reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

10. místo v TOP 10

Fotografie receptu: Měkké medové perníčky

Měkké medové perníčky

Recept na velmi chutné medové perníčky, které jsou měkké hned po upečení.


  • 4,6

    1 667×

    4,6 1667
  • 1 h 15 min

  • 355×

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 543 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 813 hodnocení

Posilte si imunitu díky rakytníku

17. 9. 2019

Bábovka

4,7 1 591 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 660 hodnocení

Přírodní lékárnička: Hlávkové zelí a jeho využití nejen v kuchyni

16. 9. 2019

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 127 hodnocení

Segedínský guláš

3,2 2 164 hodnocení

Jak žít s bezlepkovou dietou

16. 9. 2019

Luxusní koprová omáčka

4,3 559 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 671 hodnocení

6 nejlepších receptů na jablečný štrúdl

15. 9. 2019

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 268 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 532 hodnocení

Videorecept: Tradiční podzimní dýňová polévka podle šéfkuchaře

15. 9. 2019

Postup přípravy

Cukr utřeme se 2 vejci a změklým tukem na pečení, poté přidáme med a koření. Do této kašičky vmícháme mouku se sodou. Medu nedáváme víc, perníčky by byly tvrdé! Vypracujeme těsto a necháme 30 minut odpočinout v lednici.

Těsto rozválíme na silnější plát a vykrajujeme libovolné perníčkové tvary, které klademe na plech vyložený pečícím papírem.

Medové perníčky pečeme ve vyhřáté troubě na 180 °C asi 8 minut.

Měkké medové perníčky užijeme při každé příležitosti. Můžeme je péct o Vánocích, Velikonocích nebo takhle krásně zdobené třeba na Valentýna.


Co si je krásně ozdobit?
Najdete v našich 35 tipech zde

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Měkké medové perníčky

    Celkový počet komentářů: 618
    • Tereza
      Tereza

      Komentář k receptu Měkké medové perníčky

      Dnes jsem je dělala už po druhé protože u nás je pouť a můj syn nejí perníky s polevou ale potírala jsem bílkem a mohu říct že Matyášek se do nich tak pustil nečekala jsem to

      12.06.2019 17:54:10

    • Michaela
      Michaela

      Recept moc šikovný, povedly se krásně. Dala jsem 3lžíce medu máme raději perníčky tvrdší. A mouku jsem dala 200g pšeničné a 200g špaldové a jsou dokonalé :) děkuju

      15.04.2019 18:55:51

    • dadulka111
      dadulka111

      Opět se povedlo. Přesně podle receptu + 2 lžičky kakaa na barvu. Foto zatím přidávat nebudu, protože zdobení mi moc nejde. Vynikající recept.

      18.12.2018 21:02:09


    • Helena
      Helena

      Nepovedlo se

      Práce s testem všechno fajn, ale výsledek je,že jsou tvrdé. Po vytažení chvili měkké, ale po schladnutí hned tvrdé. Dala jsem tři male lžičky medu.v receptu jsou mysleno polevkove ne? A to mělo být zitra na besidku...:(

      18.12.2018 20:49:38

    • Moniis
      Moniis

      měla bych otázku, potírat perníčky? pokud ano, kdy a čím???

      16.12.2018 13:17:48

    • Anežka
      Anežka

      Měkké medové perníčky

      Perníčky jsou velmi dobré a měkké - vždy se povedly a sklidila jsem za ně chválu, pokaždé velmi rychle zmizí a nestačím je péct a zdobit (protože to mě baví nejvíc).

      14.12.2018 23:06:24

    • Niki
      Niki

      Musím nechat odležet těsto?

      Dobrý den, mám dotaz tak snad mi na něj někdo odpoví :)) Chtěla bych perníčky v týdnu upéct, ale mám na to jen jeden den. A v komentářích jsem se dočetla, že je těsto lepší nechat odležet přes noc v lednici a zpracovat až druhý den :// Tak by mě zajímalo, jestli je to opravdu nutné nebo jestli stačí těch 30 minut v lednici jak je uvedeno v originálním receptu? Děkuji za odpovědi :))

      12.12.2018 15:57:09


    Přidat příspěvek k receptu Měkké medové perníčky

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.