reklama
hledat uživatel
       

Ingredience

podle chuti

podle potřeby

Postup přípravy

Medvědí česnek přebereme, očistíme, dobře opereme a potom drobně nakrájíme.

Medvědí česnek vsypeme do mísy, polijeme olejem a zasypeme mořskou hrubozrnnou solí. Na velkou zadělávací mísu o průměru 28 cm medvědího česneku dáváme 2 hrnky oleje a 3 lžíce mořské soli. Ponorným mixérem směs trochu rozmělníme.

Medvědím pestem plníme malé skleničky do 250 ml se šroubovacím uzávěrem. Velké sklenice moc plnit nedoporučuji, pesta je pro rodinu zbytečně moc. Když skleničku naplníme, nahoru do každé dáme lžičku extra panenského olivového oleje.

Skleničky skladujeme na tmavém místě. Medvědí pesto vydrží až dva roky. Po otevření uložíme v chladničce, otevřené pesto musíme spotřebovat do měsíce.

Medvědí pesto je výborné pod maso, do sýrových a tvarohových náplní k plnění slaných šátečků z listového těsta a jako část náplně do pizzy a pity.

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

Podobné recepty

Komentáře k receptu Medvědí pesto

Celkový počet komentářů: 8
  • Ivan Babůrek
    Ivan Babůrek

    Medvědí pesto, komentář

    - Z jaké části medvědího česneku je pasta připravena? Předpokládám, že jen listy. Je samozřejmě možné použít celou rostlinu (cibuli, listry a květy), ale to by produkt nebyl tak zelený jako na fotografii. Chuť je mírně odlišná, ale výborná.
    - Olivový olej (panenský či nikoli) se hodí k bazalce a je to italská záležitost. K česneku se lepe hodí tuzemský slunečnicový nebo řepkový.

    30.06.2016 10:18:15

  • Hutule
    Hutule

    Pesto z medvědího česneku

    Dle mého názoru je příliš slané. Dala jsem poměr dle receptu, ale pak přidala další dvě mísy česneku a i tak je příliš slané. Oleje jsem dávala také mnohem méně a i tak má skvělou konzistenci. Myslím, kdybych dala celé 2 hrnky, byl by to samý olej.

    04.04.2016 12:39:07

    • Frenky
      Frenky

      Re: Pesto z medvědího česneku

      Přesně tak. Lepší je tento recept.:
      http://www.celostnimedicina.cz /medvedi-cesnek-jedna-z-nejsil nejsich-jarnich-bylinek.htm

      07.04.2016 13:50:55

  • GAPA
    GAPA

    PESTO Z MEDV.ČESNEKU

    PROČ NĚKDO DOPORUČUJE DO MEDVĚDÍHO ČESNEKU EXTRA PAN.OLIVOVÝ OLEJ A DALŠÍ VYLOŽENĚ ŽE NE ALE DOPORUČUJÍ SLUNEČNICOVÝ NEBO ŘEPKOVÝ OLEJ?! V ČEM TO ASI BUDE - TO SPRÁVNÉ ROZHODNUTÍ? :-)

    28.03.2016 17:55:28

  • si
    si

    Komentář k receptu Medvědí pesto

    opravdu vydrzi pesto zavrene ve sklenici (aniz by bylo zavarene) 2roky?

    20.03.2016 19:35:02

  • Veronika
    Veronika

    Komentář k receptu Medvědí pesto

    Přidala jsem do jedné várky kešu a do druhé arašídy.
    Obě várky byly výborné.

    16.04.2015 06:03:08

Nalezeno receptů: 8

Přidat příspěvek k receptu Medvědí pesto