reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Mexické chilli con carne

Recept na chutné ostřejší fazolové hody, který se hodí jak příloha k rýži, tak jako náplň do arabských chlebíků.


  • 4,0

    44×

    4 44
  • 1 hod

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

podle chuti

podle potřeby



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 603 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 857 hodnocení

Recept na bounty kuličky krok za krokem

15. 12. 2019

Bábovka

4,7 1 617 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 697 hodnocení

Pečeme na Vánoce: Vánoční štola a oblíbené recepty

15. 12. 2019

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 129 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 178 hodnocení

Jak na to: Rychlá příprava minutek

15. 12. 2019

Luxusní koprová omáčka

4,3 575 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 695 hodnocení

BLOG Rychlé Fit recepty: Mini medovníčky podle Blanky

14. 12. 2019

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 275 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 568 hodnocení

Videorecept: Připravte si výborné tatrankové cukroví podle vítězky soutěže Cukrář roku!

14. 12. 2019

Postup přípravy

Zeleninu očistíme. Cibuli, kapii, papričky a pórek nakrájíme na kostičky. Česnek prolisujeme.

V hrnci rozpálíme olej. Přidáme cibuli a pórek a restujeme dozlatova. Přidáme mleté maso, osmahneme jej a přidáme česnek. Vše důkladně orestujeme, podlijeme vývarem a necháme krátce podusit. Pak postupně přidáváme kapii, scezenou kukuřici, rajčata a obě konzervy fazolí. Společně za občasného míchání dusíme, dokud zelenina nezměkne, ale nesmí být ani rozvařená.

Do mexického chilli con carne přidáme papričky a pokrm ochutíme podravkou, pepřem a případně i solí. Nakonec směs zjemníme sklenicí smetany a zahustíme solamylem rozmíchaným v několika lžících vody.

Hotové mexické chilli con carne podáváme s pitta chlebem nebo rýží.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Mexické chilli con carne

    Celkový počet komentářů: 9
    • Jiří
      Jiří

      římský kmín

      V Mexiku a na jihozápadě USA mají spoustu variant tohoto jídla. Jedno ale mají všechny společné: charakterickou chuť římského kmínu (v americké angličtině cumin, neplést s britským cumin-kmín). Bez něj to, prosím, raději nazývejte „fazolový guláš“. A ta podravka s glutamátem tam opravdu nepatří.

      01.12.2019 08:45:08

    • Milan
      Milan

      Komentář k receptu Mexické chilli con carne

      Bože, co je to s odpuštěním za počeštělou sračku... Aspoň tomu dejte jiný název když vytváříte taková jídla. Kde je základní koření jako cumin, skořice nebo koriandr. Bez toho vám vyjdou jen ohřáté fazole. Kde je hořká čokoláda?? Nacpat někam Podravku...to je ubohost.

      29.07.2015 14:43:12

    • Kuchařík
      Kuchařík

      Dávat do jakéhokoliv jídla podravku, solamyl je fakt nechutné!
      A v komenřáti doporučené brambory a dokoce kari ... rozum zůstává stát. To je pejsek a kočička. Kdyby se Vaše recepty nazvaly "Co dům dal aneb variace na Eintopf", tak by se to dalo pochopit.

      11.03.2011 19:32:10


    • MIXER
      MIXER

      nedělejte si y lidí srandu..

      Vážená autorko, když už sem vkádáte variaci na chilli con carne, nazvěte recept prosím příslušně, jak má pak člověk hledat recept na skutečně pravé a pův odní mexické chilli?? V tom není ani náznak smetany, nikdy se nedělá z mletého (ale dusí se x hodin aby se maso rozpadlo) a například jednou z dominantních chutí je římský kmín, bez kterého chilli con carne nebude nikdy ono.. Aneb abzch to shrnul, jak by jste se koukala na českou kachničku na římském kmínu, kdyby se do zelí přimíchal např rozmarýn? možná bz to bzlo pořád dobré jídlo, ale děkuji, dal bzch si radši tu českou variaci ;)

      06.12.2010 12:10:25

      • Fenekl
        Fenekl

        Re: nedělejte si y lidí srandu..

        Naprostý souhlas... Autorka bude asi známa pana Babicy, jinak to není možné.
        A jen na doplnění - chili con carne není mexické, ale americké jídlo (z Texasu).

        14.01.2011 17:06:05

    • Radunka
      Radunka

      Tak výbornej recept a tak hnusná fotka k tomu...

      13.06.2010 10:31:31

    • Radunka
      Radunka

      Vařím to celkem pravidelně a má to docela i úspěch. Doporučuju používat fazole Heinz- ostatní nejsou dobré

      23.02.2010 07:52:51

      • Radovan
        Radovan

        Re: mexicke chili

        ja robím podobné,skúste: Suchá jeden deň namočená tmavá fazuľa 500-750g, na kocky nakrájané udené moravské meso500g, 3 - 4 zemiaky nakrajané ako uhorka do šalátu po hodine pridané a soľ. Na panvici: olivový olej cibuľka, slaninka,cesnak, 4 suché a podrvené (doma vypestované) chili papričky, čierne korenie (pepř -ja som za názov piper /po východoslovensky/ neskôr pochopíte ),oregano, kari a na koniec paradajrový pretlak 200-300g. Niekedy to zahustím ešte kukuričným škrobom. Je to vcelku jemne pálivé

        04.07.2010 15:09:26


    Nalezeno receptů: 9

    Přidat příspěvek k receptu Mexické chilli con carne

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.