Merenda ze švestek

1 hod | omáčka | 4 porce | česká kuchyně | vegetariánský recept | recept zobrazen: 2974x
Recept na jednoduchou švestkovou omáčku, která je vynikající s čerstvým pečivem.
Komentáře receptu 2


Postup přípravy receptu

Švestky vypeckujeme. Přidáme k nim cukr, svitek celé skořice, 3 hřebíčky a vaříme na plotně, až se švestky rozvaří.

Vezmeme 1 šlehačku a rozkvrdláme v ní 2 lžíce hladké mouky. Smetanu nalijeme do hrnce se švestkami a necháme povařit. Podle chuti ještě přisladíme.

Merendu ze švestek podáváme teplou s rohlíkem. Výborná je i studená.

Lenka autor receptu:

Merenda ze švestek

Počet přidaných receptů: 1

Ingredience

na porce


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Merenda ze švestek

Celkový počet komentářů: 2
Nalezeno receptů: 2
Přidat příspěvek k receptu Merenda ze švestek
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Chcete se vyhnout rýmě a nachlazení? Pěstujte si rýmovník!

    Chcete se vyhnout rýmě a nachlazení? Pěstujte si rýmovník!

    Rána už jsou mnohdy pěkně studená a někteří z nás, především pak děti, se už v těchto dnech zase potýkají s rýmou. Rýma dokáže být hodně nepříjemná, komu by se nelíbilo mít od ní aspoň jeden rok pokoj? Možná víme, jak na to. Už jste slyšeli o léčivé rostlince lidově zvané rýmovník? Ta se prý dokáže s rýmou pěkně vypořádat a vám od ní pomoci. Pojďme se tedy seznámit!

  • Dýně - posílí imunitu v boji proti infekcím

    Dýně - posílí imunitu v boji proti infekcím

    Rádi si v těchto dnech zdobíte zahrádku, terasu nebo balkon pestrobarevnými a různě velikými dýněmi? A jak by také ne, je přece jejich čas a jako podzimní dekorace jsou nepřekonatelné. Už také víme, že dýně je nadmíru zdravá zelenina a pomůže nám dokonce i s hubnutím.




přidat nový recept