Medvědí pesto

20 min | příloha | italská kuchyně | vegetariánský recept | recept zobrazen: 72495x
Snadné pesto připravené za studena, které vydrží až dva roky. Recept na delikátní pesto k masu a vhodné do různých náplní.
Komentáře receptu 7


Postup přípravy receptu

Medvědí česnek přebereme, očistíme, dobře opereme a potom drobně nakrájíme.

Medvědí česnek vsypeme do mísy, polijeme olejem a zasypeme mořskou hrubozrnnou solí. Na velkou zadělávací mísu o průměru 28 cm medvědího česneku dáváme 2 hrnky oleje a 3 lžíce mořské soli. Ponorným mixérem směs trochu rozmělníme.

Medvědím pestem plníme malé skleničky do 250 ml se šroubovacím uzávěrem. Velké sklenice moc plnit nedoporučuji, pesta je pro rodinu zbytečně moc. Když skleničku naplníme, nahoru do každé dáme lžičku extra panenského olivového oleje.

Skleničky skladujeme na tmavém místě. Medvědí pesto vydrží až dva roky. Po otevření uložíme v chladničce, otevřené pesto musíme spotřebovat do měsíce.

Medvědí pesto je výborné pod maso, do sýrových a tvarohových náplní k plnění slaných šátečků z listového těsta a jako část náplně do pizzy a pity.

veraricna autor receptu:

Medvědí pesto

Počet přidaných receptů: 301

Ingredience

Vaše cena 2799 běžně 3999 Kč sleva 30 %
Amplion.cz
DALŠÍ SLEVY
4,7
skvělý recept
107 hlasujících

Kuchařky obsahující recept Medvědí pesto

Recept se nachází v 87 kuchařkách
Různé recepty
Hana Klovrzová st.
Různé recepty 8270 receptů
Kuchařka tety Věry z Krnova
veraricna
Kuchařka tety Věry z Krnova 303 receptů


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Medvědí pesto

Celkový počet komentářů: 7
  • Medvědí pesto, komentář Ivan Babůrek 30.06.2016 10:18:15

    - Z jaké části medvědího česneku je pasta připravena? Předpokládám, že jen listy. Je samozřejmě možné použít celou rostlinu (cibuli, listry a květy), ale to by produkt nebyl tak zelený jako na fotografii. Chuť je mírně odlišná, ale výborná.
    - Olivový olej (panenský či nikoli) se hodí k bazalce a je to italská záležitost. K česneku se lepe hodí tuzemský slunečnicový nebo řepkový.

  • Pesto z medvědího česneku Hutule 04.04.2016 12:39:07

    Dle mého názoru je příliš slané. Dala jsem poměr dle receptu, ale pak přidala další dvě mísy česneku a i tak je příliš slané. Oleje jsem dávala také mnohem méně a i tak má skvělou konzistenci. Myslím, kdybych dala celé 2 hrnky, byl by to samý olej.

    • Re: Pesto z medvědího česneku Frenky 07.04.2016 13:50:55

      Přesně tak. Lepší je tento recept.:
      http://www.celostnimedicina.cz /medvedi-cesnek-jedna-z-nejsil nejsich-jarnich-bylinek.htm

  • PESTO Z MEDV.ČESNEKU GAPA 28.03.2016 17:55:28

    PROČ NĚKDO DOPORUČUJE DO MEDVĚDÍHO ČESNEKU EXTRA PAN.OLIVOVÝ OLEJ A DALŠÍ VYLOŽENĚ ŽE NE ALE DOPORUČUJÍ SLUNEČNICOVÝ NEBO ŘEPKOVÝ OLEJ?! V ČEM TO ASI BUDE - TO SPRÁVNÉ ROZHODNUTÍ? :-)

  • Komentář k receptu Medvědí pesto si 20.03.2016 19:35:02

    opravdu vydrzi pesto zavrene ve sklenici (aniz by bylo zavarene) 2roky?

  • Komentář k receptu Medvědí pesto Veronika 16.04.2015 06:03:08

    Přidala jsem do jedné várky kešu a do druhé arašídy.
    Obě várky byly výborné.

Nalezeno receptů: 7
Přidat příspěvek k receptu Medvědí pesto
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Jak správně vybírat letní obuv?

    Jak správně vybírat letní obuv?

    Léto máme všichni rádi, ale naše nohy mohou v parnu trpět. Zvlášť, když jim nedopřejeme vzdušnou obuv a necháme je potit se v uzavřené a neprodyšné obuvi. Trápí nás nejen odřené paty, malíčky a utlačované palce, zpocené a horoucí nohy, ale od nohou pak trpí i celé tělo dyskomfortem a naše celková tělesná i duševní pohoda klesá.

  • Jedeme na vodu aneb základy pro každého vodáka

    Jedeme na vodu aneb základy pro každého vodáka

    Chcete letos zažít adrenalin na vodě? Nebo se jen lehce nechat unášet po klidné hladině malé říčky? Než někde zavoláte klasické vodácké "ahoooj", věnujte pečlivou pozornost přípravě. Její základní parametry spočívají právě v tom, kam vlastně chcete jet.




přidat nový recept