reklama
hledat uživatel
       

Medvědí pesto

Snadné pesto připravené za studena, které vydrží až dva roky. Recept na delikátní pesto k masu a vhodné do různých náplní.


  • 4,7

    111×

    4,7 111
  • 20 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Postup přípravy

Medvědí česnek přebereme, očistíme, dobře opereme a potom drobně nakrájíme.

Medvědí česnek vsypeme do mísy, polijeme olejem a zasypeme mořskou hrubozrnnou solí. Na velkou zadělávací mísu o průměru 28 cm medvědího česneku dáváme 2 hrnky oleje a 3 lžíce mořské soli. Ponorným mixérem směs trochu rozmělníme.

Medvědím pestem plníme malé skleničky do 250 ml se šroubovacím uzávěrem. Velké sklenice moc plnit nedoporučuji, pesta je pro rodinu zbytečně moc. Když skleničku naplníme, nahoru do každé dáme lžičku extra panenského olivového oleje.

Skleničky skladujeme na tmavém místě. Medvědí pesto vydrží až dva roky. Po otevření uložíme v chladničce, otevřené pesto musíme spotřebovat do měsíce.

Medvědí pesto je výborné pod maso, do sýrových a tvarohových náplní k plnění slaných šátečků z listového těsta a jako část náplně do pizzy a pity.

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor


Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Medvědí pesto

    Celkový počet komentářů: 8
    • Ivan Babůrek
      Ivan Babůrek

      Medvědí pesto, komentář

      - Z jaké části medvědího česneku je pasta připravena? Předpokládám, že jen listy. Je samozřejmě možné použít celou rostlinu (cibuli, listry a květy), ale to by produkt nebyl tak zelený jako na fotografii. Chuť je mírně odlišná, ale výborná.
      - Olivový olej (panenský či nikoli) se hodí k bazalce a je to italská záležitost. K česneku se lepe hodí tuzemský slunečnicový nebo řepkový.

      30.06.2016 10:18:15

    • Hutule
      Hutule

      Pesto z medvědího česneku

      Dle mého názoru je příliš slané. Dala jsem poměr dle receptu, ale pak přidala další dvě mísy česneku a i tak je příliš slané. Oleje jsem dávala také mnohem méně a i tak má skvělou konzistenci. Myslím, kdybych dala celé 2 hrnky, byl by to samý olej.

      04.04.2016 12:39:07

      • Frenky
        Frenky

        Re: Pesto z medvědího česneku

        Přesně tak. Lepší je tento recept.:
        http://www.celostnimedicina.cz /medvedi-cesnek-jedna-z-nejsil nejsich-jarnich-bylinek.htm

        07.04.2016 13:50:55

    • GAPA
      GAPA

      PESTO Z MEDV.ČESNEKU

      PROČ NĚKDO DOPORUČUJE DO MEDVĚDÍHO ČESNEKU EXTRA PAN.OLIVOVÝ OLEJ A DALŠÍ VYLOŽENĚ ŽE NE ALE DOPORUČUJÍ SLUNEČNICOVÝ NEBO ŘEPKOVÝ OLEJ?! V ČEM TO ASI BUDE - TO SPRÁVNÉ ROZHODNUTÍ? :-)

      28.03.2016 17:55:28

    • si
      si

      Komentář k receptu Medvědí pesto

      opravdu vydrzi pesto zavrene ve sklenici (aniz by bylo zavarene) 2roky?

      20.03.2016 19:35:02

    • Veronika
      Veronika

      Komentář k receptu Medvědí pesto

      Přidala jsem do jedné várky kešu a do druhé arašídy.
      Obě várky byly výborné.

      16.04.2015 06:03:08

    Nalezeno receptů: 8

    Přidat příspěvek k receptu Medvědí pesto

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.