reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Měkké vánoční perníčky

Perníčky, které jsou krásně měkké.


  • 4,6

    429×

    4,5 429
  • 1 hod

  • 37×

Postup přípravy

Sypké suroviny smícháme na vále, přidáme vše ostatní a vypracujeme těsto. Můžeme ho hned vyválet a vykrajovat tvary.

Perníčky pečeme ve vyhřáté troubě.

Hned po vytažení z trouby potřeme perníčky rozšlehaným vejcem a necháme vychladnout.

Na polevu přesejeme moučkový cukr, který vyšleháme s bílkem a lžičkou citronové šťávy.

Měkké perníčky ozdobíme podle fantazie a necháme zaschnout.

Co si je krásně nazdobit. Nechte se inspirovat zde

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Měkké vánoční perníčky

    Celkový počet komentářů: 167
    • Eliška
      Eliška

      Komentář k receptu Měkké vánoční perníčky

      Prosím vás na jak dlouho a na kolik se pečou?

      09.12.2014 18:40:02

      • Lucka
        Lucka

        Re: Komentář k receptu Měkké vánoční perníčky

        Peču v předehřáté troubě na 180°C cca 5 minut, chce to hlídat, aby se nepřepekly a pak neztvrdly :)

        09.12.2014 22:21:58

    • Lucyeis
      Lucyeis

      Komentář k receptu Měkké vánoční perníčky

      na kolik plechů asi uváděná dávka výjde? děkuji:)

      09.12.2014 17:06:10


    • Mates
      Mates

      Komentář k receptu Měkké vánoční perníčky

      Zdravím, budu perníčky péct poprvé. Chtěla bych perníčky upéct tak akorát aby byli k jídlu tak den před Štědrým dnem, ale někteří z vás píšou že po upečení jsou měkké ale později ztvrdnou apod. Proto bych se chtěla zeptat kolik dnů před štědrým dnem bych měla začít dělat těsto?

      07.12.2014 20:43:51

    • lucka
      lucka

      Recept jsem vyzkoušela a je naprosto perfektní. Těsto se nelepí, pekla jsem přesně 10 minut na 175 stupňů a jsou parádní, měkké a chuťově skvělé. Budu určitě dělat znovu díky moc :-)

      04.12.2014 10:32:23

      • Anna
        Anna

        Re: výborný

        Maminka byla dobrá kuchařka a cukrářka. Nechci psát o receptu, neboť jsem ho nevyzkoušela, ale o polevě. Níže uvedený poměr cukru a bílku je správný, pokud máte bílek z většího vajíčka, cukr se musí přizpůsobit, citrón na polevu perníčků nedávám. Jím nebo rumem spíše ochutím polevu na buchtu na plechu. Na perníčky vyklepnu bílek na plytký talířek a nožem oddělím šlem. To je takové to nehezké na bílku a pokud zdobíte, tak ucpává zdobítko a v hotové polevě ho už nenajdete, takže bílek vyčistit hned na záčátku. A co mě naučila maminka: poleva se nešlehá žádným šlehačem, protože se tvoří v ní bublinky a je pak nehezká na perníčcích. Naopak, dám si ji do misky a poctivě ji třu vařečkou určenou jen na ni, žádnou s chutí cibule apod. Když ji takhle utřete, brzy ztuhne a je krásně lesklá a hladká.

        05.12.2014 16:17:20

    • Kristýna
      Kristýna

      Komentář k receptu Měkké vánoční perníčky

      Sakryš nevím, kde se stala chyba, ale po vytažení z trouby jsou tvrdé. Možná jsem je nechala v troubě dýl, ale spálené nejsou, tak nevím?? Když je uklidím na balkon s jablkem, tak snad změknou?

      02.12.2014 09:05:20

    Nalezeno receptů: 167

    Přidat příspěvek k receptu Měkké vánoční perníčky

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.