Mělnické maso

1 h 15 min | hlavní chod | 8 porcí | česká kuchyně | recept zobrazen: 1312x
Recept na výborný oběd s vynikající omáčkou.
Okomentuj recept jako první


Postup přípravy receptu

Nakrájíme na kostky vepřovou plec a zprudka ji osmahneme ze všech stran. Přidáme nadrobno nakrájenou cibuli, na malé kousky nakrájené uzené maso, uzeninu a mrkev. Osolíme, přidáme špetku pepře, pár kuliček nového koření, několik bobkových listů. Dále přidáme celou sklenici naložených hub na kyselo včetně nálevu a cca 300 g sladkého kečupu. Takto připravenou směs za občasného míchání dusíme do změknutí masa.

V závěru přípravy podlijeme a přidáme cca 400 ml sladké smetany a zahustíme hladkou moukou rozmíchanou ve vodě.

Mělnické maso podáváme s houskovým nebo karlovarským knedlíkem.

autor receptu:

Mělnické maso

Počet přidaných receptů: 3

Ingredience

na porcí


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Mělnické maso

Přidat příspěvek k receptu Mělnické maso
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde




přidat nový recept