reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Milánské špagety se žampiony

Recept na omáčku vhodnou na jakékoliv těstoviny.


  • 5,0

    10×

    5 10
  • 35 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Postup přípravy

Nejprve si všechny potřebné ingredience omyjeme, očistíme, papriky zbavíme jádřinců a žampiony oloupeme. Potom nakrájíme žampiony na plátky, papriky na proužky, rajčata na čtvrtky a pórek na půlkolečka.

Do kastrolu restovat, a to bez použití jakéhokoliv tuku, mleté maso s tymiánem, solí a pepřem. Když maso pustí šťávu, přidáme pórek, papriky, žampiony a za občasného míchání asi 10 minut dusíme pod pokličkou. Po deseti minutách přidáme rajčata. Rajčata je možné předem spařit v horké vodě a oloupat. Poté vmícháme rajčatový protlak, ostrý a jemný kečup a necháme asi 15 minut dusit pod pokličkou. Omáčku na milánské špagety je třeba po celou dobu dušení promíchávat. Pokud by byla omáčka příliš hustá, přidáme trochu vody.

Během dušení si připravíme špagety obvyklým způsobem. Postupujeme podle návodu na obalu a vaříme v osolené vodě.

Hotové špagety naservírujeme na talíře tak, aby vznikl uprostřed dolík a do něj vlijeme omáčku. Nakonec milánské špagety se žampiony posypeme nastrouhaným sýrem.

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Přidat příspěvek k receptu Milánské špagety se žampiony

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.