablky: Hraběnčiny řezy nikdy nezklamou!

25. 10. 2020

Postup přípravy

Připravíme si zeleninovou polévku minestrone. Oloupanou cibuli, česnek a chilli papričku nasekáme nadrobno. Rajčata spaříme, oloupeme a nakrájíme na kousky. Očištěnou papriku, cuketu a mrkev nakrájíme na kostičky. Na másle podusíme mražený hrášek, který ochutíme solí a pepřem. Konzervovanou kukuřici necháme na sítku okapat.

V hrnci na oleji osmahneme cibuli, česnek a chilli papričku. Pak přidáme papriku, mrkev, cuketu a nakrájená rajčata, vše osolíme, opepříme, ochutíme špetkou sušeného tymiánu a dusíme doměkka. Podle potřeby zeleninu podllijeme malým množstvím vývaru. Měkkou zeleninu rozmixujeme, přidáme rajčatový protlak, zalijeme vývarem a ještě asi 15 minut povaříme. Nakonec do polévky vložíme okapanou kukuřici a dušený zelený hrášek, dochutíme mletým chilli a solí a prohřejeme.

Připravíme si kukuřičné placky. V hluboké pánvi necháme rozpustit máslo, na kterém zpěníme šalotku a poté přilijeme vývar. Vše přivedeme k varu a za stálého míchání vsypeme instantní polentu, kterou krátce povaříme, odstavíme z tepla a necháme asi 5 minut odležet. Ještě teplou polentu ochutíme prolisovaným česnekem, solí a pepřem a zapracujeme syrová vejce. Z takto připraveného těsta tvoříme placičky, které z obou stran osmažíme na oleji dorůžova.

Minestrone rozdělíme na porce a podáváme s teplými kukuřičnými plackami. Kukuřičné placičky můžeme podávát i samostatně jako chuťovku.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Přidat příspěvek k receptu Minestrone s kukuřičnými plackami

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.