reklama
hledat uživatel
       

Míchaná vejce

Klasicky připravovaná vejce servírujeme ve skořápce. Takto podávanými vajíčky můžete zpestřit Velikonoční snídani.


  • 3,0

    333×

    2,9 333
  • 15 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 581 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 842 hodnocení

Videorecept: Marokánky podle Anny

20. 11. 2019

Bábovka

4,7 1 612 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 688 hodnocení

Recept na plněné pečené brambory krok za krokem

19. 11. 2019

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 129 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 175 hodnocení

Vánoce plné kalorických nástrah aneb jak nepřibrat

19. 11. 2019

Luxusní koprová omáčka

4,3 573 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 687 hodnocení

Jak správně připravit těsto na páje?

18. 11. 2019

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 272 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 556 hodnocení

Recept na smažené plněné žampiony krok za krokem

18. 11. 2019

Postup přípravy

Vejce rozklepeneme do hrníčku. Nepomačkané a moc nerozbité skořápky omyjeme, osušíme a dáme stranou.



Cibuli oloupeme, omyjeme a nakrájíme nadrobno.

Rozpálíme si pánev. Rozpustíme na ní máslo a přidáme cibuli. Tu restujeme dokud nezesklovatí. Pak přidáme vejce. Za stálého mícháme je necháme provařit - ztuhnout. Vejce osolíme. Kdo má rád, může je si je opepřit.



Vezmeme si připravené skořápky a naplníme je hotovými vajíčky.
Vajíčka zdobíme kouskem rajčete a petrželkou.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Míchaná vejce

    Celkový počet komentářů: 7
    • Marian
      Marian

      Lidi, jestli připravíte špagety z makarónú, děláte knedlo zelo věpřo s čínským zelím, smažíte vaječné hrudky a vše Vám chutná, je to v pořádku. Ale nechte si to pro sebe, tady je řeč o míchaných vejcích, ne o něčem co míchaná vejce už nejsou. Vaření je um a ovládá to málokdo. Pokud máte nějaký revoluční recept, nebojte se a dejte tomu vlastní název, ale prosím neříkejte roztrhané omeletě míchaná vejce, dochází pak ke zmatkům. Takže příště "vajíčkový trhanec" a víme kde jsme;) Díky Marian

      23.02.2013 10:04:18

    • Marian
      Marian

      Lidi, jestli připravíte špagety z makarónú, děláte knedlo zelo věpřo s čínským zelím, smažíte vaječné hrudky a vše Vám chutná, je to v pořádku. Ale nechte si to pro sebe, tady je řeč o míchaných vejcích, ne o něčem co míchaná vejce už nejsou. Vaření je um a ovládá to málokdo. Pokud máte nějaký revoluční recept, nebojte se a dejte tomu vlastní název, ale prosím neříkejte roztrhané omeletě míchaná vejce, dochází pak ke zmatkům. Takže příště "vajíčkový trhanec" a víme kde jsme;) Díky Marian

      23.02.2013 10:03:22

    • Michaela
      Michaela

      Nesouhlasím, Ingrid. Za prvé to neni smaženice, ta je s houbama. A za druhé spousta lidí má právě ráda ty "obrovské hrudky" ;)

      07.04.2012 16:48:11


      • LKa
        LKa

        Re:

        Prosím Vás všechny. Míchaná vejce se jmenují míchaná, že se jim věnuje maximální péče a jakékoliv "PEČENCE" jsou prostě nepřípustné. Vejce se musí míchat neustále a potřebují zvláštní péči. To, že někdo řekne, že HRUDKY JSOU SUPER, tak ať si podá druce s Babicou a jeho fujtably. Prostě. Míchaná vejce umí jen málokdo a zbytku lidí je to asi jedno, ale prosím VÁS, nepiště takové BLÁBOLY (nechci být vulgární) a míchaná vejce nepřejmenovávejme na "vaječné hrudky". Konzistence vajec musí být "eňo ňuňo" tak akorát a zřejmě lidé jako VY, kteří to NEUMÍ, tak prostě jen řeknou, že i pečence jsou super. Prosím Vás, nejsou, sami to víte, akorát to neumíte udělat a to je tak celé. Ti kdo to opravdu umí, tak si dají záležet a jejich výtvor je opravdu MNOHEM lepší než ty hnusoby zpečené...to si flákněte na pánvi vajeckolikchcete, míchejtejakchcete a máte fujtajblbabicarecept. Takže asi tak. Moje výtka je zcela jistě provokativní, ale nemíním zde číst tyhle a jiné podobné, zprominutím, KECY. No flame......

        20.06.2012 22:18:27

    • ingrid
      ingrid

      taky zvláštny recept, pripravit skvelou smaženici není jednoduché a zabere více času. vejce na smaženici by na pánvi nemeli ztuhnout - jak popisuje autor/ka, meli by se furt míchat za nejmenšího plamene, smaženice nesmí být tuhá, resp. s "obrovsk." hrudkama.

      12.01.2012 17:29:55


    Nalezeno receptů: 7

    Přidat příspěvek k receptu Míchaná vejce

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.