reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Mexické zapečené brambory

Úžasné a jednoduché jídlo pro milovníky Mexika. Bezmasé jídlo, které však ocení i masaři.


  • 4,1

    17×

    4,1 17
  • 1 h 15 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Postup přípravy

Ranné brambory omyjeme a i se slupkou nakrájíme na plátky (cca 0,5 - 1 cm velké). Oloupanou cibulku nakrájíme nadrobno. Česnek oloupeme a prolisujeme.

Brambory vložíme do vymaštěné zapékací mísy, osolíme a zakapeme olejem. Pečeme ve vyhřáté troubě do poloměkka. Občas promícháme.

Na tuku zpěníme cibulku, přidáme slitou kukuřici a po krátkém smažení zalijeme kečupem a mlékem. Osolíme a ochutíme, alespoň 5 minut dusíme. Je-li omáčka příliš hustá, ještě prolijeme mlékem, v opačném případě přidáme kečup. Mírně osolíme, ochutíme. Množství chilli koření přidáme podle toho, jak moc máme rádi pálivé. Pokud ne, dáme chilli jen na špičku nože pro zvýraznění chuti, přidáme rozetřený česnek. Petrželku vmícháme naposled.

Na téměř upečené brambory nalijeme připravenou omáčku a posypeme navrch strouhaným sýrem. Necháme zapékat asi čtvrt hodiny.
Podáváme se zeleninovou oblohou a kysanou smetanou.

Obměna receptu: Při kojení jsem vynechala česnek, cibuli i chilli koření a omáčku dochutila grilovací kořenící směsí pro děti. Takhle si na tomto mexickém jídle z brambor pochutnala i naše starší dcera.

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Mexické zapečené brambory

    Celkový počet komentářů: 2

    • Hanka
      Hanka

      Re: paráda

      Tak jsme je právě dojedli a je to vážně mňamka.Syna-kuchaře sice trochu rozhodilo mléko s kečupem, ale nakonec uznal, že fakt bezva.Díky, pochutnali jsme si

      27.10.2007 12:49:27

      • Hanka - autorka
        Hanka - autorka

        Re: paráda

        A co je špatného na kombinaci mléka a kečupu? Je to jen proti bontonu, nebo je nějaký praktický či zdravotní důvod proč to nekombinovat? Protože jestli je to jenom netradiční, tak v tom problém nevidím. Takové kuře v čokoládové omáčce (měla jsem v jedné restauraci) nebo třeba sekaná s banánem (podle receptu v knížce od Petra Novotného) chutnají výborně, i když ta kombinace člověka pěkně zarazí...

        30.01.2008 20:54:08

    Nalezeno receptů: 2

    Přidat příspěvek k receptu Mexické zapečené brambory

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.