reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Mexické placky se sýrem a špenátem

Výborné vegetariánské jídlo z mexické kuchyně. Placky mají říz díky pálivým feferonkám. V Mexiku se tento pokrm nazývá Quesadillas.


  • 2,9

    1 008×

    2,8 1008
  • 45 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Postup přípravy

Na oleji orestujeme cibuli, přidáme rozmražený listový salát a prohřejeme až se začne vařit. Opatrně přilijeme smetanu, ochutíme solí a pepřem a necháme provařit, dokud nám smetana nezhoustne. Hotový špenát odstavíme. Na velikou rozpálenou pánev položíme tortillu a posypeme ji vrstvou strouhaného sýra. Na něj naklademe listový špenát a na nudličky nakrájené chilli papričky. Když se sýr začne rozpouštět, tortilly přehneme na polovinu. Můžeme je z obou stran opéct, aby se náplň prohřála. Pokud jich připravujeme více, můžeme je prohřát v mikrovlnce nebo v troubě. Podáváme se salsou nebo kysanou smetanou.

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Mexické placky se sýrem a špenátem

    Celkový počet komentářů: 1

    • martin.rezabek
      martin.rezabek

      doporučuju nějaký chuťově výrazný sýr

      29.10.2010 10:58:41

    Nalezeno receptů: 1

    Přidat příspěvek k receptu Mexické placky se sýrem a špenátem

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.