reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Mexické pšeničné tortilly

Jednoduché těsto na tortilly. Uvedené množství je na osm placek.


  • 4,5

    162×

    4,4 162
  • 15 min

  • 21×

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience



Energetická hodnota

650 kJ / 155,3 kCal
(na 1 porci)

Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 800 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 1 016 hodnocení

Tip na báječnou letní snídani: Cuketová frittata krok za krokem

15. 8. 2020

Bábovka

4,7 1 745 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 830 hodnocení

10+1 otázek: Jak vybrat tu nejlepší zmrzlinu?

14. 8. 2020

Krémová brokolicová polévka 1

4,2 141 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 212 hodnocení

Tip na víkend: Perníková bábovka se švestkami krok za krokem

14. 8. 2020

Luxusní koprová omáčka

4,3 609 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 789 hodnocení

Recept na švestkové čatní krok za krokem

13. 8. 2020

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 292 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,4 679 hodnocení

Milujete karbanátky? Zkuste recepty, které vás posadí na židli!

12. 8. 2020

Postup přípravy

Všechny ingredience smícháme měchačkou a poté vzniklou hmotu hněteme rukama, až je těsto hladké a nelepí se.

Těsto necháme 30 minut odpočinout a poté jej rozdělíme na 8 dílů. Jednotlivé bochánky vyválíme na tenké placky cca o průměru 20 cm.

Pánev lehce vytřeme olejem a rozpálíme, placky smažíme cca 30 sekund po každé straně. Při smažení zatlačujeme puchýřky, které se na plackách vytváří.

Hotové tortilly necháme zchladnout a plníme podle chuti.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Mexické pšeničné tortilly

    Celkový počet komentářů: 25
    • Lenka
      Lenka

      Komentář k receptu Mexické pšeničné tortilly

      Tortily jsou moc dobré, ze surovin šlo lehce připravit nelepivé těsto. Pro ty, kdo chtějí aby se jim tortily nelámaly, doporučuji po vyndání z pánve zabalit do navlhčené utěrky. Tortily pak zůstanou pružně a lze je lehce zamotat.

      22.04.2020 06:58:45

    • Veronika
      Veronika

      Komentář k receptu Mexické pšeničné tortilly

      Uvařila jsem podle návodu na 8 porci. Placičky jsou spíš mini tprtilli než plnohodnotné porce

      10.03.2019 16:50:40

    • Zuzana
      Zuzana

      Trochu zmena

      Udělala jsem těsto půl napůl hrubá hladká musela jsem teda prisipavat obě mouky a hnetla jsem aj rukama skórem půl hodiny ale těsto je pecka pravdu si musí Gazdina namazat svaliky a hníst ale placky moc dobře díky za recept

      15.11.2018 12:34:50


    • Filip
      Filip

      Komentář k receptu Mexické pšeničné tortilly

      Výborné, krásně jsme se najedli. Děkuji za recept. :)

      17.12.2016 14:52:00

    • Tomááš
      Tomááš

      Mexická tortila se nedělá z pšenice, ale z kukuřice!!! Tohle je jen evropská náhražka.... :-(

      26.09.2012 22:11:05

      • Michal
        Michal

        Původní Tortilla je ze Španělska z pšeničné mouky. Ta mexická vznikla později a teprve na ní začli používat kukuřičnou mouku. Tu je však trošku složitější sehnat u nás v ČR.

        25.05.2013 14:20:45

      • shteepa
        shteepa

        Kukuřičná mouka lze snadno sehnat třeba v Kauflandu, horší je pak příprava těsta na tortilly, mouka musí být hladká, aby se těsto netrhalo.

        05.11.2016 19:19:34

      • Tom
        Tom

        ba ne v Mexiku mají i pšeničný placky a jsou úžasný mě ty kukuřičný moc nejedou... tam kde jsem byl já to měli tak napůl běžně nastůl dávali oboje

        05.01.2017 00:10:30


    Nalezeno receptů: 25
    |< << 123 >> >|

    Přidat příspěvek k receptu Mexické pšeničné tortilly

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.