reklama
hledat uživatel
       

Postup přípravy

Nejdříve z vajec, cukru, hladké mouky, prášku do pečiva, oleje a vody vyšleháme nejlépe šlehačem těsto.

Připravíme si dvě stejné formy ve tvaru hřbetu. Polovinu těsta nalijeme do první vymazané a strouhankou nebo kokosem vysypané formy. Druhou polovinu těsta obarvíme kakaem a nalijeme do druhé rovněž vymazané a vysypané formy. Oba hřbety dáme péct v předehřáté troubě asi na 45 minut při 180 °C.

Než se hřbety upečou, připravíme si krém. Z půl litru mléka a 4 lžic hrubé mouky uvaříme kaši. Po vychladnutí zašleháme do kaše máslo a moučku. Podle chuti přidáme rum. Vychladlé hřbety opatrně vyklopíme z forem a po obloučkách nakrájíme na plátky.

Krémem slepíme střídavě světlý a tmavý plátek buchty a skládáme nejlépe na vál postupně vedle sebe, až vznikne metr dlouhý zákusek. Když je hotovo, přelijeme zákusek čokoládovou polevou buď koupenou nebo si ji vyrobíme doma. Na závěr posypeme metrovku kokosem nebo najemno nasekanými ořechy.

Metrovku dáme do druhého dne uležet do chladu a pak krájíme šikmo, aby nám vznikly pruhy světlé a tmavé.

Uvedená sklenice vody a oleje je tak asi 250 - 300 ml

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Přidat příspěvek k receptu Metrovka

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.