těsto | ||
---|---|---|
400 g | máslo | |
4 lžičky | kakao | |
0.5 ks | citron | |
240 g | cukr moučka | |
0.5 lžičky | skořice mletá | |
700 g | polohrubá mouka | |
200 g | vlašské ořechy | |
100 g | Hera | |
2 ks | mletý hřebíček | |
na ozdobu | ||
cukr moučka |
Těsto můžeme připravit i z poloviční dávky. Ořechy najemno umeleme. Heru a máslo necháme trochu povolit, aby šla dobře propracovat. Nastrouháme citronovou kůru. Do hlubší mísy vsypeme všechny přísady a důkladně prohněteme, aby se nám vše pěkně spojilo. Uděláme dva válečky a dáme je do chladna, aby těsto ztuhlo. Alespoň 1 hodinu, nejlepší je ale do druhého dne. Vychladlé těsto si rozkrájíme na malé kostičky, které vmačkáváme do formiček. Pracny pečeme v předehřáté troubě při 170 °C asi 12 - 15 minut. Jestli jsou pracny upečené zjistíme tak, že lehce prstem zkusíme promáčknout. Pokud se již nepropadají, vyndáme je a vyklepáváme z formiček. Pracny skladujeme v chladné místnosti, aby byly křehké. Kdo má rád, může při dávání na mísu s pracnami pocukrovat moučkovým cukrem.
Videorecept: Vánoční pracny podle Anny
Co takhle si udělat letošní Vánoce zdravější? No, zkuste to. Mám tady pro vás první vánoční recept na úžasně vláčné a zdravější pracny.
Recept na vánoční pracny krok za krokem
Vyzkoušejte velmi jednoduchý recept na vánoční pracny, které jsou jemné, křehké a doslova se rozplývají na jazyku. FOTORECEPT na tradiční vánoční cukroví.
Autor:atafle
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena