Kuřecí křidélka očistíme, omyjeme a osušíme. Kdo chce, odkrojí špičky a překrojí křidélka v kloubu na polovinu. Já jsem to tak nedělala, protože křidélka u nás doma rádi ohryzáváme a cucáme tuto dobrotu.
Křidélka z obou stran vydatně osolíme, okořeníme čerstvě mletým černým pepřem, posypeme sušeným česnekem a práškem do pečiva. Ano, dobře čtete, ne škrobem, ale práškem do pečiva. V původním receptu byl mletý bílý pepř a chyběl čerstvý zázvor, česnek byl čerstvý, ne sušený, ostatní postup je shodný.
Připravená kuřecí křidélka rozložíme na plech s pečícím papírem, žádný tuk v této fázi nepřidáváme, postačí tuk, který se vypeče z křidélek. Troubu předtím vyhřejeme na 230 °C a vložíme péct kuřecí křidélka. Nejprve pečeme při této teplotě 15 minut z jedné strany, potom vybereme z trouby. Křidélka obrátíme pomocí kleští na druhou stranu a při stejné teplotě pečeme ještě 18 - 20 minut. Křidélka vybereme z trouby a přeložíme je na talíř.
V titanové, keramické či teflonové pánvi rozehřejeme sezamový olej, přidáme čerstvý zázvor pokrájený na proužky, sójovou omáčku a tekutý med, promícháme, vložíme předpečená křidélka a za stálého obracení je v této směsi na silném plameni zprudka 2 - 3 minuty opékáme. Když se směsí důkladně obalí, přesypeme je sezamovými semínky a krátce spolu ještě opečeme. Horká křidélka uložíme na talíř a servírujeme.
Medovo-zázvorová kuřecí křidélka se sezamem podáváme s čerstvým domácím chlebem, čerstvým pečivem, pikantními nakládanými sladko-kyselými okurkami nebo s pikantním zelným salátem.
Je to vynikající pochoutka pro milovníky asijských chutí, kde úžasně kontrastuje sladko-slaná kořeněná zázvorová a česneková chuť jemného měkkého masa s vypečenou kůžičkou. Recept vřele doporučuji, gurmáni si jistě přijdou na své.