reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Mexické pšeničné tortilly

Jednoduché těsto na tortilly. Uvedené množství je na osm placek.


  • 4,5

    147×

    4,4 147
  • 15 min

  • 21×

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience



Energetická hodnota

650 kJ / 155,3 kCal
(na 1 porci)

Postup přípravy

Všechny ingredience smícháme měchačkou a poté vzniklou hmotu hněteme rukama, až je těsto hladké a nelepí se.

Těsto necháme 30 minut odpočinout a poté jej rozdělíme na 8 dílů. Jednotlivé bochánky vyválíme na tenké placky cca o průměru 20 cm.

Pánev lehce vytřeme olejem a rozpálíme, placky smažíme cca 30 sekund po každé straně. Při smažení zatlačujeme puchýřky, které se na plackách vytváří.

Hotové tortilly necháme zchladnout a plníme podle chuti.

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Mexické pšeničné tortilly

    Celkový počet komentářů: 24
    • Veronika
      Veronika

      Komentář k receptu Mexické pšeničné tortilly

      Uvařila jsem podle návodu na 8 porci. Placičky jsou spíš mini tprtilli než plnohodnotné porce

      10.03.2019 16:50:40

    • Zuzana
      Zuzana

      Trochu zmena

      Udělala jsem těsto půl napůl hrubá hladká musela jsem teda prisipavat obě mouky a hnetla jsem aj rukama skórem půl hodiny ale těsto je pecka pravdu si musí Gazdina namazat svaliky a hníst ale placky moc dobře díky za recept

      15.11.2018 12:34:50

    • Filip
      Filip

      Komentář k receptu Mexické pšeničné tortilly

      Výborné, krásně jsme se najedli. Děkuji za recept. :)

      17.12.2016 14:52:00


    • D
      D

      Komentář k receptu Mexické pšeničné tortilly

      Děláno dle návodu. Těsto nic víc nic míň - prostě bylo perfektní, tím chci říct, že jsem nemusela přidávat ani vodu ani mouku,. Bohužel po vychladnutí se tortily nedali složit :( lámaly se... nevíte proč ?

      11.05.2015 15:56:14

    • Tomááš
      Tomááš

      Mexická tortila se nedělá z pšenice, ale z kukuřice!!! Tohle je jen evropská náhražka.... :-(

      26.09.2012 22:11:05

      • Michal
        Michal

        Původní Tortilla je ze Španělska z pšeničné mouky. Ta mexická vznikla později a teprve na ní začli používat kukuřičnou mouku. Tu je však trošku složitější sehnat u nás v ČR.

        25.05.2013 14:20:45

      • shteepa
        shteepa

        Kukuřičná mouka lze snadno sehnat třeba v Kauflandu, horší je pak příprava těsta na tortilly, mouka musí být hladká, aby se těsto netrhalo.

        05.11.2016 19:19:34

      • Tom
        Tom

        ba ne v Mexiku mají i pšeničný placky a jsou úžasný mě ty kukuřičný moc nejedou... tam kde jsem byl já to měli tak napůl běžně nastůl dávali oboje

        05.01.2017 00:10:30

    Nalezeno receptů: 24
    |< << 123 >> >|

    Přidat příspěvek k receptu Mexické pšeničné tortilly

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.