Medový svařák

15 min | nápoj | česká kuchyně | vegetariánský recept | recept zobrazen: 29243x
Na zahřátí při dlouhých zimních večerech si připravíme svařák s vůní medu.
Komentáře receptu 2
Uvařil jsem to (Recept vařilo 6 lidí)


Postup přípravy receptu

Do hrnce nalijeme kvalitní červené víno, přidáme koření (na hrneček 1 badyán, 2 hřebíčky a kousek skořice) a víno přivedeme k varu. Pozor, nevaříme! S první bublinkou víno vypneme.

Do hrnečku dáme med, který vždy nechám v hrnečku stát po dobu "vaření" vína na topení, aby se "roztekl" a zároveň se nahřál hrneček, a zalijeme ho horkým svařákem i s kořením.

Každý hrneček ozdobíme kolečkem citronu (pomeranče, mandarinky), vložíme lžičku a podáváme.

Před konzumací horké víno medový svařák promícháme.

.Renča. autor receptu:

Medový svařák

Počet přidaných receptů: 1361

Ingredience

4,4
skvělý recept
45 hlasujících


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Medový svařák

Celkový počet komentářů: 2
Nalezeno receptů: 2
Přidat příspěvek k receptu Medový svařák
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Jak správně prát?

    Jak správně prát?

    Umět si vyprat oblečení, zní jako samozřejmost, kterou musí zvládnout každý. Aby si prádlo zachovalo co nejdéle původní barvu a tvar, je zapotřebí, to dělat správně. Poradíme, jak na to.

  • 29. září - Světový den srdce

    29. září - Světový den srdce

    Září je měsíc věnovaný prevenci srdečních onemocnění, k níž nabádá právě Světový den srdce, který připadá na 29. září. Zamysleme se spolu nad tím, jak se o své srdce a cévy lépe starat a zachovat si jejich zdraví.




přidat nový recept