Ze všech ingrediencí vypracujeme řádně těsto, které necháme uležet v lednici 24 hodin. Pak vyválíme a tvoříme vykrajovátky perníčky silné zhruba půl cm. Perníčky klademe na plech na pečící papír.
Perníčky pečeme na 160 - 180 °C asi 8 - 10 minut. Ještě horké perníčky potíráme rozšlehaným vejcem nebo jen bílkem, aby se leskly.
Po zaschnutí perníčky zdobíme. Používám na zdobení bílkovou polevu, na kterou použijeme bílek, nejméně 6x prosátý moučkový cukr a citronovou šťávu. Polevu mícháme alespoň 15 minut do zbělení. Měkkoučké perníčky zdobíme bílkovou polevou a sypeme barevnou drobenkou.
Tyto perníčky se nemusí ani dělat dopředu, po upečení jsou tvrdé, jakmile vychladnou, jsou měkké. Když jsem dělala z trojité dávky, proložené ubrouskem v krabici vydržely měkkoulinké až do konce ledna. Nemusí se ani dělat tři týdny dopředu, jak se dělávají, aby změkly, já je dělám tak týden dopředu a jsou jak peříčko.