reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Měkké medové perníčky 1

Medové perníčky jsou ihned po upečení měkké.


  • 4,6

    75×

    4,5 75
  • 45 min

  • 11×

Podobné recepty

Načíst další recepty

Postup přípravy

Med, cukr, máslo a žloutky promícháme, potom přidáme mléko, sodu a veškeré koření. Zamícháme a přidáme mouku a ušlehaný sníh z bílků. Zpracujeme a uděláme bochník těsta, který dáme do moukou vysypané mísy, přikryjeme a necháme uležet alespoň 10 hodin v lednici.

Poté těsto vyválíme na tloušťku asi 4 mm a můžeme vykrajovat. Perníčky přeneseme na plech vyložený pečícím papírem.

Medové perníčky potřeme vejcem a dáme péct na 15 minut při 200 °C.

Hotové měkké medové perníčky zdobíme polevou z cukru a bílků.

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Měkké medové perníčky 1

    Celkový počet komentářů: 14
    • Magdaléna
      Magdaléna

      Recept, super, ale s tou moukou je to opravdu silný ústřel. Je potřeba o hodně víc.Škoda, že jsem nezvážila o kolik. Pořád jsem přidávala. Ve výsledku bych ale řekla, že to sice nebylo jednou tolik, ale o moc míň asi taky ne :))). Jinak chutnají výborně :)

      16.11.2018 17:48:56

    • Monika
      Monika

      Komentář k receptu Měkké medové perníčky 1

      Chci se zeptat, můžu dát místo toho koření zvlášť třeba perníkové koření směs? A kolik? 4 lžičky

      04.12.2014 10:28:57

    • Monika
      Monika

      trvanlivost

      Prosím poraďte mi, jakou mají perníčky trvanlivost. Chystám se je upéct na svatbu, kterou mám 6. září, ale nemám tušení, zda třeba neztvrdnou, když bych začala už teď. Nemáte s tím někdo zkušenost. Také jsem se chtěla optat, jaký je rozdíl mezi perníkovým kořením a kypřícím práškem do perníku, měla jsem za to, že je to to samé (ani třeba v Bille jsem nic jiného než kyprdoper nesehnala, ale v jednom receptu paní píše, že se nesmí zaměnit, tak jsem z toho jelen :-( Perníčky budu dělat poprvé, tak budu vděčná za radu.

      Díky

      29.07.2014 21:25:57


      • Arlene
        Arlene

        Re: trvanlivost

        Perníčky určitě vydrží měsíc ( pak se vždycky snedly ), ale radši bych být tebou pekla až tak v polovine srpna. Kypřící prášek určitě nepoužívej. Kypřící prášek do perníku = směs prášku do pečiva +pernikové koření, určeno spíš do perníku jako buchty na plech. Perníkové koření = jen směs koření. Jinak radím, zkus si třeba z malé dávky perníčky už teď, ať uvidíš, jak ti to půjde, když je budeš dělat poprvé. A pak už to půjde ve velkém jako po másle :-)

        30.07.2014 11:39:35

    • Martina
      Martina

      Recept na těsto byl super, krásně se s ním pracovalo a perníčky jsou opravdu krásně měkké. Mám ale jenom poznámku k tomu potírání vajíčkem PŘED upečením.. Udělala jsem to tak u prvního plechu a tím, jak perníčky v troubě trochu nakynuly, tak se na nich udělaly takové nepěkně "mapy" z toho potřeného vajíčka.. U dalších plechů jsem to udělala přesně naopak - potřela jsem perníčky vajíčkem hned po vytažení z trouby a výsledek byl mnohem hezčí. ;)

      14.12.2013 14:52:24

    • esoterit
      esoterit

      měkké medové perníčky

      Perníčky jsou výborné jen jsem změnil recept,jako diabetik nedávám cukr ale sladidlo FAN asi 2lžíce a mouku používám žitnou chlebovou.Med dávám ten diabetikům neškodí.

      18.03.2013 21:40:34

    • ivapetec
      ivapetec

      řídké těsto

      Ani nemusím zkoušet a je z rozpisu jasné, že těsto bude řídké! Když si sečtete "mokré" ingredience máslo, med, mléko a vejce je to hned víc než mouky! Moučkový cukr to už nezachrání, takže opravdu přidat mouku a dost....

      21.12.2012 11:13:51

    • lenisek (tecka) 1 (tecka) 5
      lenisek (tecka) 1 (tecka) 5

      Tak jsem před hodinou perníčky dopekla :-) Pekla jsem jen z poloviční porce - do těsta jsem přidala jen o trochu mouky víc, než mělo být a dala na den do ledničky :-) po vyndání se s těstem dalo pracovat :-) takže paráda :-) Perníčky jsou opravdu měkké, což jsem ani nečekala :-) je to tenhle víkend druhý recept slibující hned měkké perníčky, co zkouším a tento nelže. Jen jsem nechala některé perníčky péct déle než jiné a ty jsou teď tvrdé... Na barvě to není skoro znát (takže spálené nejsou), jen jsou spíš jako sušenky :-) Nu jinak parádní recept :-) asi ještě přidělám :-)

      Děkuji moc. Lenka

      25.11.2012 18:48:26

    • Pavlína
      Pavlína

      Souhlasím s Martou, že mouky je v rozpisu žalostně málo......aby se těsto nelepilo, musela jsem přidat ještě min. 0,5kg mouky. Ale jinak musím uznat, že po upečení to jsou ty nejchutnější a nejměkčí perníčky, jaké se mi kdy povedlo udělat.....takže ani nevadí, že je jich obrovská mísa....po čtyřech dnech mám obavy, že se letošních Vánoc nedočkají....

      10.12.2011 19:03:13

    Nalezeno receptů: 14
    |< << 12 >> >|

    Přidat příspěvek k receptu Měkké medové perníčky 1

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.