reklama
hledat uživatel
       

Vylepšili jsme pro Vás Vaření.cz, pomozte nám ho otestovat.

Vylepšili jsme pro Vás Vaření.cz

Kdykoliv se budete moci vrátit zpět na starší verzi tlačítkem v pravém horním rohu.

Přidat vlastní recept

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

omáčka

podle potřeby



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 815 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 1 032 hodnocení

Zpracováváme dýně: Na polévku, přílohu i dýňový kompot

23. 9. 2020

Bábovka

4,7 1 752 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 848 hodnocení

KVÍZ: Jaká jste hospodyňka? Otestujte se, či patříte do kuchyně

23. 9. 2020

Krémová brokolicová polévka 1

4,2 142 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 218 hodnocení

Parádní recepty se švestkami: Švestkové koláče, domácí knedlíky i exotika v podobě čatní

23. 9. 2020

Luxusní koprová omáčka

4,3 612 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 798 hodnocení

Vaření z dýně nekončí polévkou: Zkuste dýňové noky, kompot, karbanátky i dýňovou buchtu

23. 9. 2020

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 293 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,4 695 hodnocení

Vaříme s červenou čočkou: Vděčná luštěnina do polévek, karbanátků i salátů

22. 9. 2020

Postup přípravy

Den předem si uvaříme na páře brambory se slupkou. Následující den pekáč vymažeme máslem. Brambory oloupeme a nakrájíme na plátky. Cibuli oloupeme, nakrájíme nadrobno a osmažíme na másle. Tvrdý sýr a nivu nastrouháme.

Do pekáče poklademe první vrstvu brambor, osolíme a opepříme. Posypeme osmaženou cibulkou, strouhaným sýrem a grilovacím kořením. Rozšleháme vejce a vmícháme do nich mléko se smetanou, osolíme a okořeníme strouhaným muškátovým oříškem. Směsí trochu pokapeme první vrstvu brambor.

Potom naskládáme další vrstvu brambor, které jen osolíme, opepříme a posypeme sýrem, strouhanou nivou a pokapeme smetanovou omáčkou. Kdo má rád, může si předem do omáčky vmíchat dva stroužky prolisovaného česneku. Třetí vrstva je stejná, jen přidáme místo nivy na tenké plátky nakrájenou šunku nebo debrecínku. Poslední vrstvu brambor osolíme, opepříme, posypeme sýrem a přelijeme zbylou smetanovou omáčkou.

Bramborovou směs pečeme podle výkonu trouby asi 40 minut.

Michalčiny zapečené brambory podáváme ozdobené strouhanou nivou nebo nasekanou pažitkou se zeleninovým salátem. Výborný jako příloha je i zelný salát s kysanou smetanou.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Přidat příspěvek k receptu Michalčiny zapečené brambory

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.