reklama
hledat uživatel
       

Vylepšili jsme pro Vás Vaření.cz, pomozte nám ho otestovat.

Vylepšili jsme pro Vás Vaření.cz

Kdykoliv se budete moci vrátit zpět na starší verzi tlačítkem v pravém horním rohu.

Medvědí pesto

Snadné pesto připravené za studena, které vydrží až dva roky. Recept na delikátní pesto k masu a vhodné do různých náplní.


  • 4,8

    138×

    4,7 138
  • 20 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

podle chuti

podle potřeby



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 815 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 1 032 hodnocení

Podzimní čaje pro zahřátí a silnější imunitu: Sáhněte po zázvoru, černé jeřabině i borůvkách

24. 9. 2020

Bábovka

4,7 1 752 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 848 hodnocení

Kvíz: Jak dobře znáte světovou gastronomii?

24. 9. 2020

Krémová brokolicová polévka 1

4,2 142 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 218 hodnocení

Výběr těch nejlepších receptů: Domácí knedlíky nasladko i naslano

23. 9. 2020

Luxusní koprová omáčka

4,3 612 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 799 hodnocení

8 skvělých a jednoduchých receptů z mletého masa

23. 9. 2020

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 293 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,4 696 hodnocení

Zkuste to doma! Recept na valašský frgál krok za krokem

23. 9. 2020

Postup přípravy

Medvědí česnek přebereme, očistíme, dobře opereme a potom drobně nakrájíme.

Medvědí česnek vsypeme do mísy, polijeme olejem a zasypeme mořskou hrubozrnnou solí. Na velkou zadělávací mísu o průměru 28 cm medvědího česneku dáváme 2 hrnky oleje a 3 lžíce mořské soli. Ponorným mixérem směs trochu rozmělníme.

Medvědím pestem plníme malé skleničky do 250 ml se šroubovacím uzávěrem. Velké sklenice moc plnit nedoporučuji, pesta je pro rodinu zbytečně moc. Když skleničku naplníme, nahoru do každé dáme lžičku extra panenského olivového oleje.

Skleničky skladujeme na tmavém místě. Medvědí pesto vydrží až dva roky. Po otevření uložíme v chladničce, otevřené pesto musíme spotřebovat do měsíce.

Medvědí pesto je výborné pod maso, do sýrových a tvarohových náplní k plnění slaných šátečků z listového těsta a jako část náplně do pizzy a pity.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Medvědí pesto

    Celkový počet komentářů: 11
    • Věra
      Věra

      A co takhle vlašské ořechy?

      Zkusí přidat místo piniových vlašské ořechy, popř.mandle. Myslíte, že to chuť výrazně změní?
      Díky. Věra

      07.04.2019 13:13:25

      • Jitka
        Jitka

        Re: A co takhle vlašské ořechy?

        Nejjednodušší a cenově výhodné jsou loupaná slunečnicová semínka. Já přidávám také strouhaný parmazan. Důležité pro delší trvanlivost je, aby pesto bylo ve skleničce vždy pod caa. 5mm vrstvou oleje a skladováno v chladu a potmě!

        22.04.2019 12:11:25

    • Ivan Babůrek
      Ivan Babůrek

      Medvědí pesto, komentář

      - Z jaké části medvědího česneku je pasta připravena? Předpokládám, že jen listy. Je samozřejmě možné použít celou rostlinu (cibuli, listry a květy), ale to by produkt nebyl tak zelený jako na fotografii. Chuť je mírně odlišná, ale výborná.
      - Olivový olej (panenský či nikoli) se hodí k bazalce a je to italská záležitost. K česneku se lepe hodí tuzemský slunečnicový nebo řepkový.

      30.06.2016 10:18:15


    • Hutule
      Hutule

      Pesto z medvědího česneku

      Dle mého názoru je příliš slané. Dala jsem poměr dle receptu, ale pak přidala další dvě mísy česneku a i tak je příliš slané. Oleje jsem dávala také mnohem méně a i tak má skvělou konzistenci. Myslím, kdybych dala celé 2 hrnky, byl by to samý olej.

      04.04.2016 12:39:07

      • Frenky
        Frenky

        Re: Pesto z medvědího česneku

        Přesně tak. Lepší je tento recept.:
        http://www.celostnimedicina.cz /medvedi-cesnek-jedna-z-nejsil nejsich-jarnich-bylinek.htm

        07.04.2016 13:50:55

    • GAPA
      GAPA

      PESTO Z MEDV.ČESNEKU

      PROČ NĚKDO DOPORUČUJE DO MEDVĚDÍHO ČESNEKU EXTRA PAN.OLIVOVÝ OLEJ A DALŠÍ VYLOŽENĚ ŽE NE ALE DOPORUČUJÍ SLUNEČNICOVÝ NEBO ŘEPKOVÝ OLEJ?! V ČEM TO ASI BUDE - TO SPRÁVNÉ ROZHODNUTÍ? :-)

      28.03.2016 17:55:28

    • si
      si

      Komentář k receptu Medvědí pesto

      opravdu vydrzi pesto zavrene ve sklenici (aniz by bylo zavarene) 2roky?

      20.03.2016 19:35:02


    Nalezeno receptů: 11
    |< << 12 >> >|

    Přidat příspěvek k receptu Medvědí pesto

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.