reklama
hledat uživatel
       

Vylepšili jsme pro Vás Vaření.cz, pomozte nám ho otestovat.

Vylepšili jsme pro Vás Vaření.cz

Kdykoliv se budete moci vrátit zpět na starší verzi tlačítkem v pravém horním rohu.

Přidat vlastní recept

Medový krémeš s krémem z krupicové kaše

Medový krémeš je příjemný, chutný a poměrně jednoduchý zákusek, který má vícero způsobů přípravy. Tento recept je z maďarské kuchyně a má krém z krupicové kaše.


  • 2,7

    24×

    2,6 24
  • 2 h 40 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

krém

na potření

poleva

těsto



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 822 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 1 044 hodnocení

Videorecept: Domácí sekaná z krůtího masa doladěná k dokonalosti

27. 10. 2020

Bábovka

4,7 1 763 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 856 hodnocení

Chutě babího léta od pondělí do pátku

26. 10. 2020

Krémová brokolicová polévka 1

4,2 143 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 221 hodnocení

KVÍZ: Vyznáte se v houbách? Prověřte si znalosti v našem testu

26. 10. 2020

Luxusní koprová omáčka

4,3 617 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 803 hodnocení

Tímto obědem potěšíte celou rodinu: Výborné boloňské špagety krok za krokem

26. 10. 2020

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 296 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,4 703 hodnocení

Čokoláda jako hlavní surovina: Dezerty a moučníky pro čokoholiky

25. 10. 2020

Postup přípravy

Máslo promícháme s mlékem a vejcem dohladka, přidáme med a postupně přidáváme mouku smíchanou s cukrem a sodou bicarbona a důkladně zpracujeme na těsto.

Připravené těsto rozdělíme na tři části, vyválíme na obdélníky o velikosti 20 x 30 cm a postupně upečeme každý plát do růžové barvy na plechu vymazaném máslem a vysypaném moukou v troubě vyhřáté na 180 °C (asi 15 minut)a necháme vychladnout.

Do hrnce vlijeme studené mléko a ohřejeme. Do rozehřátého mléka vsypeme krupici, přidáme máslo, uvaříme na hustý krém a necháme vychladnout. Krém rozdělíme na dvě části, do jedné poloviny zamícháme kakao a do druhé světlé poloviny vmícháme rum.

Spodní plát těsta potřeme marmeládou, na kterou navrstvíme světlý rumový krém, přikryjeme středním plátem upečeného těsta, potřeme znovu marmeládou, navrstvíme kakaový krém, přikryjeme vrchním plátem těsta a polijeme čokoládovou polevou. Po ztuhnutí polevy vložíme krémeš do chladničky na 24 hodin, aby těsto nasáklo krémem. Nakonec krémeš nakrájíme ostrým nožem na úhledné kostky.

Při přípravě polevy pracujeme s vodní lázní, voda se nemá vařit, má být jen horká. Nejprve rozpustíme tuk, potom přidáme vodu, cukr (zarovnané lžíce), kakao (plné lžíce) a vymícháme dohladka. Poleva zároveň trochu zhoustne. Toto množství je na celý plech s moučníkem. Na dort je třeba množství snížit na polovinu.

Poleva je krásně lesklá, tmavá a při krájení nepraská. Po ztuhnutí krájíme nožem namočeným v horké vodě. Poleva je dobrá na polévání řezů, dortů a podobně. Jen není vhodná na zdobení a polévání cukrovinek, na to je příliš měkká.

Medový krémeš s krémem z krupicové kaše servírujeme jako lahodný zákusek k různým příležitostem.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Přidat příspěvek k receptu Medový krémeš s krémem z krupicové kaše

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.