
Měkké kuličkové perníčky
Sváteční recept na měkké perníčky s vůní medu a skořice.
-
5,0
2×
-
45 min
-
0×
Sváteční recept na měkké perníčky s vůní medu a skořice.
2×
45 min
0×
2 ks
150 g
1 lžička
150 g
150 g
500 g
1 špetka
Smícháme mouku, cukr moučka, jedlou sodu, mletou skořici, vejce, máslo či margarin, zahřátý a potom zchladlý med a vytvoříme těsto. Připravené těsto umístíme do sáčku (fólie) a necháme odpočinout asi 1 hodinu a déle v chladničce.
Z těsta potom tvarujeme kuličky (bochánky) různých velikostí a pokládáme je na plech s pečicím papírem.
Měkké kuličkové perníčky pečeme asi 12 - 15 minut v troubě při 180 °C. Upečené a vychladlé perníčky uchováme v dobře uzavřené nádobě.
Měkké kuličkové perníčky podáváme jako jemné cukroví.