reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Mexické pšeničné tortilly

Jednoduché těsto na tortilly. Uvedené množství je na osm placek.


  • 4,5

    148×

    4,5 148
  • 15 min

  • 21×

Podobné recepty

Načíst další recepty

Postup přípravy

Všechny ingredience smícháme měchačkou a poté vzniklou hmotu hněteme rukama, až je těsto hladké a nelepí se.

Těsto necháme 30 minut odpočinout a poté jej rozdělíme na 8 dílů. Jednotlivé bochánky vyválíme na tenké placky cca o průměru 20 cm.

Pánev lehce vytřeme olejem a rozpálíme, placky smažíme cca 30 sekund po každé straně. Při smažení zatlačujeme puchýřky, které se na plackách vytváří.

Hotové tortilly necháme zchladnout a plníme podle chuti.

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Mexické pšeničné tortilly

    Celkový počet komentářů: 24
    • andy (tecka) macurkova
      andy (tecka) macurkova

      opravdu dobré

      jednoduché, chutné, akorát to vyválení dává trochu zabrat, asi bych do receptu uvedla, že je třeba asi tak dvakrát tolik vody

      14.04.2012 10:10:02

    • debie
      debie

      tortilly sou vynikajicíí

      11.03.2012 18:27:57

    • schin.gabriela
      schin.gabriela

      Mě se naopak zdál poměr surovin tak akorát a tortilly jsou vážně vynikající!

      12.04.2011 19:45:22


    • janaM
      janaM

      celkem to šlo .o))

      Tak tak jsem je zadělala podle receptu, ale musela jsem dát jednou tolik vody . Manželovi moooc chutnali.

      15.02.2011 21:45:29

    Nalezeno receptů: 24
    |< << 123 >> >|

    Přidat příspěvek k receptu Mexické pšeničné tortilly

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.