Máslo promícháme s mlékem a vejcem dohladka, přidáme med a postupně přidáváme mouku smíchanou s cukrem a sodou bicarbona a důkladně zpracujeme na těsto.
Připravené těsto rozdělíme na tři části, vyválíme na obdélníky o velikosti 20 x 30 cm a postupně upečeme každý plát do růžové barvy na plechu vymazaném máslem a vysypaném moukou v troubě vyhřáté na 180 °C (asi 15 minut)a necháme vychladnout.
Do hrnce vlijeme studené mléko a ohřejeme. Do rozehřátého mléka vsypeme krupici, přidáme máslo, uvaříme na hustý krém a necháme vychladnout. Krém rozdělíme na dvě části, do jedné poloviny zamícháme kakao a do druhé světlé poloviny vmícháme rum.
Spodní plát těsta potřeme marmeládou, na kterou navrstvíme světlý rumový krém, přikryjeme středním plátem upečeného těsta, potřeme znovu marmeládou, navrstvíme kakaový krém, přikryjeme vrchním plátem těsta a polijeme čokoládovou polevou. Po ztuhnutí polevy vložíme krémeš do chladničky na 24 hodin, aby těsto nasáklo krémem. Nakonec krémeš nakrájíme ostrým nožem na úhledné kostky.
Při přípravě polevy pracujeme s vodní lázní, voda se nemá vařit, má být jen horká. Nejprve rozpustíme tuk, potom přidáme vodu, cukr (zarovnané lžíce), kakao (plné lžíce) a vymícháme dohladka. Poleva zároveň trochu zhoustne. Toto množství je na celý plech s moučníkem. Na dort je třeba množství snížit na polovinu.
Poleva je krásně lesklá, tmavá a při krájení nepraská. Po ztuhnutí krájíme nožem namočeným v horké vodě. Poleva je dobrá na polévání řezů, dortů a podobně. Jen není vhodná na zdobení a polévání cukrovinek, na to je příliš měkká.
Medový krémeš s krémem z krupicové kaše servírujeme jako lahodný zákusek k různým příležitostem.