Svěží a chutná polévka s vůní Mexika.
2 stroužky | česnek |
sůl | |
2 ks | vejce |
50 g | šunka |
1 ks | cibule |
2 ks | rajče |
50 g | rýže |
1 ks | bobkový list |
1 dl | bílé víno |
1 lžíce | sekaná petrželová nať |
1 l | hovězí vývar |
1 ks | citronová šťáva |
V masovém nálevu smíchaným s vínem vaříme rýži asi 15 minut. Mezitím můžeme na másle osmažit oloupanou a najemno nakrájenou cibuli a rozetřený česnek. Dále přidáme na kostičky nakrájenou šunku, bobkový list, oloupaná a nakrájená rajčata a petrželovou nať. Všechno krátce podusíme.
Zalijeme vývarem a dochutíme solí a citronovou šťávou. Povaříme ještě 5 minut.
Před podáváním posypeme nakrájenými natvrdo vařenými vejci.
autor Vilienka
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena