reklama
hledat uživatel
       

Vylepšili jsme pro Vás Vaření.cz, pomozte nám ho otestovat.

Vylepšili jsme pro Vás Vaření.cz

Kdykoliv se budete moci vrátit zpět na starší verzi tlačítkem v pravém horním rohu.

Medový řez

Máte dost času před ohlášenou návštěvou tchýně? Překvapte ji!


  • 4,5

    44×

    4,5 44
  • 1 hod

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

krém

na ozdobu

náplň

těsto



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 822 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 1 040 hodnocení

Batáty, sladké brambory v našem jídelníčku: Jak je chutně připravit?

20. 10. 2020

Bábovka

4,7 1 760 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 856 hodnocení

Kvíz: Znáte historii kuchyňských spotřebičů?

20. 10. 2020

Krémová brokolicová polévka 1

4,2 143 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 220 hodnocení

Výborná polévka z pečené mrkve krok za krokem

20. 10. 2020

Luxusní koprová omáčka

4,3 615 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 802 hodnocení

Červená čočka: Zdravá luštěnina pro každého aneb jak ji zařadit do jídelníčku

20. 10. 2020

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 295 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,4 702 hodnocení

Recept na dušený špenát z čerstvých listů krok za krokem

20. 10. 2020

Postup přípravy

Pampeliškový med s pomerančem zahřejeme, přidáme změklé máslo a při mírné teplotě mícháme, až se obě přísady spojí. Necháme částečně vychladnout. Pak do směsi zašleháme vejce, přidáme koření i mouku smíchanou s práškem do pečiva. Přidáme citronovou kůru i olej a promícháme. Nakonec vmícháme kakao i mleté ořechy.

2/3 těsta nalijeme na vymazaný a vysypaný plech. Na vrstvu naskládáme piškoty, pokapeme je banánovým likérem a zalijeme zbylým těstem. Povrch dobře uhladíme směrem ke krajům.

Pečeme v předehřáté troubě asi 25 minut na 170 °C. Upečený korpus necháme vychladnout a pak jej v 1/3 prořízneme.

Z mléka, cukru a pudinkového prášku uvaříme pudink. Za občasného promíchání necháme vychladnout. Pak do něj zašleháme změklé máslo a dáme do chladničky ztuhnout, než se nám řez upeče.

Spodní díl korpusu potřeme krémem a zakryjeme horní částí. Povrch řezů hodně pocukrujeme.

Při zvláštních příležitostech řez přeléváme polevou a zdobíme jádry ořechů.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Medový řez

    Celkový počet komentářů: 2

    • Maja K.
      Maja K.

      Patří pampeliškový med do tohoto receptu?

      V postupu čtu o jiných ingrediencích, než které jsou uvedeny v přehledu. Nedošlo k nějaké chybě při psaní receptu? Děkuji za odpověď.

      30.07.2009 09:35:03

      • .Renča.
        .Renča.

        Re: Patří pampeliškový med do tohoto receptu?

        V ingrediencích je uveden pouze med (ale recept jsem připravovala z pampeliškového medu), ale jinak jsou veškeré ingredience z přípravy těsta totožné s ingrediencemi na těsto. Mnoho lidí nemá možnost si připravit domácí pampeliškový med a proto je v ingrediencích uveden pouze med.

        30.07.2009 18:40:41


    Nalezeno receptů: 2

    Přidat příspěvek k receptu Medový řez

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.